reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

mniam jutro zrobię do rolad:tak:
Do roladek tez super pasuje :tak::-)

Bedytko, a kapuche pekinska jak robisz? Bo ja mam tylko 1 sposob :-pZ cebulka, marchewka i majonezem :-) Wiec moze podpowiesz jak Ty robisz, bo juz dawno pekinskiej nie jadlam :sorry2:

Sara ma dzisiaj krupnik, a my mamy duszony karczek, ziemniaczki i gotowa surowke wielowarzywna :-p

W ogole to Sara uwielbia ostatnio paluszki rybne, moglaby je jesc codziennie :szok::-p Tylko nie wiem ile dzieci moga tego max w tygodniu zjesc :baffled:Bo to tez przeciez przetwarzane :baffled:
Wczoraj na obiad zjadla 4 paluszki, a do tego puree warzywne z maselkiem :tak::-) To moj nowy sposob na przemycanie warzyw ;-) Gotuje w bardzo malje ilosci wody ziemniaka, kilka rozyczek kalafiora, brokuly, marchewke itp. Jak sa miekkie to gniote na puree, troszke sole, maselko i Sara sie tym zajada :tak::-)
 
reklama
Sandra,. pekinke to mozna na mnostwo sposobow przygotowac - ja robie czasem z ogorkami i pomidorkiem, cebulka, do tego troche oliwy i przypraw - sol, pieprz, albo ze smietana, albo z samym ogorkiem lub z pomidorkiem, dosc czesto posiekana pekinka z papryka i do tego sos z oliwy, czosnku, soku z cytryny, soli, pieprzu i cukru (to nasza ulubiona) ale tez robimy z: drobno utarta marchewka, posiekanym porem, jablkiem, ogorkiem kiszonym drobno pokrojonym, kukurydza i to z oliwa, cukrem, sola, pieprzem i sokiem z cytryny - mozna tez dodac posiekana natke albo koperek - albo i jedno i drugie - lub np. szczypiorek...
 
Ooo, Karoo, dzieki :tak::-) Widzisz, tepota ze mnie, nie wpadlam na to, ze mozna dac do pekinki pomidora czy ogorka :baffled::-pi zamiast majonezu oliwe z dodatkiem cytryny ;-)
 
nasza sztandarowa z pekińskiej to:
pekińska, jabłko, cebula, oliwa i przyprawy:tak:
najszybsza chyba jaką znam;-)
 
Ja tez robie pekinska na wiele sposobow. Ale tu podam sztandarowy na salatke GRECKA: pekinska, cebula czerwona, pomidory, ogor swiezy, papryka swieza, oliwki i oczywiscie feta;-), wszystko wymieszac z sosem vinegrette:tak::tak:
 
reklama
a u nas dzis salatka z salatki zielonej, pomidorami, grzankami i kawaleczkami kurczaczka,
kurczak pieczony, klafiorek panierowany, i moze ryz albo ziemniaczki do tego ;)

i moze jeszcze goscie.. myslicie ze mogloby byc? znajomi nasi moze zajza hm..
 
Do góry