reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

To masz szczepienie połączone ze skokiem i ciagly ryk , trzeba przeczekać. A dałaś juz paracetamol? U nas wręcz karza w ciągi 1h od szczepionki dac
Dziewczyny co sie kuwa dzieje w tej Polsce . Dziś znów stopy 7 my raz podnieśli.. Jak ludzie z hipotekami wogole wyrabiają... wygląda to bardzo pesymistycznie :( My za 2 dni w drogę, mój Borys ma raptem 7 miesięcy a to już jego druga taka dluga podróż, hartuje się chlopak 😜
Jakby dyplomatycznie napisać. Ludzie się cieszą z plusów, twierdzą że im się należy 😂😂😂 bo przecież oni płacą podatki. Inflacja zaczynała wkraczać już przed tym całym cyrkiem z wirusem. Teraz wojna, a rząd nadal rozdaje i rozdaje, w ten sposób inflacja przyspiesza. Wygląda na to że na koniec roku będą trzy skale podatkowe, żenujący brak kompetencji w tym zakresie pozwala mi tylko przypuszczać co dzieje się w innych dziedzinach. Z mojego podwórka mogę tylko napisać, nigdy czegoś takiego nie obserwowałam.
Stopy procentowe wciąż mamy za niskie. Depozyty nadal nie mają oprocentowania.
Chyba każdy zaciągając kredyt zdaje sobie sprawę jak u nas wygląda sytuacja z oprocentowaniem, jest zmienne. Na razie nie ma co płakać ponieważ kredyt jest niższy od inflacji. Chociaż nie, powinniśmy płakać ponieważ ten rząd w imię władzy nas zrujnuje. Zostawi zgliszcza w każdym obszarze.

Przyjemności podczas podróży. Zazdroszczę. Ja normalnie mam już depresję na tym tle, prawie nidzie nie wyjeżdżam.

reklama
fakt trzeba szukac takich w duzym stezeniu zeby trzeba bylo malutko pdawac.
Choc raz w Pl kupilam jakis paracetamol bezsmakowy i okazalo sie, ze trzeba podac 6ml 🤣🤣🤣 Myslalam, ze mnie krew zaleje ale fkatycnzie chyba byl bez smaku, bo mi to o dziwo pila. Ale co za debil robi takie dawkowanie
Nie ma w Pl czopkow z paracetamolem? 75 mg

Jakby dyplomatycznie napisać. Ludzie się cieszą z plusów, twierdzą że im się należy 😂😂😂 bo przecież oni płacą podatki. Inflacja zaczynała wkraczać już przed tym całym cyrkiem z wirusem. Teraz wojna, a rząd nadal rozdaje i rozdaje, w ten sposób inflacja przyspiesza. Wygląda na to że na koniec roku będą trzy skale podatkowe, żenujący brak kompetencji w tym zakresie pozwala mi tylko przypuszczać co dzieje się w innych dziedzinach. Z mojego podwórka mogę tylko napisać, nigdy czegoś takiego nie obserwowałam.
Stopy procentowe wciąż mamy za niskie. Depozyty nadal nie mają oprocentowania.
Chyba każdy zaciągając kredyt zdaje sobie sprawę jak u nas wygląda sytuacja z oprocentowaniem, jest zmienne. Na razie nie ma co płakać ponieważ kredyt jest niższy od inflacji. Chociaż nie, powinniśmy płakać ponieważ ten rząd w imię władzy nas zrujnuje. Zostawi zgliszcza w każdym obszarze.

Przyjemności podczas podróży. Zazdroszczę. Ja normalnie mam już depresję na tym tle, prawie nidzie nie wyjeżdżam.
Mam nadzieję że tym razem podróż będzie bardziej pozytywna bo w połowie drogi hotel zanim będzie czas spania bo ostatnio był ryk okropny od 18 do 1 w nocy jak dojechaliśmy..
Obserwuje akcje że stopami z naszej perspektywy Wielkiej Brytanii , jeszcze niedawno dość realnie rozważano ujemne stopy, teraz tutaj tez zaczęły rosnac ale nie w takiej dynamice. To co w Polsce fundują kredytobiorcom to jakaś równia pochyla juz począwszy od kredytów we frankach. Rozumiem że inaczej nie da się juz zahakować inflacji i umocnić złotówki ale to oni do tego doprowadzili w takiej skali , pandemia i wojna to tylko przysłowiowy gwozdz.. Płakać mi sie chce na samą myśl.. . moje marzenia o powrocie odeszły już dawno do lamusa... Biorę hipotekę tutaj to przynajmniej za szybko nie przyjdzie mi do głowy wyjeżdżać 🤔

Mam nadzieję że tym razem podróż będzie bardziej pozytywna bo w połowie drogi hotel zanim będzie czas spania bo ostatnio był ryk okropny od 18 do 1 w nocy jak dojechaliśmy..
Obserwuje akcje że stopami z naszej perspektywy Wielkiej Brytanii , jeszcze niedawno dość realnie rozważano ujemne stopy, teraz tutaj tez zaczęły rosnac ale nie w takiej dynamice. To co w Polsce fundują kredytobiorcom to jakaś równia pochyla juz począwszy od kredytów we frankach. Rozumiem że inaczej nie da się juz zahakować inflacji i umocnić złotówki ale to oni do tego doprowadzili w takiej skali , pandemia i wojna to tylko przysłowiowy gwozdz.. Płakać mi sie chce na samą myśl.. . moje marzenia o powrocie odeszły już dawno do lamusa... Biorę hipotekę tutaj to przynajmniej za szybko nie przyjdzie mi do głowy wyjeżdżać 🤔
Oby podróż była udana, naprawdę zazdro.
Teraz nie ma po co wracać, jesteśmy przegranym pokoleniem. Jedno co robię to inwestuje w dzieci, syn swobodnie porozumiewa się po angielsku, właśnie niedawno wzięłam mu dodatkowe indywidualne lekcje,.W szkole ten język mają codziennie i na dobrym poziomie ale uznałam aby jeszcze popracował dopóki jest na etapie "bo mama tak każe".Chce aby miał wybór gdzie chce żyć i mieszkać.

reklama
Matko kochana….
A powiedzcie mi… pierwsza ciaza - chodzic na szkole rodzenia??

Chodzic, chodzić, przyda sie 😉
Zobacz czy jest szkola rodzenia w szpitalu gdzie chcesz rodzic. Dodatkowo na poz przysluguja ci od 28tyg spotkania z położna przygotowujące do porodu. Musisz tylko zlozyc deklaracje położnej poz (papierowo w przychodni lub przez pacjent. gov.pl). To i fak musisz zrobić, zeby po porodzie miec wizyty patronażowe (po porodzie skladasz tez deklaracje na dziecko).

Nie ma w Pl czopkow z paracetamolem? 75 mg

Są. @fredka84 kup czopki, u nas lepiej działały niz paracetamol podany w plynie, bo młody go nie chciał pic, wypluwal i nie wiedziałam jaką dawke wypił

Do góry