reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Gratuluje udanych wizyt!
Ja tez juz po. Szyjka skrocona rozwarcia brak:-/ Reszte napisze jutro bo lde lulu.

reklama
Wrócialam od lekarza. Dał mi jeszcze tydzien. Wiec nie musze isc jeszcze jutro do szpitala. I nawet moge rodzic sn. Jak sie uda w tym tygodniu urodzic to jade d mojego spzitala a później chyba bede sie na niego zdawac, zobaczymy jeszcze.
Generalnie estem zadowolona i pelna optymizmu ale i jakos tak zlana troszeczke sie czuje. W gabinecie mialam 135/80 (jk zawsze u lekarza) wiec stwierdzil z eniee jest źle i nie ma sie czym martwic na razie. Mam jechac do szpitala jesli nie bedzie mi spadac. Tylko co tu zrobic jak mi spada tylko u lekarza??? Chyba jutro przeje sie do przychhodni na samo mierzenie cisnienia. Bialko w moczu wogole olal, popatrzyl, zapisal i wiecej do tego nie wrocil.
Na ktg wszystko ok, ale wroocilam pieszo do domu i skórcze mnie mecza kropnie i mocne nawet ale nieregularne niesamowicie. Moze sie jednak uda w tym tygodniu urodzic.
Tylko moj wozek nadal nie przyszedl
realmad2.gif

kilolek - moja lekarka tez olala bialko w moczu - moze to zalezy od stezenia i tego jak wygladaja inne wyniki? :confused:

kilolek - moja lekarka tez olala bialko w moczu - moze to zalezy od stezenia i tego jak wygladaja inne wyniki? :confused:
jak byłam na IP to mówili, ze powyzej 300 jest niepokojace a ja mialam 90 a po ttygodniu 60 le myslalam ze jak tylko sie pojawia to to juz powod do paniki :-)

Przed chwilą wróciłam ze szpitala :/ nie czułam ruchów dziecka:/ więc pojechałam sprawdzić
KTG wyszło mi jakoś dziwnie w zapisie, więc wzięli mnie pod USG. Wybadali mnie ze wszystkich stron:
mały waży ok 2500 g, jest malutki no ale to nie jest powód do zmartwień, wód mam w normie (mimo malutkiego brzucha) mały sie rusza, doppler dobry, przepływy prawidłowe.
Jedyne co znaleźli to główka w kanale rodnym, ktory jest zamknięty i mój nieprzerwany skurcz.
Puścili mnie do domu, a ruchy dziecka mogę mało czuć bo mam ograniczone czucie przez ciągły skurcz.
Jak mnie zacznie boleć ten skurcz to mam się zgłosić na IP.

Panika posiana można iść spać :p

Po wizycie u lekarza, wszystko w jak najlepszym porzadeczku , maly juz jest bardzo nisko i powiedziala ze lada dzien powinnam urodzic ale co ma byc to bedzie , juz sie nie nastawiam.

gratuluje udanych wizyt:))
a my tak po zdjeciu szwa rozwarcie na 4 cm ale szyjka trzyma jest zgladzona ale nie do samego konca i jak przyjda skurcze to pedem so szpitala
usg super troche tam łozysko juz liche ale da jeszcze rade mała wazy 3300 i jest juz w kanale
po zdjeciu szwa plamiłam a potem zaczoł odchodzic czop i wczoraj wylazł taki wielgasny ale jeszcze troche go tam jest bo plamie
mam duzo chodzic i co najwazniejsze moge sie przytulac z T:)) matko dopadne go to odrazu urodze:))

Elcia no to powodzenia :)
ja mojego może też dziś dorwę :p kusząca perspektywa wieczora :D

Aga no to teraz tylko wyczekiwać :) Ja czekam już półtorej tygodnia a moja koleżanka tak czekała po podobnej informacji że przenosiła termin :p Powodzonka :*

reklama
Gratuluje udanych wizyt, trzymam za wszystkie mamusie kciuki!

Ja mam jutro wizytę i może w końcu dowiemy się co Nam los przyniesie, czy syneczka czy córeczkę. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze. Rusza się niesamowicie mała wiercidupka. :)

Do góry