reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny pisząc tutaj dostałam okres! Jak szybko dostalyscie okres karmiąc wyłącznie piersią? Ja juz czułam ze dostanę bo miałam śluz płodny i wczoraj płakałam tańcząc sobie z moim dzidzi ale myślałam ze po prostu taka wrażliwa się zrobiłam ;)
Przy pierwszym dziecku 9-10 miesięcy po porodzie, przy drugim 6-7 m-c. W tym czasie intensywnie kp bo moje dzieci raczej nie chciały nic innego.

spalasz teraz duzo wiecej kalorii niz normalnie. Brzuch Ci nie rosnie od tluszczu tylko rosnie macica a w niej dziecko 🙂
Dzieki :) faktycznie, pewnie to maluszek tak rosnie :)
A z tym spalaniem to na pewno. Codziennie wieczorem jestem taka zmęczona.. muszę się przespać po południu bo jestem nie do życia

A tak zmieniając temat :) jak bylo z Waszą wagą w ciąży? Ja mam dzis 16tc i rośnie brzuszek ale waga stoi w miejscu.. najpierw schudłam 4kg na początku ciąży, odrobiłam je i waże teraz tyle co przed ciążą (60kg) ale mimo, że sobie nie żałuję jedzenia i jem zawsze jak jestem głodna waga stoi w miejscu. Wiem... powiecie, że kobiecie nie dogodzisz 😂 ale zastanawia mnie czy to jest ok?
U mnie aktualnie 21tc .
Waga startowa 49kg
na poczatku spadla do 47kg 🙀 a na chwile obecna jest 53kg takze przybieram no i apetyt tez mi wrocil :)

Hej dziewczyny, to i ja się wypowiem :) Mój lekarz, który prowadził moją ciąże i który robił mi cesarskie cięcie, któremu bardzo ufam, który sam ma maleńkie dziecko, powiedział, ze jak się pójdzie do fizjoterapeuty z maluszkiem to na pewno coś znajdą. Ze właśnie „napięcie mięśniowe” jest w modzie. Pewnie, ze można pracować z dzieckiem żeby mu pomóc ale czy samo w swoim tempie by tego nie osiągnęło? Tego nie wiemy. Mój maluszek jak był na badaniu przed szczepieniem w okolicy 3 miesiąca i miał robioną próbę trakcyjna to nie trzymał główki- moj lekarz pediatra w ogóle się tym nie zmartwił i mówił ze duże dzieci tak mają ;) a moj wcale nie jakiś duży ;)
Teraz ma 4 miesiące i trzyma ładnie. Jeszcze nie przekręca się na brzuszek ( udało mu się dwa razy ale to jakimś fartem jak byl wściekły ;))
Także ja myśle, ze wszystko na spokojnie. Jeśli ewidentnie dziecko się męczy i coś go boli to trzeba sprawdzić czy można mu pomóc ale na osiąganie etapów bym dała czas.
Każdy bierze odpowiedzialność za swoje dziecko. Ma swój rozum, inny motor do działania inna potrzebę jakości życia. Ja pamiętam jak jeszcze nie dawno połowa z nas na forum starających się wybierala się na drugi koniec pl do jakiegoś starego znachora bo miał jakieś nieodganione moce i potrafił zaciążyć kobietę dotykiem czy czy innymi guslami. Ty to nawet chyba bylac co nie?

Hej dziewczyny, to i ja się wypowiem :) Mój lekarz, który prowadził moją ciąże i który robił mi cesarskie cięcie, któremu bardzo ufam, który sam ma maleńkie dziecko, powiedział, ze jak się pójdzie do fizjoterapeuty z maluszkiem to na pewno coś znajdą. Ze właśnie „napięcie mięśniowe” jest w modzie. Pewnie, ze można pracować z dzieckiem żeby mu pomóc ale czy samo w swoim tempie by tego nie osiągnęło? Tego nie wiemy. Mój maluszek jak był na badaniu przed szczepieniem w okolicy 3 miesiąca i miał robioną próbę trakcyjna to nie trzymał główki- moj lekarz pediatra w ogóle się tym nie zmartwił i mówił ze duże dzieci tak mają ;) a moj wcale nie jakiś duży ;)
Teraz ma 4 miesiące i trzyma ładnie. Jeszcze nie przekręca się na brzuszek ( udało mu się dwa razy ale to jakimś fartem jak byl wściekły ;))
Także ja myśle, ze wszystko na spokojnie. Jeśli ewidentnie dziecko się męczy i coś go boli to trzeba sprawdzić czy można mu pomóc ale na osiąganie etapów bym dała czas.
Każdy bierze odpowiedzialność za swoje dziecko. Ma swój rozum, inny motor do działania inna potrzebę jakości życia. Ja pamiętam jak jeszcze nie dawno połowa z nas na forum starających się wybierala się na drugi koniec pl do jakiegoś starego znachora bo miał jakieś nieodganione moce i potrafił zaciążyć kobietę dotykiem czy czy innymi guslami. Ty to nawet chyba bylac co nie

Naprawde?Normalnie jak tylko odstawilam ta biogaje to sie zaczelo wiec myslalam ze to przez to.Zdarzaja sie oczywiscie i luzne stolce po tym jak nie robi to pozniej ida 3 wielkie 💩
jasne, przecez ona za chwile rok bedzie miec. Coraz czesciej kupa bedzie “dorosla”. Je juz inaczej, nie tylko mleko to i kupa inna. Bio gai ona juz nie potrzebuje. Przy antybiotyku czy ewentuanych problemach brzuszkowych tak, ale nie na codzien.

reklama
Dziewczyny pisząc tutaj dostałam okres! Jak szybko dostalyscie okres karmiąc wyłącznie piersią? Ja juz czułam ze dostanę bo miałam śluz płodny i wczoraj płakałam tańcząc sobie z moim dzidzi ale myślałam ze po prostu taka wrażliwa się zrobiłam ;)
Ja dostalam po pierwszej i po drugiej ciąży dokladnie ja maluchy miały 7.5 miesiąca i też tylko na piersi

Do góry