reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

no ale ostatnio rczej takie normalne potrawy pisalyscie a osobno pisalyscie ze dla dzieci cos innego dlatego mnie to zastanowilo czy macie osobne menu dla dzieci i osobne dla doroslych:)
np jak tutaj:

U mnie przez dwa dni byly krokiety z kapusta i grzybami i barszcz :-p bo robilam na wigilie do pracy, wiec przy okazji wszyscy w domu skorzystali ;-):-)

i inne poprzednie - stad moje pytanie :D

powiem Wam u nas mala juz ojjj.. od przynjmniej roku je wszytsko to samo co my :blink:

reklama
Z tymi krokietami to tak, ze Sara nie lubi kapusty, a grzyby sa ciezkostrawne, wiec miala cos innego, ale jak robie krokiety z miesem to je :tak::-)
To samo pierogi, nalesniki z jakims farszem itd.

a to tadek niejadek :D hihihi lasagne tez widzialam nie za bardzo Saruni lubi?;/

aj ja bym wlsnie lasagne zjdla mmmm :D Szntuska m po mnie wszytsko co z serem spaghetti lasagne owoce morza itd itd apetyt hihi odziedziczyla po mamusi ;)

lasagne tez widzialam nie za bardzo Saruni lubi?;/
Ja lasagne, zeby szybciej bylo, robie z sosem bolonskim robionym z fix'u np. Knorra, wiec Sarze nie daje, ale jakbym robila z pomidorow to na pewno by zjadla, bo lubi :tak: wiec w zastepstwie kupuje jej lasagne w takim serduszkowym opakowaniu z Hippa dla dzieci miedzy 1-3 rokiem zycia :tak:

Domiska u mnie jest tak:
Alka dostaje codziennie zupę, (jarzyny z mięsem i jakiś motyw przewodni np. pomidorowa albo krupnik itd.), je tą zupę około 14 jak ja jestem w pracy, daje jej teściowa albo chłop jak jest w domu (rzadziej), Wojtek je obiady w szkole więc ja na codzień nie gotuję tak typowo, tylko coś na szybko i dopiero jak wracam z pracy więc do 16 moje dziecko głodne by było, a jak wstanie po drzemce to często jeszcze te nasze "coś na szybko" dojada, ona lubi wszystko to co my, no ale warunki są inne niż by się chciało...;-)
dzisiaj makaronik na szybko, wieczorem robię sałatkę ze śledzi, żeby na jutro na śniadanko już była dla chłopaków, no a na kolację.... to juz inna bajka, kapustę z grzybami już mam, a do reszty przygotówka zrobiona, pierogi i rybę robi moja mama:-)

U nas dzisiaj duszonki z piekarnika (ziemniaki, kapucha, cebula, koperek, marchewka, boczek i kielbaska :tak::-)).
Sara ma zupe, a duszonki bedzie miec na drugie :tak::-)

sandra proszę o przepis na Twoje duszonki:tak:
my znowu tydzień bezobiadowy, dzisiaj były krokiety i barszczyk knorra:-D

sandra proszę o przepis na Twoje duszonki:tak:
:-D
Prosze bardzo :-)
  • glowka bialej kapusty
  • 2 kg ziemniakow
  • 4 duze cebule
  • 1 marchewka
  • peczek koperku
  • ok.80dkg chudego boczku
  • ok. 0,5 kg kielbasy
Kapuste szatkujemy, ziemniaki obieramy i kroimy w nieregularne ksztalty, jak leci, ale zeby mialy wielkosc mniej wiecej 2-3/2-3cm ;-)Cebule poszatkowac, marchewke na tarce grubej zetrzec, koperek pokroic - moze byc grubo, boczek i kielbaske pokroic w kostke. Ukladac warstwami w brytfannie, posypujac vegeta i czarnym pieprzem :tak: Piec w piekarniku w temp. ok. 200'C jakies 2h, mieszajac calosc co 30 min. :tak::-)

dzięki:-):-):-) skopiowałam sobie:tak:
a ja dzisiaj trzy obiady gotowałam:-p dla Aluty na zapas rosołek z lanym ciastem, dla nas pizzę i żurek dodatkowo na jutro... Alka dzisiaj żurek dostała i bardzo jej smakował:tak:

reklama
Alka dzisiaj żurek dostała i bardzo jej smakował:tak:
Sara tez uwielbia żurek :tak::-)
A Ty Bedytko, to jestes taka prawdziwa pania domu :tak::-) 3 obiady to nie przelewki, a jeszcze zapasy dla Alutki zrobilas :-)

U nas dzisiaj pomidorowa z makaronem, a na drugie pieczen, kluski domowej roboty i czerwona kapucha :tak:

Do góry