SopotA jaka dzielnica
reklama
Jaskolcia
Fanka BB :)
A sprawdzałaś programy unijne? Ja korzystałam we Wrocławiu i dostawałam 2100 dofinansowania do niani przez rok po powrocie do pracy. Nie wiem czy w Twoich regionie jest odpowiednik tego programu, ale ja bardzo sobie chwalę. Wiadomo, że trzeba dopłacić , ale po przebojach w żłobku starszej ta opcja bardziej się u mnie sprawdziła i nie siedziałam ciągle na l4.Ja nawet nie wiem czy moje dziecko dostanie sie do zlobka i to prywatnego i dlatego ide na wychowawczy od 11.06 do 31.12.Siwdzialavym na tym urlipie i nie wysylsla takiego malucha do zlobka ale nie stac nas na 3 lata bez mojej pensji-maz by sie nosem podpieral
Trzeba szczerze.Żłobki publiczne są przepełnione i ciezko się do nich dostać. Prywatne często biorą dzieci dopiero roczne. Najchętniej wzięłabym nianie, ale do bliźniąt pewnie chodziłabym do pracy tylko po to żeby zarabiać na jej pensje na szczęście mam jeszcze dużo dużo dużo czasu
Tylko co powiedzieć szefowej? Nie będzie mnie między długo a bardzo długo
W Wawie nawet do zlobka prywatnego jest taka sama rekrutacja jak do panstwowego bo jest dofinansowanie wiec nie wiem czy corka sie dostanie
Kachar
Moja starsza w 1,5 roku poszła, młodsza też zapisana i jak się dostanie to też 1,5 będzie mialaDziewczyny czy macie w planach wysłać dzieci do żłobka? A jeśli tak to od jakiego wieku?
Magda 1234
Pytanie ??? Czy wirus ospy zagraża ciąży. Dostałam informację że w przedszkolu mojej córki panuje ospa.ona jeszcze nie chorowała.ja w dzieciństwie prxechorowalam. Ale wiem że wirus ospy w wielu dorosłymoze się powtórzyć jako półpasiec..Dziewczyny co wam na ten temat wiadomo.obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży.
Serio
.Pytanie ??? Czy wirus ospy zagraża ciąży. Dostałam informację że w przedszkolu mojej córki panuje ospa.ona jeszcze nie chorowała.ja w dzieciństwie prxechorowalam. Ale wiem że wirus ospy w wielu dorosłymoze się powtórzyć jako półpasiec..Dziewczyny co wam na ten temat wiadomo.obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży.
Ostatnia edycja:
nieagatka
ospa jest niebezpieczna w ciazy z tego co wiem. Lepiej niech corka zostanie w domu, a najlepiej to ja po prostu zaszczepic.Pytanie ??? Czy wirus ospy zagraża ciąży. Dostałam informację że w przedszkolu mojej córki panuje ospa.ona jeszcze nie chorowała.ja w dzieciństwie prxechorowalam. Ale wiem że wirus ospy w wielu dorosłymoze się powtórzyć jako półpasiec..Dziewczyny co wam na ten temat wiadomo.obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży.
motylek24
Jeśli chorowałaś na ospę to nic złego nie powinno się stać. Masz przeciwciała.Pytanie ??? Czy wirus ospy zagraża ciąży. Dostałam informację że w przedszkolu mojej córki panuje ospa.ona jeszcze nie chorowała.ja w dzieciństwie prxechorowalam. Ale wiem że wirus ospy w wielu dorosłymoze się powtórzyć jako półpasiec..Dziewczyny co wam na ten temat wiadomo.obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży.
Ospa w przedszkolu będzie trwała do późnej wiosny, zabranie dziecka na tydzień nic nie pomoże.
reklama
@bazylia128 no pochwal soe fryzura