reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Chodzic, chodzić, przyda sie 😉
Zobacz czy jest szkola rodzenia w szpitalu gdzie chcesz rodzic. Dodatkowo na poz przysluguja ci od 28tyg spotkania z położna przygotowujące do porodu. Musisz tylko zlozyc deklaracje położnej poz (papierowo w przychodni lub przez pacjent. gov.pl). To i fak musisz zrobić, zeby po porodzie miec wizyty patronażowe (po porodzie skladasz tez deklaracje na dziecko).

Są. @fredka84 kup czopki, u nas lepiej działały niz paracetamol podany w plynie, bo młody go nie chciał pic, wypluwal i nie wiedziałam jaką dawke wypił
Wizyty patronażowe mogą odbywać się już w ciąży. Od samego początku ciąży.
Wystarczy zgłosić to w POZ i położna ustali termin spotkania.

Też mam kredyt i już go podnieśli o 400 a teraz pewnie o kolejne 400 ,ja nie wiem my np już nie wyrabiamy,,fakt on vitro mocno obciążyło nas finansowo ale jeśli chodzi o koszty utrzymania się teraz plis kredyt zaczyna być ciężko mimo że oboje pracujemy 😭 ot taka Polska
Nic nie mów, właśnie dostałam z banku wysokość kolejnych rat do spłaty, nie wiem dziewczyny chyba trzeba pracy szukać, jak babcie zgodziłyby się małej popilnować kilka dni w tygodniu, jakiś dramat z tym kredytem!

Nic nie mów, właśnie dostałam z banku wysokość kolejnych rat do spłaty, nie wiem dziewczyny chyba trzeba pracy szukać, jak babcie zgodziłyby się małej popilnować kilka dni w tygodniu, jakiś dramat z tym kredytem!
i co ile znowu rata wyższa? My mamy dwa kredyty podwyższyli już w tamtym miesiącu o dobra stówę na każdym a teraz jak pobiorą z konta za kwiecień to znowu pójdzie do góry 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Matko kochana….
A powiedzcie mi… pierwsza ciaza - chodzic na szkole rodzenia??
chodzić koniecznie. Jak chcesz to Ci fajna polozna I cdl w jednym polecę do chaty po wyjściu że szpitala. Mi to było mega potrzebne
A te pieluszki do uzytku codziennego (karmienia, kąpania itp) to macie bambusowe, muslinowe czy zwykle??
Bo tez odkrylam juz to🤔
zwykle dobrej jakoś tetra najlepsze bo sporo tego idzie i nie szkoda;) ale mam kilka muslinowych i są delikatniejsze tyle se duzo droższe.

A gdzie na te szkole rodzenia chodzisz? Gdzies w waw? Polecacie w waw jakas fajna szkole?
ja byłam na karowej - to jest free szkoła ja płacisz podatki w waw. niby spoko ale nie było zajęć praktycznych wie nie polecam. Jeśli chcesz prywatna szkole to ta moja polozna/cdl tez robi szkole rodzenia- i wszystko w chacie u Ciebie może ogarnac.

reklama
i co ile znowu rata wyższa? My mamy dwa kredyty podwyższyli już w tamtym miesiącu o dobra stówę na każdym a teraz jak pobiorą z konta za kwiecień to znowu pójdzie do góry 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
My dostajemy harmonogram spłaty co 3 miesiące, teraz dostaliśmy o 200zl wyższy jak stopa procentowa była 3,5 , za trzymiesiace dostaniemy już z wczorajszą podwyżka o ten 1 punkt, także qyglada na to że na macierzyńskim będę musiała pójść do pracy 😒, już rozmawiałam z mamą, może na kilka dni w tygodniu przyjeżdżać do małej

Do góry