reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

nuta - gratuluję dobrych wieści i życzę sn!

joasia - super, że młody obrócony jak trzeba. Oceną wagi na podstawie macania brzucha bym się nie przejmowała, u mnie to nawet usg kłamało;-)

kilolek - bardzo Ci dziękuję, pomogłaś mi i bardzo mnie uspokoiłaś:tak: Boję się tego drugiego porodu jak cholera, a niby Maciek mniejszy ma być, główkę Lenka miała 34cm a on w zeszłym tygodniu 33cm na badaniu miał, więc powinnam dać radę;-)

reklama
na pewno dasz :tak: a jak jesczez mneijszy jest to na pewno bedzie lzej. A nacinali Cię poprzednio?
Nie, udało się bez nacinania:happy: Pękłam tylko na 1 szew przy cewce, ale miałam swoja położną ze szkoły rodzenia i eksperymentalnie rodziłam na boku, a tu gdzie teraz będę rodzić nie ma opcji wynajęcia położnej i nie wiem, czy mi na boku pozwolą, a ta pozycja daje największa możliwość ochrony krocza. Pocieszam się jednak tym, że wg wyczytanych i wysłuchanych info wszystkie pracujące tam położne są dobre;-)

elvie no to szczesciara z ciebie. Za drugim razem zwykle krocze juz b.elastyczne. Mnie polozna pytala za drugim razem o zdanie (mialam ta sama co za pierwszym) bo krocze do ochrony było, moiwla ze piekne, elastyczne ale ta waga i obwod glowki. Powiedzialam zeby ciela, wole ciecie i jakby mnei mialao porozrywac. I dobrze zrobila. Wyobrazam sobie ajka bym miala masakre bez tego ciecia, a naprawde czesc po cieciu zgaoila sie szybko i super a to dalej popekane to dlugo, brzydko i jesczez z blizna

No ja po wizycie.Więc dostałam globulki dowcipne brać przez 6 dni i skierowanie do porodu oraz życzenia aby łatwo ,szybko i bez komplikacji się obyło no i zaproszenie na badanie już PO.Oczywiście niewiele się dowiedziałam ale z miny ginki wnioskuję ,że jest dobrze.No i mam coś tam co może świadczyć o tym,że jakiś ząb się psuje.Na razie nie pójdę do dentysty dopiero po porodzie bo teraz to już ledwo zipię.

No oby nawet ciut szybciej samo od siebie się zaczęło bo mam w razie co się zgłosić w terminie ,a potem to już pewnie wywoływać będą a to może trwać i kilka dni niestety znam to bo tak było przy drugim synu,a wiadomo,że szpital to nie dom.Jeszcze pół biedy jak się trafi na fajne babeczki (takie jak tu na BB )gorzej jak na jakieś zołzy.:tak:

Azula jeśli się coś z zębem dzieje to w te pędy do stomatologa bo może się stan zapalny uogólnić i być zagrożeniem dla zdrowia dziecka. Tak mi moja ginekolog tłumaczyła. W ciąży możesz dostać normalnie znieczulenie więc nie ma na co czekać.

reklama
Do góry