reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja nawet nie wiem czy moje dziecko dostanie sie do zlobka i to prywatnego i dlatego ide na wychowawczy od 11.06 do 31.12.Siwdzialavym na tym urlipie i nie wysylsla takiego malucha do zlobka ale nie stac nas na 3 lata bez mojej pensji-maz by sie nosem podpieral
A sprawdzałaś programy unijne? Ja korzystałam we Wrocławiu i dostawałam 2100 dofinansowania do niani przez rok po powrocie do pracy. Nie wiem czy w Twoich regionie jest odpowiednik tego programu, ale ja bardzo sobie chwalę. Wiadomo, że trzeba dopłacić , ale po przebojach w żłobku starszej ta opcja bardziej się u mnie sprawdziła i nie siedziałam ciągle na l4.

Żłobki publiczne są przepełnione i ciezko się do nich dostać. Prywatne często biorą dzieci dopiero roczne. Najchętniej wzięłabym nianie, ale do bliźniąt pewnie chodziłabym do pracy tylko po to żeby zarabiać na jej pensje 😅 na szczęście mam jeszcze dużo dużo dużo czasu
Tylko co powiedzieć szefowej? Nie będzie mnie między długo a bardzo długo :p
Trzeba szczerze.
W Wawie nawet do zlobka prywatnego jest taka sama rekrutacja jak do panstwowego bo jest dofinansowanie wiec nie wiem czy corka sie dostanie

Nabór do przedszkoli jest wiosną, u nas są już wyniki. Z tym, że jakoś specjalnie się nie przejmowałam, miasto od lat inwestowało w rozbudowę oraz budowę nowych przedszkoli.

Pytanie ??? Czy wirus ospy zagraża ciąży. Dostałam informację że w przedszkolu mojej córki panuje ospa.ona jeszcze nie chorowała.ja w dzieciństwie prxechorowalam. Ale wiem że wirus ospy w wielu dorosłymoze się powtórzyć jako półpasiec..Dziewczyny co wam na ten temat wiadomo.obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży.

Pytanie ??? Czy wirus ospy zagraża ciąży. Dostałam informację że w przedszkolu mojej córki panuje ospa.ona jeszcze nie chorowała.ja w dzieciństwie prxechorowalam. Ale wiem że wirus ospy w wielu dorosłymoze się powtórzyć jako półpasiec..Dziewczyny co wam na ten temat wiadomo.obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży.
.

Ostatnia edycja:
ospa jest niebezpieczna w ciazy z tego co wiem. Lepiej niech corka zostanie w domu, a najlepiej to ja po prostu zaszczepic.

Jeśli chorowałaś na ospę to nic złego nie powinno się stać. Masz przeciwciała.
Ospa w przedszkolu będzie trwała do późnej wiosny, zabranie dziecka na tydzień nic nie pomoże.

reklama
Do góry