reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

To masz szczepienie połączone ze skokiem i ciagly ryk , trzeba przeczekać. A dałaś juz paracetamol? U nas wręcz karza w ciągi 1h od szczepionki dac
Dziewczyny co sie kuwa dzieje w tej Polsce . Dziś znów stopy 7 my raz podnieśli.. Jak ludzie z hipotekami wogole wyrabiają... wygląda to bardzo pesymistycznie :( My za 2 dni w drogę, mój Borys ma raptem 7 miesięcy a to już jego druga taka dluga podróż, hartuje się chlopak 😜
Jakby dyplomatycznie napisać. Ludzie się cieszą z plusów, twierdzą że im się należy 😂😂😂 bo przecież oni płacą podatki. Inflacja zaczynała wkraczać już przed tym całym cyrkiem z wirusem. Teraz wojna, a rząd nadal rozdaje i rozdaje, w ten sposób inflacja przyspiesza. Wygląda na to że na koniec roku będą trzy skale podatkowe, żenujący brak kompetencji w tym zakresie pozwala mi tylko przypuszczać co dzieje się w innych dziedzinach. Z mojego podwórka mogę tylko napisać, nigdy czegoś takiego nie obserwowałam.
Stopy procentowe wciąż mamy za niskie. Depozyty nadal nie mają oprocentowania.
Chyba każdy zaciągając kredyt zdaje sobie sprawę jak u nas wygląda sytuacja z oprocentowaniem, jest zmienne. Na razie nie ma co płakać ponieważ kredyt jest niższy od inflacji. Chociaż nie, powinniśmy płakać ponieważ ten rząd w imię władzy nas zrujnuje. Zostawi zgliszcza w każdym obszarze.

Przyjemności podczas podróży. Zazdroszczę. Ja normalnie mam już depresję na tym tle, prawie nidzie nie wyjeżdżam.

reklama
fakt trzeba szukac takich w duzym stezeniu zeby trzeba bylo malutko pdawac.
Choc raz w Pl kupilam jakis paracetamol bezsmakowy i okazalo sie, ze trzeba podac 6ml 🤣🤣🤣 Myslalam, ze mnie krew zaleje ale fkatycnzie chyba byl bez smaku, bo mi to o dziwo pila. Ale co za debil robi takie dawkowanie
Nie ma w Pl czopkow z paracetamolem? 75 mg

Jakby dyplomatycznie napisać. Ludzie się cieszą z plusów, twierdzą że im się należy 😂😂😂 bo przecież oni płacą podatki. Inflacja zaczynała wkraczać już przed tym całym cyrkiem z wirusem. Teraz wojna, a rząd nadal rozdaje i rozdaje, w ten sposób inflacja przyspiesza. Wygląda na to że na koniec roku będą trzy skale podatkowe, żenujący brak kompetencji w tym zakresie pozwala mi tylko przypuszczać co dzieje się w innych dziedzinach. Z mojego podwórka mogę tylko napisać, nigdy czegoś takiego nie obserwowałam.
Stopy procentowe wciąż mamy za niskie. Depozyty nadal nie mają oprocentowania.
Chyba każdy zaciągając kredyt zdaje sobie sprawę jak u nas wygląda sytuacja z oprocentowaniem, jest zmienne. Na razie nie ma co płakać ponieważ kredyt jest niższy od inflacji. Chociaż nie, powinniśmy płakać ponieważ ten rząd w imię władzy nas zrujnuje. Zostawi zgliszcza w każdym obszarze.

Przyjemności podczas podróży. Zazdroszczę. Ja normalnie mam już depresję na tym tle, prawie nidzie nie wyjeżdżam.
Mam nadzieję że tym razem podróż będzie bardziej pozytywna bo w połowie drogi hotel zanim będzie czas spania bo ostatnio był ryk okropny od 18 do 1 w nocy jak dojechaliśmy..
Obserwuje akcje że stopami z naszej perspektywy Wielkiej Brytanii , jeszcze niedawno dość realnie rozważano ujemne stopy, teraz tutaj tez zaczęły rosnac ale nie w takiej dynamice. To co w Polsce fundują kredytobiorcom to jakaś równia pochyla juz począwszy od kredytów we frankach. Rozumiem że inaczej nie da się juz zahakować inflacji i umocnić złotówki ale to oni do tego doprowadzili w takiej skali , pandemia i wojna to tylko przysłowiowy gwozdz.. Płakać mi sie chce na samą myśl.. . moje marzenia o powrocie odeszły już dawno do lamusa... Biorę hipotekę tutaj to przynajmniej za szybko nie przyjdzie mi do głowy wyjeżdżać 🤔

Mam nadzieję że tym razem podróż będzie bardziej pozytywna bo w połowie drogi hotel zanim będzie czas spania bo ostatnio był ryk okropny od 18 do 1 w nocy jak dojechaliśmy..
Obserwuje akcje że stopami z naszej perspektywy Wielkiej Brytanii , jeszcze niedawno dość realnie rozważano ujemne stopy, teraz tutaj tez zaczęły rosnac ale nie w takiej dynamice. To co w Polsce fundują kredytobiorcom to jakaś równia pochyla juz począwszy od kredytów we frankach. Rozumiem że inaczej nie da się juz zahakować inflacji i umocnić złotówki ale to oni do tego doprowadzili w takiej skali , pandemia i wojna to tylko przysłowiowy gwozdz.. Płakać mi sie chce na samą myśl.. . moje marzenia o powrocie odeszły już dawno do lamusa... Biorę hipotekę tutaj to przynajmniej za szybko nie przyjdzie mi do głowy wyjeżdżać 🤔
Oby podróż była udana, naprawdę zazdro.
Teraz nie ma po co wracać, jesteśmy przegranym pokoleniem. Jedno co robię to inwestuje w dzieci, syn swobodnie porozumiewa się po angielsku, właśnie niedawno wzięłam mu dodatkowe indywidualne lekcje,.W szkole ten język mają codziennie i na dobrym poziomie ale uznałam aby jeszcze popracował dopóki jest na etapie "bo mama tak każe".Chce aby miał wybór gdzie chce żyć i mieszkać.

reklama
Matko kochana….
A powiedzcie mi… pierwsza ciaza - chodzic na szkole rodzenia??

Chodzic, chodzić, przyda sie 😉
Zobacz czy jest szkola rodzenia w szpitalu gdzie chcesz rodzic. Dodatkowo na poz przysluguja ci od 28tyg spotkania z położna przygotowujące do porodu. Musisz tylko zlozyc deklaracje położnej poz (papierowo w przychodni lub przez pacjent. gov.pl). To i fak musisz zrobić, zeby po porodzie miec wizyty patronażowe (po porodzie skladasz tez deklaracje na dziecko).

Nie ma w Pl czopkow z paracetamolem? 75 mg

Są. @fredka84 kup czopki, u nas lepiej działały niz paracetamol podany w plynie, bo młody go nie chciał pic, wypluwal i nie wiedziałam jaką dawke wypił

Do góry