reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeszcze mi sie taka refleksja nasunela w temacie - dla Was to, ze niemowlakom przebija sie uszy jest szokujace i w wiekszosci sie Wam nie podoba. Dla moich znajomych tutaj tak samo niezrozumiale jest to, ze znajomita wiekszosc polskich dzieci jest chrzczona. Wiec ja mysle, ze to kwestia tradycji/przekonan/przyzwyczajen i poniekad to rozumiem - 12 lat temu mialam podobne podejscie jak Wy, bo to bylo dla mnie cos nowego. Teraz za to, nie ochrzcilabym dziecka, co 12 lat temu bylo nie do pomyslenia 🙂
Ponoc tylko krowa nie zmienia pogladow 🤣😁

reklama
No i to jest fajne wspomnienie, nie to co moje 😂😂😂 Wszyscy mówią na moją córkę, że jest chłopcem 😂😂😂 na ulicy Lea ubrana w róż, turban na głowie, a Pani z córką pod pachą mówi "oooo jaki ładny chłopiec" 😂😂😂 Na co ja mówię, że to dziewczynka, a ona "o w sumie w takiej czapce mogłam się domyślić" 😂😂😂 Raz ktoś od razu powiedział, że dziewczynka to mąż mu dziękował pół godziny 😂😂😂
Moja jak byla mala jakoes 4 miechy ubrana na rozowo poszla na szczepienia.i w poczekalni jedna matka tez dziewczynki tylko ok.6 mies.pyta czy to chlopiec czy dziewczynka.ja mowoe dziewczynka nawet w roz ubrana a pani mowi no tak moglam sie domyslic🤦‍♀️🤦‍♀️wtedy Miska jeszxze jak tatus byla lysa🤣

Moja jak byla mala jakoes 4 miechy ubrana na rozowo poszla na szczepienia.i w poczekalni jedna matka tez dziewczynki tylko ok.6 mies.pyta czy to chlopiec czy dziewczynka.ja mowoe dziewczynka nawet w roz ubrana a pani mowi no tak moglam sie domyslic🤦‍♀️🤦‍♀️wtedy Miska jeszxze jak tatus byla lysa🤣
To moja ma busz na głowie i nawet jak nie ma turbana na głowie to jest chłopcem 🙈😂

Jeszcze mi sie taka refleksja nasunela w temacie - dla Was to, ze niemowlakom przebija sie uszy jest szokujace i w wiekszosci sie Wam nie podoba. Dla moich znajomych tutaj tak samo niezrozumiale jest to, ze znajomita wiekszosc polskich dzieci jest chrzczona. Wiec ja mysle, ze to kwestia tradycji/przekonan/przyzwyczajen i poniekad to rozumiem - 12 lat temu mialam podobne podejscie jak Wy, bo to bylo dla mnie cos nowego. Teraz za to, nie ochrzcilabym dziecka, co 12 lat temu bylo nie do pomyslenia 🙂
Ponoc tylko krowa nie zmienia pogladow 🤣😁
Ja nie ochrzciłam, a żyje na polskiej wsi 😁 Pytanie czy zmieniłaś poglądy, bo uważasz kolczyki za super sprawę, czy się dostosowałaś do lokalsów 😉

Ostatnia edycja:
Ja nie ochrzciłam, a żyje na polskiej wsi 😁 Pytanie czy zmieniłaś poglądy, bo uważasz kolczyki za super sprawę, czy się dostosowałaś do lokalsów 😉
zmienilam zdanie, bo podoba mi sie jak dziecko nosi kolczyki. Ja nie mam tendencji do parcia za tlumem. I dlatego ze szpitala wyszly bez, zrobilam to wtedy kiedy uwazalam za sluszne.
I wiem, ze nie ochrzcilas, to taka ogolna refleksja, bo jednak wiekszosc chrzci, ale o kolczykach juz dziecko decyduje 😉

zmienilam zdanie, bo podoba mi sie jak dziecko nosi kolczyki. Ja nie mam tendencji do parcia za tlumem. I dlatego ze szpitala wyszly bez, zrobilam to wtedy kiedy uwazalam za sluszne.
I wiem, ze nie ochrzcilas, to taka ogolna refleksja, bo jednak wiekszosc chrzci, ale o kolczykach juz dziecko decyduje 😉
Pewnie chrzci z tego samego powodu dla którego hiszpanie robią kolczyki w szpitalu, taka tradycja zatem należy uszanować i ochrzczone polskie dzieci i hiszpańskie kolczyki, zatem oni nie powinni oceniać naszej, a my ich tradycji 😉 Koniec kropka 😉 Miłego dnia 😘

Mial rano 38 ale jest żwawy. W nocy normalnie zjadł mleko, kupa już ładna. Mąż tak panikuje że szok. Ciągle mu dotyka czoło, co pół godziny między temperaturę, i te jego spojrzenie za każdym razem jak mu ją zmierzy🤦.
To tak jak ja🤣jak mierze Misi temp.to co 10-15min.a najlepiej poznaje po policzkach.jak mq cieple znaczy bedzie temp.bo ona ma zaqsze chlodne poliki chociaz czolo cieple to wiem ze temp.nie ma.

reklama
Do góry