reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i wiesci:-) Ja dzis wybieram sie 1 raz do innego lekarza na wizyte, mam nadzieje ze on zareaguje na mnie pozytywnie jak zobaczy ze juz z takim brzuchem na 1 wizyte sie zwalam:zawstydzona/y:moze sie wtedy zdecyduje na zmiane juz do konca, bo moja lekarka zrobila sobie 2 miesieczna przerwe w przyjmowaniu - skandal, nerwow juz sie przez to najadlam a teraz sie denerwuje jak bedzie dzis, mam na 17 dopiero:baffled:Wizyta kosztuje ok 200 zl a slyszalam nawet ze do 300 pewnie jak robi USG jakies szybkie)nic nie wiem i to mnie denerwuje jeszcze bardziej...na dodatek zwolnienie mi sie skonczy niedlugo a mojej gin nie bedzie.
Trzymam kciuki za wizyte :tak:

dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!!!
Karolki, ja zmienialam lekarza jak konczylo mi sie zwolnienie i tez nowy bez problemu mi wystawil, nawet nie musialam sie kontaktowac z porzednim

We wtorek mialam wizyt kontrolna na ktorej spodziewalam sie tego testu na cukier.Czy ktoras z was sie orientuje czy w niemczech robia taki test bo ja na kolejnej wizycie bede juz w 31 tygodniu i to chyba badzie juz za pozno.

suse-ja mialam robioty test na glukoze,ale doktor sie pytal czy chce.
Podobno tu w Niemczech jest nieobowiazkowy.
Ale czesto zalecany:tak:

A w 31 tygodniu to chyba juz za pozno.

Dziekuje dido troche mnie uspokoilas ze niczego nie przegapie.W sumie to nie mam zadnych objawow cukrzycowych,cisnienie mam zawsze w granicach 120/80 i nic mi nie puchnie.

jutro mam wizytę u dentysty - musze usunąc ząb i straszliwie się boję. Nie samego wyrywania tylko tego, ze źle to zniosę, bo się zestresuję i jakis skurczy dostanę albo coś w tym stylu......:szok:

Jestem po wizycie tak więc potwerdzona dziewczynka :-) te zwapnienie w sercu jest , ale nie jest to żadna wada , poprostu niektóre dzieci takie coś maja , zanika to przeważnie do pół roku po urodzeniu , lekarze niewiedzą z kąd się takie coś i bierze i robili już rózne badania po co to jest ,ale doszli ,że jak z sercem pozatym wszystko w porządku to nie ma taka plamka zadnego znaczenia taka uroda naszej córki jak to powiedziała pani kardiolog super babka po za tym.
Wszystko znowu oglądała ,mierzyła , sprawdzała a było to badanie tylko pod kątem serduszka ...

Mała waży 700g hehe , wszystko fajnie sie rozwija , trochę podgoniła bo termin z ostatniego USG wychodził na ok 20 maja A TERAZ dziś już wyszedł na 15 ,czyli dochodzi powoli do teminu z OM NA 12 maja....

Spokojna ta nasza dziewczynka co mnie bardzo cieszy :-)

reklama
Jestem po wizycie tak więc potwerdzona dziewczynka :-) te zwapnienie w sercu jest , ale nie jest to żadna wada , poprostu niektóre dzieci takie coś maja , zanika to przeważnie do pół roku po urodzeniu , lekarze niewiedzą z kąd się takie coś i bierze i robili już rózne badania po co to jest ,ale doszli ,że jak z sercem pozatym wszystko w porządku to nie ma taka plamka zadnego znaczenia taka uroda naszej córki jak to powiedziała pani kardiolog super babka po za tym.
Wszystko znowu oglądała ,mierzyła , sprawdzała a było to badanie tylko pod kątem serduszka ...

Mała waży 700g hehe , wszystko fajnie sie rozwija , trochę podgoniła bo termin z ostatniego USG wychodził na ok 20 maja A TERAZ dziś już wyszedł na 15 ,czyli dochodzi powoli do teminu z OM NA 12 maja....

Spokojna ta nasza dziewczynka co mnie bardzo cieszy :-)
Super,ze wszystko dobrze!gratuluje udanej wizyty:-)

Do góry