reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Ja z dzisiejszej wizyty jestem jakos tak srednio zadowolona.Po pierwsze nie robil mi usg chociaz minelo 6 tygodni a po 2gie mam grzybice i Ph jest nie dobre bo dostalam globulki z kwasem ascorbinowym na zakwaszenie+magnez poniewaz od jakiegos czasu pobolewa mnie podbrzusze jak bym miala zakwasy.Powiedzial ze poza tym wszystko ok i umowil za 4 tyg.Narzekajac sobie dalej pierwszy raz w zyciu boli mnie zab i niemoge sie zebrac do dentysty.
No to sobie ponazekalam i juz mi lepiej :o)
Dobrze ,że jest dobrze.
Połówkowe USG miałaś robione?
Jeśli tak to następne jest ok.32 tc.,a przynajmniej tak powinno być jeśli nie ma wskazań medycznych.
W 2 połowie ciąży nie robi się już tak czesto USG :no::no:.
Też mam lekką grzybicę i dostałam Nystatynę ,a ph wynika z tego ,że w ciąży zmienia się środowisko i jest to naturalne ,że tak się dzieje.
Będzie dobrze !!!!!

reklama
Suse wazne ze z mala wszystko ok:tak:
Annte gratuluje udanej wizyty:tak:
Ja po wizycie ok,lekarz mnie zbadal mam zapalenie dostalam globulki Nystatynę tak jak As:tak:Jeszcze jakas masc,i mam brac nospe 3x dziennie,jak chodze to mam skurcze na dole brzucha po bokach:tak:Za 3tyg gin pooglada moje malenstwo na dobrym sprzecie:tak:Szyjka zamknieta i dluga i to wszystko:tak:Juz nie moge sie doczekac usg:tak:

dziewczyny mam taki problem właśnie odebrałam wyniki testu obciążenia glukozą i wynik mam 68 ( norma od 60-100) po pierwszym pobraniu i po 2 godzinach 52 (norma poniżej 140 ) ale czytałam że jak jest spadek poniżej tego pierwszego wyniku to też niedobrze i może świadczyć o hipoglikemi dodam że po wypiciu glukozy czułam się super natomiast jak wyszłam po drugim pobraniu to odrazu poszłam coś zjeśc bo było mi strasznie słabo miałam mroczki przed oczami trzęsły mi się ręce i miałam zimne poty ale pomyślałam że to dlatego że była 11 a ja jeszcze nic nie jadam i wogóle mam teraz tak że musze szybko coś zjeść z rana bo inaczej jest mi słabo mam mdłości i mroczki przed oczami ale myślałam że to od jedzenia. Wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek :-(( może wy coś doradzicie

Suse wazne ze z mala wszystko ok:tak:
Annte gratuluje udanej wizyty:tak:
Ja po wizycie ok,lekarz mnie zbadal mam zapalenie dostalam globulki Nystatynę tak jak As:tak:Jeszcze jakas masc,i mam brac nospe 3x dziennie,jak chodze to mam skurcze na dole brzucha po bokach:tak:Za 3tyg gin pooglada moje malenstwo na dobrym sprzecie:tak:Szyjka zamknieta i dluga i to wszystko:tak:Juz nie moge sie doczekac usg:tak:

DORKA gratulacje udanej wizyty, oby zapalenie minęło jak najszybciej!

dziewczyny mam taki problem właśnie odebrałam wyniki testu obciążenia glukozą i wynik mam 68 ( norma od 60-100) po pierwszym pobraniu i po 2 godzinach 52 (norma poniżej 140 ) ale czytałam że jak jest spadek poniżej tego pierwszego wyniku to też niedobrze i może świadczyć o hipoglikemi dodam że po wypiciu glukozy czułam się super natomiast jak wyszłam po drugim pobraniu to odrazu poszłam coś zjeśc bo było mi strasznie słabo miałam mroczki przed oczami trzęsły mi się ręce i miałam zimne poty ale pomyślałam że to dlatego że była 11 a ja jeszcze nic nie jadam i wogóle mam teraz tak że musze szybko coś zjeść z rana bo inaczej jest mi słabo mam mdłości i mroczki przed oczami ale myślałam że to od jedzenia. Wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek :-(( może wy coś doradzicie

Kingutek myślę, że takie samopoczucie po drugim pobraniu to norma. U mnie było tak samo, czułam się słabo, myślałam, że zemdleję i szybko musiałam coś zjeść. Od początku ciąży jestem przyzwyczajona, że ok 11 to jem już drugie śniadanie, więc dla organizmu to pewnie duży dyskomfort, kiedy żołądek jest pusty.
Co do wyniku to się nie wypowiem, najlepiej poczekaj do wizyty i się nie stresuj na zapas! Pamiętaj o dzidziusiu!!! Być może mądrzejsze forumowiczki coś doradzą!
W każdym razie trzymam kciuki!

No spadek masz dość duży ,ale też nie ogromny.
Myślę ,że coś z tym cukrem jest jednak nie tak i masz niedocukrzenie pewnie przy dużych wcześniejszych dawkach glukozy jak teraz po badaniu.;-)
Czasami podanie cukru szybko obniża jeszcze bardziej cukier)
Mi diabetolog mówiła ,że nieraz tak jest u osób ze skaczącym cukrem .
Jak się robi słabo natychmiast trzeba coś zjeść ,a nawet coś słodkiego ,bo zbyt niski cukier też jest niedobry a nawet czasami niebezpieczny.
Wszystko zależy jednak od indywidualnego podejścia lekarza i indywidualnego problemu pacjenta.
Na razie się nie martw .
Też mam rano duże spadki cukru i herbatniki przy łóżku mam pod ręką.;-)
Dobre są też winogrona ;-)

reklama
Dziewczyny, pojechalam dzis na badanie , pobrali mi krew na czczo, wypilam 75 g glukozy i czekam. Nagle mi sie goraco zrobilo, wiec sie rozebralam i siedze. Po kilku sekundach bylam juz w kibelku a moja glukoza w muszli. Dodam ze nie wymiotowalam juz z 15 lat, w 1 ciazy tez mialam to badanie i nic a teraz...szkoda gadac. Jutro wizyta, wynikow nie bedzie:wściekła/y:

Do góry