reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

reklama
U nas dzisiaj poledwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, do tego kluseczki i ogorki musztardowe :tak:
Sara ma sloik z ryba :-p

hm a ja nie wiem co zrobic u nas :D moje urodzinki nie wiem co mezus planuje na wieczor a wiem ze cos tam kombinuje ale na szelki wypadek tez cos upichce:D

mysle ze makaraon z mieskiem i jakis ostry sos do tego:D

U mnie przez dwa dni byly krokiety z kapusta i grzybami i barszcz :-p bo robilam na wigilie do pracy, wiec przy okazji wszyscy w domu skorzystali ;-):-)

U mnie przez dwa dni byly krokiety z kapusta i grzybami i barszcz :-p bo robilam na wigilie do pracy, wiec przy okazji wszyscy w domu skorzystali ;-):-)
dobre, dobre ja też chcę:tak:
u nas w końcu był obiad.... dla Alki pomidorówka, a dla nas piersi z kurczaka, ziemniaki i surówka z białej kapusty:tak:

u nas w końcu był obiad.... dla Alki pomidorówka, a dla nas piersi z kurczaka, ziemniaki i surówka z białej kapusty:tak:
Pewnie niezle sie rzucili na taka wyzerke, co Bedytko? ;-):-);-) Wyglodniali po kanapkach obiadowych ;-):-D;-)

Ja wczoraj wieczorem ugotowalam Sarze garnek rosolu na giczy cielecej i zrobilam jej z grysikiem, do tego wtarlam marcheweczke, zielona pietruszeczka - 4 porcje ma zamrozone, a 2 odlozone w lodowce na dzisiaj i jutro :tak:
A co dla nas ,czyt. starych, to nie wiem :-p;-)

ok mam szybkie pytanko bo tak czytam i czytam i co chwile sie pojawia.. dla nas to i to na obiad a dla "tu imie dziecka] cos innego..

wasze male szkraby jedza cos innego a wy cos innego?

reklama
wasze male szkraby jedza cos innego a wy cos innego?
Domiska, u nas wyglada to tak, ze jak mamy na obiad cos czego Sara na pewno nie zje albo lepiej, zeby nie jadla (np. cos z jakims fixem albo ostrego albo ciezkostrawnego albo z dnia poprzedniego itd.) to Sara dostaje jakas zupe albo danie ze sloika przystosowane dla dzieci w jej wieku :tak:
Ale jak robie jakas zupe (u nas raczej rzadko sa zupy, a ze Sara lubi to gotuje dla niej na kilka porcji) czy np. kotlety, ziemniaczki i mizerie/buraczki czy jakies pulpety itd. to wtedy je z nami.
No i jak ja w pracy jestem to moja mama czesto tacie ugotuje cos na szybko, wiec Sara ma wlasne menu ;-):tak::-)

Do góry