reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

No jaka pomagierka z Alutki ;-):tak::-) Sara tez lubi czasami pomoc, ale robi przy tym tyle balaganu, ze pozniej wiecej czasu zajmuje posprzatanie niz zrobienie calego obiadu :-p

Wczoraj byla pomidoroweczka z makaronem, a na drugie kotlety cielece panierowane, ziemniaczki i surowka z kapusty kiszonej (ktora oczywiscie przemycialam Sarze mieszajac z puree ziemniaczanym :-pi wciela wszystko), a dzisiaj my to nie wiem, ale Sara ma zupe z wczoraj :tak::-)

reklama
no ja dzis planuje zrobic tzw "turkey ala king" pozostalosci mamy indyka wiec trzeba cos z nim zrobic bo inaczej sie wyrzuci.. wiec zrobie go w sosiku i z duzym mkaronem :))

U nas dzisiaj zupa grzybowa z mrozonych podgrzybkow, a na drugie lasagne :tak:
Sara miala rosol z cielecina, marchewka i grysikiem :tak::-) Na jutro tez ma, a 2 porcje sa zamrozone :tak:

wczoraj pytam Wojtka czy mogą być naleśniki na obiad, no to mi odpowiedział: "mamo, kocham Cię":-p (za naleśniki:baffled:)
a dzisiaj: dla Alki kalafiorowa (+ 5 porcji na zapas;-)) a dla nas roladki wieprzowe, ziemniaki i brukselka:tak:

U nas w sobote placek po wegiersku z buraczkami (a dzisiaj mam tez na obiadek), a wczoraj mielone z ziemniaczkami i marchewka duszona. Dla Jagody buraczki, bo marchewki to ona nie tknie, ale obiadek zajadala az jej sie uszy trzesly ;-) z tym, ze przeglodzilam ja chyba ze cztery godziny jak nie lepiej :-)

wczoraj pytam Wojtka czy mogą być naleśniki na obiad, no to mi odpowiedział: "mamo, kocham Cię":-p (za naleśniki:baffled:)
Bedytko,wazne, ze potrafi mowic, ze Cie kocha, bo z tego co wiem, to chlopcom w Wojtka wieku ciezko to przez gardlo przechodzi ;-):-D

Karoo, ja tez czasami Sare musze tak przeglodzic, wtedy zajada, ze hej :tak::-)
A Twoje menu - mniammm!!! :-) Teraz dopiero czuje jaka glodna jestem, bo od rana na jednej kanapce lece :-p

reklama
Do góry