reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

w końcu zjedliśmy kapuśniak;-) i dzisiaj były naleśniki z farszem z pieczarek, żółtego sera i czosnku:tak: a przed chwilą nastawiłam bigos, no i jeszcze andruty dzisiaj zrobiłam.... a wcale mi się nie nudziło:-D

reklama
Ja moze jutro faworki zrobie, bo jakos mi siechce - paczka wczoraj nawet nie powachalam, bo nie bardzo bylam w stanie, a wieczorem mezus juz nie przywiozl...

Dzisiaj bitki ze schabu, ale jakies takie dziwne wyszly... A jutro barszcz ukrainski, taki mocno gesty, wiec na pewno nie bedzie drugiego dania :-)

Laski, a macie jakies przepisy na faworki? Paczkow to mi sie nie chce robic, ale z faworkami to inna sprawa...

Bedytko, a z czym te andruty? :-) Mi po glowie chodza andruty przekladane chalwa :tak::-)Dawno nie jadlam. Mniam, nalesniczki ze slonym farszem - uwielbiam :tak::-):tak:

Karoo, ja niestety nie pomoge, bo pieczenie to nie moja mocna strona :sorry:;-)A w internecie szukalas? A barszcz ukrainski to czym sie rozni od normalnego barszczu? To jest taki z fasola?

U nas dzisiaj grochowka z wczoraj, a na drugie placki ziemniaczane i maslanka :tak:

Jutro bedzie pieczen z indyka z jablkami, kluski i jakas surowka :tak:

Sandra, u nas w polsce barszcz ukrainski to ten z fasola, natomiast ja bede robic z przepisu mojej kolezanki - ukrainki z papryka, pieczarkami i pomidorami - jest fantastyczny i zupelnie inaczej smakuje :-)
Faworkow nie robie, bo malo tomna jestem, moj Grzesiek wlasnie jedzie do Slupska to mi kupi.

Sandra, ja standardowo na oko i bez proporcji a w dodatku z pamieci tak jak kumpela pi razy drzwi opowiadala ;-)

Chetnie podam chocby przyblizony przepis, ale jutro jak w koncu ugotuje, bo dzisiaj caly dzien przespalam z goraczka i nici z barszczu. Dobrze, ze chociaz mialam bitki z wczoraj, to nie zostalismy bez obiadu...

No i chleba nie upieklam :zawstydzona/y::baffled:;-) Ale mam nadzieje, ze jak bede miec jakis luzny dzien po weekendzie to mi sie uda :tak:

U nas dzisiaj na obiad ziemniaczki, szpinak i sadzone jajo :-) Sara dodatkowo ma zupe pomidorowa z makaronem :tak:W ogole to moje dziecko ma znowu taki apetyt ze szok! Sama sie upomina i zjada podwojne porcje ;-):-p

Mniam, domowa pizza :tak::-):tak:Dawno nie jadlam :sorry2:

Sara ma zupe - jej ukochany rosol z grysikiem, miechem i marchewa :tak:, a co my dorosli to nie wiem :-p

reklama
a u nas spagetti bo mi sie myśleć nie chciało:-p
i tak przez cały tydzien bo Ami u dziadków to możemy jakieś świństwa pojeść albo gotowce:-p

Do góry