reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

a dla mnie to okropne, jak sobie wyobraze ze mam katar, a nie moge wydmuchac nosa. Znaczy w sumie Twoja to juz pewnie sama wydmuchuje, moja tez juz w sumie niezle to robi, ale maluchowi to nie wyobrazam sobie nie odciagnac. Przeciez to koszmar miec taki zawalony nos, ja strasznie nie lubei tego uczucia.
Odciąganie nic nie daje, katar zaraz zatka nos i czynność należy powtórzyć. Podobnie jak inhalacje solą, przestałam to robić bo produkcja wydzieliny była jeszcze większa. Przy pierwszym dziecku latałam, kombinowałam a czasem robiłam na siłę. Gorzej majstrować coś na siłę , nie lubię tego robić i jak się okazało nie ma takiej potrzeby. Żyjemy, katarki do odkurzacza już dawno wylądowały w koszu.
Na noc podaje krople do nosa, skuteczne, polecam.

reklama
Odciąganie nic nie daje, katar zaraz zatka nos i czynność należy powtórzyć. Podobnie jak inhalacje solą, przestałam to robić bo produkcja wydzieliny była jeszcze większa. Przy pierwszym dziecku latałam, kombinowałam a czasem robiłam na siłę. Gorzej majstrować coś na siłę , nie lubię tego robić i jak się okazało nie ma takiej potrzeby. Żyjemy, katarki do odkurzacza już dawno wylądowały w koszu.
Na noc podaje krople do nosa, skuteczne, polecam.
ok, wg mnie daje uczucie komfortu, ze nos nie jest pelen wydzieliny. Dlatego to robie tak jak sobie wydmuchuje nos.
Na szczescie kataru u nas nie bylo gdzies od kwietnia, ale pewnie niedlugo jakis sie pojawi…

ok, wg mnie daje uczucie komfortu, ze nos nie jest pelen wydzieliny. Dlatego to robie tak jak sobie wydmuchuje nos.
Na szczescie kataru u nas nie bylo gdzies od kwietnia, ale pewnie niedlugo jakis sie pojawi…
Natura wie co robi. Większość dzieci woli wciągać katar niż wydmuchiwać, to też jest forma czyszczenia nosa. Kiedyś czytałam na ten temat ciekawe opracowania.

Ja odciągam katar. U nas jest zawsze zatykający, do tego starsza ma problem z trzecim migdałem i jak ją zatyka to tak,że nie może wydmuchać tej wydzieliny, a nawet katarek nie pomaga. Jak wydzielina zalega to spływa jej gardłem, albo zalega, nadkaża się i niestety kończy się rozszerzeniem infekcji.

Unas jakos spoko byla noc.Jedna ppbudka o zasnela z ogromnym furczeniem az maz wyszedl z sypialni spac do salonu-myslaby ktp ze on nie chrapie😉ale spala ze mna w lozku.Od rana jak zwykle bez humoru a ja wysiadam psychicznie.Nie wyslalam rzecz jasna do zloba i 3 dni mam diabla w domu jak dam rade do ponoedzialki to cud.W ponoedzialek wysylam do zloba chociazby miala gila po pachy mam to gdzies jestem wykonczona i fizycznie-ciagle cjce na rece i psychicznie-non stpp albo placze albo muczy jak jej zle.Tyle ze to nie przez katar a charakter🥴

Hej, dziewczyny, mam takie pytanie czy któraś z Was prowadziła ciążę w Enel med ? Słyszałam że jest problem z prowadzeniem ciąży po in vitro, leczeniu itp w ramach pakietów medycznych, że oni prowadzą tylko zdrowe ciąże. Czy ktoś może to potwierdzić? Pierwszą wizytę w Enel med mam dopiero 11.10
To nieprawda, miałam prowadziłam na początku, nie było żadnych problemów, ale wolałam prywatnie chodzić do lekarza, którego sama sobie wybrałam 😉 Ale problemów żadnych 😉

Udało się w końcu wstawić zdjęcie,,
Screenshot_2022-09-23-11-27-46-520_com.miui.gallery.jpg

Unas jakos spoko byla noc.Jedna ppbudka o zasnela z ogromnym furczeniem az maz wyszedl z sypialni spac do salonu-myslaby ktp ze on nie chrapie😉ale spala ze mna w lozku.Od rana jak zwykle bez humoru a ja wysiadam psychicznie.Nie wyslalam rzecz jasna do zloba i 3 dni mam diabla w domu jak dam rade do ponoedzialki to cud.W ponoedzialek wysylam do zloba chociazby miala gila po pachy mam to gdzies jestem wykonczona i fizycznie-ciagle cjce na rece i psychicznie-non stpp albo placze albo muczy jak jej zle.Tyle ze to nie przez katar a charakter🥴
o tak ja Grześka z kanapy zawołałam do małej do pokoju ale po godzinie go wyprosiłam blok się trzęsie jak on chrapie🤣

Hej dziewczyny! Na piątek mam termin a młodemu się wcale nie spieszy 😄 może macie jakiś sposób na przyspieszenie porodu? Seks, herbata z liści malin, ciepłe kąpiele, spacery, schody, masowanie brodawek..nie działa. Wczoraj nawet cały dzień stałam i robiłam dżem z brzoskwiń😄 jedyne co czuje to czasami duży ból w kroczu i to że synio sie rozpycha w górnej części brzucha 🙂 nawet chyba skurczy nie mam...

reklama
Hej dziewczyny! Na piątek mam termin a młodemu się wcale nie spieszy 😄 może macie jakiś sposób na przyspieszenie porodu? Seks, herbata z liści malin, ciepłe kąpiele, spacery, schody, masowanie brodawek..nie działa. Wczoraj nawet cały dzień stałam i robiłam dżem z brzoskwiń😄 jedyne co czuje to czasami duży ból w kroczu i to że synio sie rozpycha w górnej części brzucha 🙂 nawet chyba skurczy nie mam...
Jeśli to nie pomaga to już nic nie pomoże 🫣🤣 ewentualnie oksytocyna 🙈🤔

Do góry