reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A tak zmieniając temat :) jak bylo z Waszą wagą w ciąży? Ja mam dzis 16tc i rośnie brzuszek ale waga stoi w miejscu.. najpierw schudłam 4kg na początku ciąży, odrobiłam je i waże teraz tyle co przed ciążą (60kg) ale mimo, że sobie nie żałuję jedzenia i jem zawsze jak jestem głodna waga stoi w miejscu. Wiem... powiecie, że kobiecie nie dogodzisz 😂 ale zastanawia mnie czy to jest ok?

reklama
Hej dziewczyny, to i ja się wypowiem :) Mój lekarz, który prowadził moją ciąże i który robił mi cesarskie cięcie, któremu bardzo ufam, który sam ma maleńkie dziecko, powiedział, ze jak się pójdzie do fizjoterapeuty z maluszkiem to na pewno coś znajdą. Ze właśnie „napięcie mięśniowe” jest w modzie. Pewnie, ze można pracować z dzieckiem żeby mu pomóc ale czy samo w swoim tempie by tego nie osiągnęło? Tego nie wiemy. Mój maluszek jak był na badaniu przed szczepieniem w okolicy 3 miesiąca i miał robioną próbę trakcyjna to nie trzymał główki- moj lekarz pediatra w ogóle się tym nie zmartwił i mówił ze duże dzieci tak mają ;) a moj wcale nie jakiś duży ;)
Teraz ma 4 miesiące i trzyma ładnie. Jeszcze nie przekręca się na brzuszek ( udało mu się dwa razy ale to jakimś fartem jak byl wściekły ;))
Także ja myśle, ze wszystko na spokojnie. Jeśli ewidentnie dziecko się męczy i coś go boli to trzeba sprawdzić czy można mu pomóc ale na osiąganie etapów bym dała czas.

A tak zmieniając temat :) jak bylo z Waszą wagą w ciąży? Ja mam dzis 16tc i rośnie brzuszek ale waga stoi w miejscu.. najpierw schudłam 4kg na początku ciąży, odrobiłam je i waże teraz tyle co przed ciążą (60kg) ale mimo, że sobie nie żałuję jedzenia i jem zawsze jak jestem głodna waga stoi w miejscu. Wiem... powiecie, że kobiecie nie dogodzisz 😂 ale zastanawia mnie czy to jest ok?
Wczoraj na wizycie powiedzialam lekarzowi, ze tez mnie to martwi, ze w ogole nie przybieram na wadze a wczoraj byl 19+6 tc. Lekarz powiedzial ze nie ma sie czym martwic i najwazniejsze ze maluch sie dobrze rozwija i przybiera na wadze, a ja jeszcze mam czas na tycie i na pewno zaraz zaczne przybierac 😀 takze narazie wrzucilam na luz 🙈🙈🙈

Wczoraj na wizycie powiedzialam lekarzowi, ze tez mnie to martwi, ze w ogole nie przybieram na wadze a wczoraj byl 19+6 tc. Lekarz powiedzial ze nie ma sie czym martwic i najwazniejsze ze maluch sie dobrze rozwija i przybiera na wadze, a ja jeszcze mam czas na tycie i na pewno zaraz zaczne przybierac 😀 takze narazie wrzucilam na luz 🙈🙈🙈
Waga ruszy z kopyta, dziecko dopiero teraz będzie rosło i obrastało w tłuszczyk.

poczekaj troche, bedziesz chciala zeby stala w miejscu 🤣

To ja mam za tydzień wizytę i będę oglądać maluszka :) mam nadzieje, że u mnie też się ładnie rozwija :)

Dziewczyny pisząc tutaj dostałam okres! Jak szybko dostalyscie okres karmiąc wyłącznie piersią? Ja juz czułam ze dostanę bo miałam śluz płodny i wczoraj płakałam tańcząc sobie z moim dzidzi ale myślałam ze po prostu taka wrażliwa się zrobiłam ;)

reklama
Do góry