reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Ja bylam u gina 22.09,a teraz ide dopiero po 27.11...w miedzyczasie bylam w szpitalu,a i usg mam czesto u mojego gina(darmowe),wiec mysle ze dopoki sie nic nie bedzie dzialo to bede miala co 1,5msc wizyte,a podem w 3 trymestrze czesciej.

Ok,jutro badania genetyczne-pierwsza czesc.Potem druga w czwartek.Nie stresuje sie,ale stresikuje ;-) Trzymanie kciukow bedzie pomocne(i niech mi powiedza,o ile moga plec):-)

To wam zazdroszcze dziewczyny ze tak czesto chodzicie do gina. W UK niestety tak nie ma. Jak bylam w 7 tygodniu tak teraz bede dopiero za 9 tygodni!!! Straszna ta opieka nad ciezarna... no ale coz nic nie moge z tym zrobic... jeszcze te podejscie mnie denerwuje-jak pierwsza ciaza bezproblemowo i porod tak samo to juz uwazaja ze ta ciaza nie ma co sie w ogole przejmowac bo juz z gory zakladaja ze wszystko bedzie dobrze... grrrrr

Monaadams ja chodze prywatnie,bo nie ma nigdzie miejsc u gina i wogole bym nie miala wizyt w ciazy :crazy: Nie tylko w UK tak jest.

Ja chodzę prywatnie i państwowo, do dwóch różnych lekarzy. Prywatnie na każdej wizycie mam usg,a dzięki państwowym wizytom miałam za darmo badania krwi.

no i wyszlo na to, ze i ja chodze i prywatnie i państwowo. Prywatnie ze względu na zwolnienia, bo ta państwowa zupelnie nei chce dawać do samego porodu, nawet jak już miałam termin porodu i chciałam iśc na zwolnienie to kazała mi macierzyński zacząć zamiast tego, a poza tym jest calkiem niezła. Prawda jest taka, ze ani do prywatnego ani do tej państwowej nie mam 100% zaufania i sama nie wiem co mam zrobić

136/86 to wysokie cisnienie w ciąży czy jesczez może być? Zwkle mam 120/80 więc wyższe teraz niz zwykle ale obiektywnie juz wysokie?

Zanetko, ja chodzę średnio raz w miesiącu.
Teraz mam wizytę na 1 grudnia, a potem na 22 grudnia po to, aby przed świętami zrobić jeszcze usg (i może wtedy poznam płeć Maluszka:) ). Stąd takie rozplanowanie w czasie. Chciałyśmy z p. doktor mniej więcej ten czas podzielić na pół, by wyszły dwie wizyty.
Dodatkowo chodzę też państwowo - właśnie po to, by chociaż część badań mieć refundowanych. Te wizyty też mam raz na miesiąc - następna 22 listopada.

reklama
Kilolek cisnienie jest troszke za wysokie,ja bym poradzila Ci to sprawdzic.To nie musi oznaczac nic zlego-wystarczy,ze cisnienie w danym dniu sie zmieni,ale zadzwon do gina i mu o tym powiedz-jak zawsze dla swietego spokoju ;-)
Ja bylam dzis na pierwszej czesci badan gentycznych,na razie pobrano mi krew i usg bylo tylko potwierdzajace ciaze i zywotnosc plodu+dokladne ustalenie dlugosci i ciezaru,oraz zbadanie plynow etc...Reszta w czwartek,juz z dokladnymi badaniami-nie tylko przeziernosc karkowa,ale i wszystkich organow dziecka.
Szkoda tylko,ze trafi mi sie w czwartek na ta malpe,ktora nam zrujnowala spokoj jak bylam z V w ciazy(mowila,ze na usg widzi rozdzielone jelito i dziecko bedzie operowane po urodzeniu-nie prawda:wściekła/y:!).Maz powiedzial,ze poprosi kogos innego do zrobienia usg.Eh,juz sie martwie.

Do góry