reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
dorka super ze wizyta udana:tak:
kingutek napewno wszytsko bedzie dobrze !
karolki no wspólczuje zapewne bedziesz musiala powtórzyc . ja ide w piatek mam nadz ze tez nie zwroce:no:

Dorka - gratuluję, dobre wieści:)

Kingutek - na pewno będzie dobrze:)

Karolki - właśnie też walczyłam z mdłościami podczas badania - drugie pół godziny leżałam na ławce. niestety będziesz musiała powtórzyć badanie.. życzę powodzenia!

moja wizyta raczej optymistyczna. wszystko w porządku, ból w pochwie to uciski dziecka i szalejąca macica. jedyne co mnie martwi to ułożenie Malutkiej - miednicowe. oczywiście jest szansa, że Hanka się obróci, ale lekarz nie był przekonany - opowiadał o cc i wyjaśnił o co chodzi. wypytał dokładnie o poprzedni poród, wszytsko będzie wiadomo na ostatnim usg. boję się cc... nawet przepisał mi czopki na moje wracające hemoroidy:/ może się ich pozbędę..

zanetaa moim zdaniem jeszcze dziecko ma duzo miejsca i moze sie jeszcze kilka razy obrocic:tak: Nie ma co panikowac:tak:Moja kuzynka miala miec cc wlasnie ze wzgledu na zle ulozenie malej,trafila do szpitala na drugi dzien miala miec cc,przyszedl na dyzur jej lekarz zrobil usg i okazalo sie ze mala juz dobrze jest ulozona:tak:Dobrze ze wizuta udana:tak:

Karolki współczuję przeżyć! Ja jakoś dałam radę, ale było ciężko!

Zanetaa gratuluję udanej wizyty! Mała na pewno się odwróci!

reklama
usg super:-) mamy cudną pamiątkę:-) na 100% chłopak, nie ma żadnych szans na dziewczynkę pozostaje się z tym pogodzić...;-) maluch waży 850g odpowiednio dla tyg ciąży, rozwija się prawidłowo wszystko jest w normie sprawdzony każdy narząd, paluszki policzone, wad żadnych nie wykryto i wszystko jest si:-):-):-) jakna razie to położony jest miednicowo.
Mamy 6 zdjęć ślicznej buźki + płytę z filmikiem + płytę ze zdjęciami więc jestem jak najbardziej zadowolona:-)
jedyne co musi skontrolować mój gin to ilość płynu owodniowego bo dziś wyszło że mam ich sporo góra granica to 20 a ja mam ponad 19... mam się nie martwić bo mieszczę się w normie no ale tak na pograniczu pomału więc jak najbardziej test na obciążenie glukozą trzeba wykonać dla świętego spokoju czy na pewno tej cukrzycy nie ma..
najważniejsze że malutki zdrowy:-)

Ostatnia edycja:
Do góry