reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
o tak jak dziecko płacze to pierwsze pytanie czy sprawdzałam gorączkę a jak nie a jest w pobliżu to sprawdzi sam 🤣kiedyś twierdził ze przewiało mała bo płakała i miała aż 37.2 mierzone oczywiście z każdej strony głowy 🤣myślałam że mnie pobije hahahha
U nas też z każdej strony głowy mierzył, a tam gdzie pokazlo najwięcej to walił mi takie spojrzenie jakby Amerykę odkrył 🤦. Dobrze że na jajkach mu nie mierzył 🤦. Wczoraj nawet przyszedł zobaczyć jaką mały kupę zrobip, bo nie wierzył mi jak powiedziałam że normalną 🤦

😂😂😂😂 Cudowanie ❤😍 Mój mąż też ma jazdę na punkcie córki. Zaczęła się przekręcać podczas snu na brzuch, dzisiaj z nią spałam, bo chyba zęby idę i ciągle się budzi, a on co godzinę schodził z góry sprawdzić czy na pewno jej pilnuje i czy aby nie dusi się na brzuchu, przy tym świecąc nam obu latarką w japki aż dziecko się budziło 🙈😂 Myślałam, że go zabije 😂😂 Jednak jak patrzę jak są razem i jak się kochają to cieszę się, że jest jaki jest 😍
Jprdl 😂😂😂. Dobre z tą latarką 😂. Sprawdzał chłopak czy nie jesteś wyrodna matka 😂

Nie, nie jeszcze zanim pójdziemy spać to już są przebudzenia 😂😂😂 Ale nawet nie chce myśleć jak będzie tańczył jak ona mu zagra jak tylko zacznie rozumieć dziewczyna co znaczy manipulacja 😂😂😂
Moja juz za nos wodzi tatusia i to doslownie😁wczoraj nagralam filmik jak go ciaga za nos i sie smieje do rozpuku a maz tak grzeczniutko Misia przestan🤣🤣🤣

U nas też z każdej strony głowy mierzył, a tam gdzie pokazlo najwięcej to walił mi takie spojrzenie jakby Amerykę odkrył 🤦. Dobrze że na jajkach mu nie mierzył 🤦. Wczoraj nawet przyszedł zobaczyć jaką mały kupę zrobip, bo nie wierzył mi jak powiedziałam że normalną 🤦
Moja to dzis bedzie robic kupe ze hej.najpierw najadla sie kuelbasy a poxniej wytrabila butle mleka🤦‍♀️

hahahahha skąd ja to znam branie kupy pod światło i ustalanie składu 🤣🤣🤣

@fredka84, a jak u Was rozszerzanie diety? U nas fatalnie, jedna łyczeka dziennie to jest wszystko, to pewnie przez te zęby ale ja już wpadam w depresje, że coś źle robię 🙈 Jak czytam na forach, że córka 7,5 miesiąca je wszystko w kawałkach, a najbardziej lubi mielone, schabowe i wątróbkę z cebulą to myślę, fuck, moja ledwo łyżeczkę marchwki z batatem wciągnęła, coś jest nie tak 🙈😥

@fredka84, a jak u Was rozszerzanie diety? U nas fatalnie, jedna łyczeka dziennie to jest wszystko, to pewnie przez te zęby ale ja już wpadam w depresje, że coś źle robię 🙈 Jak czytam na forach, że córka 7,5 miesiąca je wszystko w kawałkach, a najbardziej lubi mielone, schabowe i wątróbkę z cebulą to myślę, fuck, moja ledwo łyżeczkę marchwki z batatem wciągnęła, coś jest nie tak 🙈😥
Mielone, schabowe i wątróbka??? Przecież takie małe dziecko nie może tego jeść 🤔. No chyba że jakoś inaczej przygotowywane niż dla dorosłych 🤔. Chyba że ja się za bardzo pieszczę z Kajtkiem 🤔
Myślę że dobrze nam idzie 🤔. Marchewki mały za bardzo nie lubi i ma mały problem z brokułami. A tak to raczej wszystko zjada,co mu podaję. Moich potraw, jak już pisałam, nie lubiał, a słoiczki to zjada wszystkie. Na niektóre się krzywi ale buzię otwiera. I wiesz, codziennie zjada różną ilość. Jednego dnia potrafi zjeść cały słoiczek deserku i obiadku, a innego dnia ledwie po połowie. No i nie lubi kawałków. Od razu wypluwał jak coś większego mu gotowałam.
Ale u nas to już jest dwa miesiące rozszerzenia a u ciebie chyba o połowę mniej, więc myślę że Lea się rozkręci. Kajtek na początku też po kilka łyżeczek zjadał. Tylko kaszki zjadał w większych porcjach

reklama
Mielone, schabowe i wątróbka??? Przecież takie małe dziecko nie może tego jeść 🤔. No chyba że jakoś inaczej przygotowywane niż dla dorosłych 🤔. Chyba że ja się za bardzo pieszczę z Kajtkiem 🤔
Myślę że dobrze nam idzie 🤔. Marchewki mały za bardzo nie lubi i ma mały problem z brokułami. A tak to raczej wszystko zjada,co mu podaję. Moich potraw, jak już pisałam, nie lubiał, a słoiczki to zjada wszystkie. Na niektóre się krzywi ale buzię otwiera. I wiesz, codziennie zjada różną ilość. Jednego dnia potrafi zjeść cały słoiczek deserku i obiadku, a innego dnia ledwie po połowie. No i nie lubi kawałków. Od razu wypluwał jak coś większego mu gotowałam.
Ale u nas to już jest dwa miesiące rozszerzenia a u ciebie chyba o połowę mniej, więc myślę że Lea się rozkręci. Kajtek na początku też po kilka łyżeczek zjadał. Tylko kaszki zjadał w większych porcjach
No ale łyżeczka dziennie? Już miesiąc, a do tego już miała tak, że jadła więcej, ładnie buzie otwierała, czy to słoje czy ugotowane, teraz zaciska usta i nic nie weźmie, a boję się z nią walczyć, żeby się nie zablokowała 🙈

Do góry