reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

nie trzyma glowki, bo jest opoznionie? 🤦🏻‍♀️
Nie trzyma glowki, bo ma obnizone napiecie, ktore uniemozliwia mu poprawne trzymanie glowy. Fizycznie mu uniemozliwia. To nie opoznienie tylko zaburzenie pracy miesni z tego co wiem.
Ja nie napisalam ze KAJTEK ma problemy z opóźnieniem. CZY TY POTRAFISZ czytać ze zrozumieniem czy wszystko będziesz przeinaczać po swojemu!!!!!! Przestań komentować moje posty. Bo już mnie zwyczajnie wku......zasz. Nie pierwszy raz ktoś Ci już o tym pisze. Jesteś niemożliwa! Napisalam ze nietrzymanie główki to bardzo poważny problem a przyczyny zmniejszonego napięcia u Kajtka nie znamy. Co ty lekarzem jesteś?

reklama
Ja nie napisalam ze KAJTEK ma problemy z opóźnieniem. CZY TY POTRAFISZ czytać ze zrozumieniem czy wszystko będziesz przeinaczać po swojemu!!!!!! Przestań komentować moje posty. Bo już mnie zwyczajnie wku......zasz. Nie pierwszy raz ktoś Ci już o tym pisze. Jesteś niemożliwa! Napisalam ze nietrzymanie główki to bardzo poważny problem a przyczyny zmniejszonego napięcia u Kajtka nie znamy. Co ty lekarzem jesteś?
oj zebys Ty wiedziala jak Ty mnie irytujesz 🤣😂
Napisalas, ze dziecko nie trzyma glowki, bo jest opoznione. No chcialas madrze, a wyszlo jak zawsze 🤣😂😂😆

Zmniejszone napięcie mięśniowe to nie przeziębienie. Nie weźmie tabletki i samo nie przejdzie. Potrzebne jest na to dużo pracy i rehabilitanta i rodzica. Owszem kiedyś nie było fizjo ale ile dzieci jest chorych i niepełnosprawnych z nieznane przyczyny. Należy się cieszyć że medycyna idzie do przodu i my jako rodzice możemy skorzystać z takich metod wspomagania.

oj zebys Ty wiedziala jak Ty mnie irytujesz 🤣😂
Napisalas, ze dziecko nie trzyma glowki, bo jest opoznione. No chcialas madrze, a wyszlo jak zawsze 🤣😂😂😆
Przeczytaj jeszcze raz. Ja nawiązywałam do posta motylka.. Dziecko nie jest opóźnione w rozwoju Bo nie trzyma glowki. Dziecko nie trzyma glowki bo z jakiegoś powodu jest opóźnione. Lepiej?

Należy właśnie jak najszybciej działać bo dziecko do roku, dwóch lat ma tak elastyczny mozg że właśnie do tego czasu można w temacie jak najwięcej zrobić. Później już może być za pozno.

Ja nie wiem co to w ogóle za dyskusja się wywiązała. Czyli uważacie że mam olać Kajtka i dalej patrzeć jak się kuwa pręży i nie potrafi samodzielnie podnieść głowy z maty??? Bo jest moda na fizjo? A za 5 czy 10 lat jak wyjdzie mu jakiś problem to mu powiem, że sorry Kajtek, miałeś wymyślone problemy i mamusia czekała aż sam się naprawisz
Fredziu sorki jak źle odebrałaś to co napisałam, dobrze że sprawdzasz bo jak widać coś wyszło w czym specjaliści mogą pomóc. Pewnie to nic poważnego ale robisz to co Ci matczyna intuicja podpowiada. Ja pije do tego że rehabilitację i fizjo zrobiły się modne do tego stopnia że niestety większość z przypadków diagnozowana jest niepotrzebnie, matki sie nakrecaja, specjalisci zawsze cos tam znajda, ja w tym niestety widzę niezły biznes w naszym kraju. Motylek bardzo mądrze to podsumowała

Ja nie wiem co to w ogóle za dyskusja się wywiązała. Czyli uważacie że mam olać Kajtka i dalej patrzeć jak się kuwa pręży i nie potrafi samodzielnie podnieść głowy z maty??? Bo jest moda na fizjo? A za 5 czy 10 lat jak wyjdzie mu jakiś problem to mu powiem, że sorry Kajtek, miałeś wymyślone problemy i mamusia czekała aż sam się naprawisz
Moim zdaniem jest tylko jedna prawda, Matka wie najlepiej co jest ważne dla jej dziecka!

Spoko laski. Ja też niepotrzebnie się uniosłam🤦. Ale serio widzę, że mały ma problem już od urodzenia. Moja siostra też to widzi.
I tak czekałam 3 magiczne miesiące bo może to układ trawienny, a może układ nerwowy itd.
Najwyżej dam się naciągnąć ale będę wiedziała że jakoś próbuję pomóc Kajtkowi

Cześć Wszystkie moje ciocie ❤️❤️❤️jestem Weronika urodziłam się dziś o 15.11 siłami natury ważę 3490 i mam 55 cm. Pozdrawiam Wszystkie ciocie i ich pociechy 😘

Gratuluję Mamusiu! Dużo zdrówka dla was i szybkiego powrotu do domu! ❤️

Ja nie zgadzam sie z tym, ze to moda. U mnie dwójka dzieci na rehabilitacji, bo coś było nie tak. Jedno dziecko metoda Bobath, druga Voyta. Czasem wystarczy naprawić małe rzeczy na poczatku, żeby ułatwić ten rozwój. Ja niestety jestem przykladem tego, ze kiedys mówiono - wyrośnie z tego. I co, do dzisiaj mam asymetrie mimo tego, ze praktycznie całą podstawówkę spędziłam na rehabilitacji i mam źle zrotowane biodra, co wpływa na moją postawę. Łatwiej wypracować nowe 'nawyki' u mlodego organizmu niż u starszego. U mnie wszystko jest ok gdy regularnie ćwiczę. Wiec jesli 2-3 miesiacami ćwiczeń mam szansę zaoszczędzić dziecku te lata później to jestem za.

reklama
Dziewczyny a czy jakiegoś z waszych dzieci były zaparcia. Basia potrafi mi 3 albo 4 dni nie robić kupy. Już z pediatra podjęłam pierwsze kroki w temacie ale bardzo mnie to martwi.

Do góry