reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A tak zmieniając temat :) jak bylo z Waszą wagą w ciąży? Ja mam dzis 16tc i rośnie brzuszek ale waga stoi w miejscu.. najpierw schudłam 4kg na początku ciąży, odrobiłam je i waże teraz tyle co przed ciążą (60kg) ale mimo, że sobie nie żałuję jedzenia i jem zawsze jak jestem głodna waga stoi w miejscu. Wiem... powiecie, że kobiecie nie dogodzisz 😂 ale zastanawia mnie czy to jest ok?

reklama
Hej dziewczyny, to i ja się wypowiem :) Mój lekarz, który prowadził moją ciąże i który robił mi cesarskie cięcie, któremu bardzo ufam, który sam ma maleńkie dziecko, powiedział, ze jak się pójdzie do fizjoterapeuty z maluszkiem to na pewno coś znajdą. Ze właśnie „napięcie mięśniowe” jest w modzie. Pewnie, ze można pracować z dzieckiem żeby mu pomóc ale czy samo w swoim tempie by tego nie osiągnęło? Tego nie wiemy. Mój maluszek jak był na badaniu przed szczepieniem w okolicy 3 miesiąca i miał robioną próbę trakcyjna to nie trzymał główki- moj lekarz pediatra w ogóle się tym nie zmartwił i mówił ze duże dzieci tak mają ;) a moj wcale nie jakiś duży ;)
Teraz ma 4 miesiące i trzyma ładnie. Jeszcze nie przekręca się na brzuszek ( udało mu się dwa razy ale to jakimś fartem jak byl wściekły ;))
Także ja myśle, ze wszystko na spokojnie. Jeśli ewidentnie dziecko się męczy i coś go boli to trzeba sprawdzić czy można mu pomóc ale na osiąganie etapów bym dała czas.

A tak zmieniając temat :) jak bylo z Waszą wagą w ciąży? Ja mam dzis 16tc i rośnie brzuszek ale waga stoi w miejscu.. najpierw schudłam 4kg na początku ciąży, odrobiłam je i waże teraz tyle co przed ciążą (60kg) ale mimo, że sobie nie żałuję jedzenia i jem zawsze jak jestem głodna waga stoi w miejscu. Wiem... powiecie, że kobiecie nie dogodzisz 😂 ale zastanawia mnie czy to jest ok?
Wczoraj na wizycie powiedzialam lekarzowi, ze tez mnie to martwi, ze w ogole nie przybieram na wadze a wczoraj byl 19+6 tc. Lekarz powiedzial ze nie ma sie czym martwic i najwazniejsze ze maluch sie dobrze rozwija i przybiera na wadze, a ja jeszcze mam czas na tycie i na pewno zaraz zaczne przybierac 😀 takze narazie wrzucilam na luz 🙈🙈🙈

Wczoraj na wizycie powiedzialam lekarzowi, ze tez mnie to martwi, ze w ogole nie przybieram na wadze a wczoraj byl 19+6 tc. Lekarz powiedzial ze nie ma sie czym martwic i najwazniejsze ze maluch sie dobrze rozwija i przybiera na wadze, a ja jeszcze mam czas na tycie i na pewno zaraz zaczne przybierac 😀 takze narazie wrzucilam na luz 🙈🙈🙈
Waga ruszy z kopyta, dziecko dopiero teraz będzie rosło i obrastało w tłuszczyk.

poczekaj troche, bedziesz chciala zeby stala w miejscu 🤣

To ja mam za tydzień wizytę i będę oglądać maluszka :) mam nadzieje, że u mnie też się ładnie rozwija :)

Dziewczyny pisząc tutaj dostałam okres! Jak szybko dostalyscie okres karmiąc wyłącznie piersią? Ja juz czułam ze dostanę bo miałam śluz płodny i wczoraj płakałam tańcząc sobie z moim dzidzi ale myślałam ze po prostu taka wrażliwa się zrobiłam ;)

reklama
Do góry