reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

No właśnie ten brzuszek jest najmniejszy - bo główka jest ok.
Ale już nie mam siły ;/ co ma być to będzie - może faktycznie taka uroda małego.
Teraz muszę zaciskać nogi by jak najdłużej się pasł w brzuszku.

Trzymam kciuki za udane wizyty i pomyślne informacje.

reklama
joasia to trzymam kciuki zeby dzidzius sie odwrocil glowa do wyjscia:tak:
clue oby lekarz sie pomylil:tak:Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok:tak:

clue u mnie brzuszek byl caly czas praktycznie o 2 tyg mniejszy lekarz kazał sie nie martwic tylko pow ze taka jego uroda najwidoczniej i bedzie szczuply i dopiero moze tak z 2 miesiace temu brzuszek sie wyrownał ,te wymiary to naprawde trzeba brac z przymruzeniem oka ....bedzie dobrze zobaczysz &&&&

joasia
kcuki za wizyte &&&

clue u mnie na ostatnim usg też wyszło, że brzuszek za mały o 2 tygodnie (na początku powiedzieli, że jest większa różnica, bo z niewłaściwym terminem mi porównali i nieźle się wydygałam). Lekarz powiedział, że nie powinnam się przejmować, bo inne wyniki są ok (wody i coś tam jeszcze) więc nie świadczy to o np. niewydolności łożyska. Taka moze byc uroda dziecka. Poza tym trochę poczytałam na necie i okazuje się, ze pomiary z usg często okazują się nie do końca zgodne ze stanem faktycznym.

Po wczorajszej wizycie nie ma co liczyć jeszcze na rozwiązanie:confused2:.
Szyjka zamknięta, ktg idealne, a mały waży 2700- położenie główkowe:tak:.
Za wizytujące trzymam mocno kciuki:happy:.

jeanta to zacznij ćwiczyć a ćwiczenia znajdziesz w internecie :tak: jeżeli po angielsku to spinningbabies.com
moja mała np była głową w dole ale była źle obrócona do wyjscia i straszyły mnie ciężkim porodem i ja chuśtałam na kolanach przed porodem i się obróciła prawidłowo:tak: też piszą żebyś swoimi myślami wpłynęła na dziecko po prostu myśl o tym żeby się przekręciła:tak:
jeżeli chodzi o zabieg to nie jest przyjemny i nie daje gwarancji a może właśnie wywołać poród w każdym hrabstwie jest inaczej więc dopytaj położnej kiedy możesz liczyć na cc
dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciku za następne

reklama
joasia kciuki za wizyte
jeantaja mialam ten sam problem jak bylam na wizycie 4 tyg temu maluszek tez nie byl obrocony , tak samo mowili mi ze trzeba bedzie przekrecac ale dzis na wizycie okazalo sie ze synus obrocil sie juz glowka w dol i czeka na wyjscie.
Duzo czytalam o tym przekrecaniu i z tego co wyczytalam to w UK i w IE maja wykwalifikowanych lekarzy.
spoczatku sama mialam obawy , ale chyba z dwojga zlego cc a obrot dziecka , to stwierdzilam ze wole zeby mi dziecko obrocili ale wybor nalezy do Ciebie.
Bede trzymala kciuki zeby dzieciatko sie obrocilo.
nuta kciuki zacisniete

Do góry