reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeszcze mi sie taka refleksja nasunela w temacie - dla Was to, ze niemowlakom przebija sie uszy jest szokujace i w wiekszosci sie Wam nie podoba. Dla moich znajomych tutaj tak samo niezrozumiale jest to, ze znajomita wiekszosc polskich dzieci jest chrzczona. Wiec ja mysle, ze to kwestia tradycji/przekonan/przyzwyczajen i poniekad to rozumiem - 12 lat temu mialam podobne podejscie jak Wy, bo to bylo dla mnie cos nowego. Teraz za to, nie ochrzcilabym dziecka, co 12 lat temu bylo nie do pomyslenia 🙂
Ponoc tylko krowa nie zmienia pogladow 🤣😁

reklama
No i to jest fajne wspomnienie, nie to co moje 😂😂😂 Wszyscy mówią na moją córkę, że jest chłopcem 😂😂😂 na ulicy Lea ubrana w róż, turban na głowie, a Pani z córką pod pachą mówi "oooo jaki ładny chłopiec" 😂😂😂 Na co ja mówię, że to dziewczynka, a ona "o w sumie w takiej czapce mogłam się domyślić" 😂😂😂 Raz ktoś od razu powiedział, że dziewczynka to mąż mu dziękował pół godziny 😂😂😂
Moja jak byla mala jakoes 4 miechy ubrana na rozowo poszla na szczepienia.i w poczekalni jedna matka tez dziewczynki tylko ok.6 mies.pyta czy to chlopiec czy dziewczynka.ja mowoe dziewczynka nawet w roz ubrana a pani mowi no tak moglam sie domyslic🤦‍♀️🤦‍♀️wtedy Miska jeszxze jak tatus byla lysa🤣

Moja jak byla mala jakoes 4 miechy ubrana na rozowo poszla na szczepienia.i w poczekalni jedna matka tez dziewczynki tylko ok.6 mies.pyta czy to chlopiec czy dziewczynka.ja mowoe dziewczynka nawet w roz ubrana a pani mowi no tak moglam sie domyslic🤦‍♀️🤦‍♀️wtedy Miska jeszxze jak tatus byla lysa🤣
To moja ma busz na głowie i nawet jak nie ma turbana na głowie to jest chłopcem 🙈😂

Jeszcze mi sie taka refleksja nasunela w temacie - dla Was to, ze niemowlakom przebija sie uszy jest szokujace i w wiekszosci sie Wam nie podoba. Dla moich znajomych tutaj tak samo niezrozumiale jest to, ze znajomita wiekszosc polskich dzieci jest chrzczona. Wiec ja mysle, ze to kwestia tradycji/przekonan/przyzwyczajen i poniekad to rozumiem - 12 lat temu mialam podobne podejscie jak Wy, bo to bylo dla mnie cos nowego. Teraz za to, nie ochrzcilabym dziecka, co 12 lat temu bylo nie do pomyslenia 🙂
Ponoc tylko krowa nie zmienia pogladow 🤣😁
Ja nie ochrzciłam, a żyje na polskiej wsi 😁 Pytanie czy zmieniłaś poglądy, bo uważasz kolczyki za super sprawę, czy się dostosowałaś do lokalsów 😉

Ostatnia edycja:
Ja nie ochrzciłam, a żyje na polskiej wsi 😁 Pytanie czy zmieniłaś poglądy, bo uważasz kolczyki za super sprawę, czy się dostosowałaś do lokalsów 😉
zmienilam zdanie, bo podoba mi sie jak dziecko nosi kolczyki. Ja nie mam tendencji do parcia za tlumem. I dlatego ze szpitala wyszly bez, zrobilam to wtedy kiedy uwazalam za sluszne.
I wiem, ze nie ochrzcilas, to taka ogolna refleksja, bo jednak wiekszosc chrzci, ale o kolczykach juz dziecko decyduje 😉

zmienilam zdanie, bo podoba mi sie jak dziecko nosi kolczyki. Ja nie mam tendencji do parcia za tlumem. I dlatego ze szpitala wyszly bez, zrobilam to wtedy kiedy uwazalam za sluszne.
I wiem, ze nie ochrzcilas, to taka ogolna refleksja, bo jednak wiekszosc chrzci, ale o kolczykach juz dziecko decyduje 😉
Pewnie chrzci z tego samego powodu dla którego hiszpanie robią kolczyki w szpitalu, taka tradycja zatem należy uszanować i ochrzczone polskie dzieci i hiszpańskie kolczyki, zatem oni nie powinni oceniać naszej, a my ich tradycji 😉 Koniec kropka 😉 Miłego dnia 😘

Mial rano 38 ale jest żwawy. W nocy normalnie zjadł mleko, kupa już ładna. Mąż tak panikuje że szok. Ciągle mu dotyka czoło, co pół godziny między temperaturę, i te jego spojrzenie za każdym razem jak mu ją zmierzy🤦.
To tak jak ja🤣jak mierze Misi temp.to co 10-15min.a najlepiej poznaje po policzkach.jak mq cieple znaczy bedzie temp.bo ona ma zaqsze chlodne poliki chociaz czolo cieple to wiem ze temp.nie ma.

reklama
Do góry