reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

nie wiem czy cos sie zmienilo w tym temacie (mam nadzieje ze tak) ale 2 lata temu by wziac L4 na zone trzeba bylo miec ten sam meldunek. My mamy rozny i niestety sie nie udalo

Olisia wydaje mi sie, ze taciezynskie jest do wykorzystania przez rok (do pierwszych urodzin dziecka)

reklama
Gratuluję udanych wizyt :)

Z tym wywoływaniem to óżnie bywa,z doświadczenia koleżanek wiem,że sporo zależy od lekarza.
Tu w UK np wywołują 12 dni po terminie-ja tak miałam termin z Nati,ale akurat dzień wcześniej mi sie skurcze zaczęły i sama pojechałam na porodówkę.

Olisia tacieżyński jest na pewno do wykorzystania do momentu ukończenia przez dziecko 12 miesięcy. A z tym zwolnieniem to jak pisałam wcześniej- nie wiem jak to dokładnie jest. My sobie chyba odpuścimy. No ale zobaczymy w jakim stanie będę po porodzie bo może też być tak, że będzie mi niezbędny.

Wszystko mozliwe ze przez rok, wiem ze jest sporo czasu na to i mozna wziasc kiedy sie chce nie ma nakazu ze np po porodzie trzeba go wykorzystac. Moj maz na pewno nie bedzie brac L4 bo wypłata bedzie kiepska jakos sobie bede musiała poradzic,a w razie czego mam jeszcze mame ktora mieszka 10min drogi ode mnie. Tez dlatego licze na to zeby w kwietniu urodzic bo tydzien w maju bysmy mieli dla siebie bo od 7 maja maz ma wazna robote do zrobienia i niestety musi byc w pracy wiec wolne wtedy nie wchodzi w gre

Dziewczyny ja wiem tyle od sasiada ktory w tamtym roku to przerabial, po cesarce zapytali go czy wezmie opieke szpitalna na zone - przysluguje mu 2 tyg platne 100%:tak: poza tym w ciagu roku ma tacierzynski 2 tyg tez 100% platne.Odbieral w tym roku wiec mial juz 2 tyg inaczej tylko ten tydzien zalegly co weszlo od stycznia by mu sie nalezal.

No właśnie Karolki- po cesarce. Bo z tego co wiem a przynajmniej w Łodzi to niekoniecznie chętnie dają po porodzie sn. Ale może się coś w tym roku zmieniło bo ja mam info od koleżanki która rodziła w zeszłym roku.

Katasza napisalam jak mi powiedzial, oni mieli wlasnie cc:tak:a u nas w szpitalu dziecko po cc daja po godzinie chyba, wiec musi byc tatus zeby sie nim zajmowac:tak:czy chce czy nie chce:-Dzartuje...jest mozliwosc oddania ale skoro daja to trzeba brac:-Dw stolicy pamietam trzeba bylo prosic zeby chociaz pokazali w 1 dobie i tak oto maly byl beze mnie 2 dni i maz nie mogl wejsc nawet na sale do mnie:no:dopiero na 3 dobe...a zaraz w sumie do domu wiec mogli sobie darowac:-D

reklama
Misiek coś wspominał, że na pewno nie trzeba tacierzyńskiego brać od razu, ale do końca roku, w którym urodziło się dziecko... ale to też zasłyszane od kogoś, więc nic pewnego..

Do góry