reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

Ale robicie smaki, u mnie narazie skonczyły sie obiady na stołowce i jestem skazany na obiady domowe więc przepisy sie przydadza bo tak to ciagle miałbym dewolaje lub inne kotlety:-)

reklama
Ale robicie smaki, u mnie narazie skonczyły sie obiady na stołowce i jestem skazany na obiady domowe więc przepisy sie przydadza bo tak to ciagle miałbym dewolaje lub inne kotlety:-)

No nie, mialby dewolaje i inne kotlety i jeszcze mu zle ;-)

U nas dzisiaj zupka jarzynowa z makaronem wczorajsza i krokiety z farszem do pierogow ruskich. Jakos tak mi sie zachcialo... Do tego mizeria ze sloiczka i moze pomidorki w smietanie. Mala pewnie zje zupke, bo nalesniki na slono jej nie leza.

Wiesz a gdzie jakieś dania jarskie?:-). Ja mam mało w domu bywam a strasznie lubie pichcić a moja nie i nie chce sie jej wydziwiać. Może robi to specjalnie bym ja robił:-))))

No nie, mialby dewolaje i inne kotlety i jeszcze mu zle ;-)

U nas dzisiaj zupka jarzynowa z makaronem wczorajsza i krokiety z farszem do pierogow ruskich. Jakos tak mi sie zachcialo... Do tego mizeria ze sloiczka i moze pomidorki w smietanie. Mala pewnie zje zupke, bo nalesniki na slono jej nie leza.

A farsz do ruskich to ser i ziemniaki? Bo powiem szczerze, ze nigdy nie robilam:sorry2:a zjadlabym takich dobrych polanych skwareczkami mniammmm :-):-):-)
Sandra, dokladnie, ja robie mniej wiecej w proporcjach 1:2 - jedna czesc twarogu i dwie czesci ziemniakow, ugotowane zimne ziemniaki i twarog miele, do tego dodaje podsmazona cebulke, sol, pieprz i to wszystko :-) Mozna jeszcze dodac podsmazony boczek jak ktos lubi - ja niespecjalnie, wole skwareczki na wierzch ;-)
Nalesniczki wyszly super :-) I Jeszcze na jutro na obiadek mam :-) Podsmazone na maselku rewelacja.

Belrano, zartowalam, rozumiem :-) Jarskie dania tez sa dobre i urozmaicenie potrzebne :-)

Ja bylam dzisiaj w szoku - Jagoda nie dosc, ze zjadla troche zupki, to w dodatku wchlonela prawie calego nalesnika z farszem i do tego zjadla troche pomidora do obiadku :szok:;-)

Bedyta, ja ostatnio na jakims forum wyszukalam, ze mozna tak nalesniki zrobic i bylam szoku - do glowy by mi nie przyszlo, a przeciez nalesniki robie czasem i z mieskiem i z grzybkami, a tu taki szok ;-)

Musze zrobic albo takie nalesniki "ruskie" albo pierogi :tak::-) Mniam, pycha! :tak:

U nas dzisiaj gulasz, kasza i mizeria :tak:

Wczoraj zupa brokulowa i pulpeciki wieprzowo-drobiowe z platkami owsianymi, a przedwczoraj drobiowe kotlety mielone, ziemniaczki i buraczki (homemade ;-):-))

reklama
Bedyta, ja ostatnio na jakims forum wyszukalam, ze mozna tak nalesniki zrobic i bylam szoku - do glowy by mi nie przyszlo, a przeciez nalesniki robie czasem i z mieskiem i z grzybkami, a tu taki szok ;-)
u nas ruskie naleśniki znane od czasów akademika, usmażyć naleśniki było szybciej niż nakleić pierogów:-p

dzisiaj były placki ziemniaczane, pyszne wyszły, Aluta pomagała robić, a jutro pieczeń z karczku i dla Alki rosołek z grysikiem:tak:

Do góry