reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Ja też się nie wybieram przed majem do porodu. Mąż musi z remontem zdążyć :D
Gratuluję udanych wizyt a za potrzebujące cały czas kciuki zaciśnięte.

reklama
Gratuluję udanych wizyt a za potrzebujące trzymam mocno kciuki&&&&&
Ja tam też czekam do maja zwłaszcza że mi termin wychodzi na końcówkę więc nie mam co się spieszyć:-)

No to na spokojnie już:
Z maluchem wszystko w porządku, wyrósł pięknie, ginekolog nie ważyła go, ale powiedziała że z główki i reszty wymiarów wychodzi na 38 tydzień nagle.
Ustawiony pięknie główką w dół, potwierdziła że chłopak będzie. Szyjka krótka ale na razie zero rozwarcia, ale mogę się spodziewać wcześniejszego porodu.
Do piątku mam zrobić morfologię i mocz, bo ten przeraźliwy ból żebra to może być tak naprawdę ból nerki.

Załamana jestem, ja nie mogę wcześniej rodzić, nic w mieszkaniu nie skończonę, musieliby mnie siłą na fotelu chyba kłaść i Małego wypychać :szok:

Witajcie.
Ja po wczorajszym usg i wizycie. Mała/bo chyba ona/ ma 2131g więc nie jest duża. Lekarz mówił,ze będzie podobna wagowo do mojego Synka- 3200g. Bardzo dokładnie przyglądał sie serduszku. I cos oglądał powyżej bacznie. Pytałam czy wszystko ok. Powiedział,ze tak i,,dziecko nam rośnie" ,więc chyba dobrze.
Na dole nic nie było widać- bo maleństwo wczoraj miałam wrażenie,ze niechętne na usg. Wyniki -morfologia fatalne-żelazo dostałam, położna mówi,że dziecię wyssysa z Mamy wszystko co się da. Jesli chodzi o poród, no cóz. Szyjka trzyma- jak na pocz. 35 tyg mocno. 27.04 mam kolejna wizytę i badanie czy szyjka trochę zmiękła- czy cos się dzieje. Nie wykluczamy cc.
Wolałabym wiedziec ,bo z moim Synkiem bardzo sie meczyłam. 22 h poród indukowany, 4 podejscia do parcia i nic. Na koncu cc w pospiechu- bo dziecko sie dusiło.. Nie chce teraz tego samego. Wolałabym cc od razu .
Całuję Was dziewczyny. Trzymajcie się i powodzenia na wizytach!!!:-)

Ja tez zamierzam czekac do maja chociarz do poczatku:-D
Suse :szok: To juz niedlugo bedziesz tulic swoja ksiezniczke:tak:
Gratuluje udanych wizyt:tak:
Jak to szybko zlecialo niedawno bylysmy 16,18 tc a tu juz wszystkie po 30tc:szok:

reklama
Ja rodzę w maju, nigdzie mi się nie spieszy, a już najmniej do pracy w grudniu:) Marzy mi się co najmniej do terminu, bo po terminie to i tak macierzyński chyba się zaczyna?

Do góry