reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Hej dziewczyny :) mam do Was takie male pytanko :) jestem w 35 tc +4, mialam dzis spotkanie z polozna( jestem z uk a tu ciaze prowadzi polozna)! Okreslila polozenie dzidzi i okazuje sie ze mala nie chce sie przekrecic! Siedzi tylkiem a glowke ma u gory! Babka do mnie mowi ze jak sie do skonczonego 36 tc nie obkreci to wysle mnie do szpitala na zewnetrzne obkrecanie!!!! Czy Wy slyszalyscie o czym takim i czy moze ktoras przez cos takiego przeszla??? Dzieki :)

reklama
Jeanta u nas to robia bardzo żadko. Słyszałam o tym ale sama nie miałam. Podobno lekarz monitorujac usg naciska odpowienio brzuch tak by dziekco sie odkrecilo. Ponoc dosc czeso konczy sie to szybkim porodem zaraz po tym zabiegu.
Z tego co wiem to u Was polozenie posladkowe nie jest wskazaniem do cc, wiec jesli mu sie nie uda to raczej bedziesz musiala urodzic posladkowo (jedna dziewczyna tu z bb z listopda tak rodzila) ale moze to tez zalezy od szpitala

Bardzo duzo o tym czytalam i ogladalam filmiki na youtube i ogolnie przeraza mnie to!!! Czesto po calej akcjii dziecko wraca do punktu wyjscia! Ogolnie nie podoba mi sie to i nie chce sie na to zgodzic!! Pytam z ciekawosci co Wy o tym myslicie!!??!! Chyba wole cc niz ten stres! Zabieg wykonuja w 37 tyg!! Przed cala akcja podaja leki na rozluznienie macicy!! I chyba morfine przeciwbolowo!!Pomigany kraj pod tym wzgledem :p

jeanta to nie zgadzaj się na takie rozwiązanie i tyle, niech cc robią jeśli to tam możliwe z powodu takiego ułożenia. A tak w ogóle to mała może się jeszcze przekręcić:tak: mojej koleżanki mały przekręcił się dopiero prawie w 38tc nawet nie wiedziała kiedy a cc już wyznaczone miała;-) więc trzymam kciuki&&&&&

Bardzo duzo o tym czytalam i ogladalam filmiki na youtube i ogolnie przeraza mnie to!!! Czesto po calej akcjii dziecko wraca do punktu wyjscia! Ogolnie nie podoba mi sie to i nie chce sie na to zgodzic!! Pytam z ciekawosci co Wy o tym myslicie!!??!! Chyba wole cc niz ten stres! Zabieg wykonuja w 37 tyg!! Przed cala akcja podaja leki na rozluznienie macicy!! I chyba morfine przeciwbolowo!!Pomigany kraj pod tym wzgledem :p
Słyszałam o tym i kiedyś oglądałam w tv. Masz jeszcze czas, siedź jak najwięcej okrakiem na piłce, pilnuj by dupsko było wyżej niż kolana (nie może Ci się zapadać), śpij i leż głównie na lewym boku a między kolana wkładaj wtedy poduszkę. Możesz też próbować zabaw z latarką i po brzuszku jeździć kierując światło w dół - niektóre maluchy to podobno intryguje i za światłem "idą". Trzymam kciuki - mnie się w styczniu Maciek po 3 dniach takich wyczynów obrócił:-)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt a za te następne trzymam mocno kciuki:-) Ja też zamierzam się rozpakować dopiero w maju ale patrząc na Was wszystkie to się zastanawiam czy nie będę jedną z niewielu:-)

Moj maly byl tak obrocony i,do tego doszlo malowodzie ale lekarz przy cc powiedzial, ze jak jest pierwszy porod to nie obracaja.
Wczoraj zalamalam sie wizyta bo maly bardzo maly jest i prawie nie rosnie. Ma ok 2500. Poza mala masa wszystko ok.
Nie wiem czy dobrze pomierzyl bo jak dwa tygodnie na szybko sprawdzal to mial 2600. A w szpitalu 1,5 miesiaca temu idealnie odpowiadal swojemu wiekowi. No i sie zalamalam.
Mam za trzy tygodnie kolejna wizyte i kontrole wagi jak bede jeszcze cala. Raz w tygodniu mam chodzic na ktg.
Do tego wszystkiego Mati drugi dzien ma niegunke i goraczke. Jeszcze brakuje abym kolejny raz zlapala rote.
Trzymajcie sie.

clue moze faktycznie zle pomierzył bo moj gin tez mial ostatnio problemy , nasze dzieciaczki juz nie takie male wiec i pomiar gorzej zrobic , no i nie mógl u niego brzuszka porzadnie zmierzyc bo tak sie jakos ułozyl. a nic ci nie mowil ?? bo moze idz do innego lekarza skoro cie to martwi bo zapewne przez 3 tyg to bedziesz odchodziła od zmysłów...

reklama
jeanta niewykluczone,że i ja będę miała ten problem. Ostatnio maluszek był główką w górze,dzis mam wizyte u położnej i zobaczymy czy fiknął w dół czy nie. Jeśli nie to dopytam dokładnie o wszystko co i jak i dam znać. Choc też od szpitala i lekarza/położnej może sporo zależeć i niekoniecznie wszędzie będzie tak samo.

W każdym razie prosze o kciuki za moją wizytę,bo ostanio też usłyszałam,że maluszek jest mały jak na ten etap ciąży więc stresa dziś nie powiem,bo mam.

Do góry