reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja nawet nie wiem czy moje dziecko dostanie sie do zlobka i to prywatnego i dlatego ide na wychowawczy od 11.06 do 31.12.Siwdzialavym na tym urlipie i nie wysylsla takiego malucha do zlobka ale nie stac nas na 3 lata bez mojej pensji-maz by sie nosem podpieral
A sprawdzałaś programy unijne? Ja korzystałam we Wrocławiu i dostawałam 2100 dofinansowania do niani przez rok po powrocie do pracy. Nie wiem czy w Twoich regionie jest odpowiednik tego programu, ale ja bardzo sobie chwalę. Wiadomo, że trzeba dopłacić , ale po przebojach w żłobku starszej ta opcja bardziej się u mnie sprawdziła i nie siedziałam ciągle na l4.

Żłobki publiczne są przepełnione i ciezko się do nich dostać. Prywatne często biorą dzieci dopiero roczne. Najchętniej wzięłabym nianie, ale do bliźniąt pewnie chodziłabym do pracy tylko po to żeby zarabiać na jej pensje 😅 na szczęście mam jeszcze dużo dużo dużo czasu
Tylko co powiedzieć szefowej? Nie będzie mnie między długo a bardzo długo :p
Trzeba szczerze.
W Wawie nawet do zlobka prywatnego jest taka sama rekrutacja jak do panstwowego bo jest dofinansowanie wiec nie wiem czy corka sie dostanie

Nabór do przedszkoli jest wiosną, u nas są już wyniki. Z tym, że jakoś specjalnie się nie przejmowałam, miasto od lat inwestowało w rozbudowę oraz budowę nowych przedszkoli.

Pytanie ??? Czy wirus ospy zagraża ciąży. Dostałam informację że w przedszkolu mojej córki panuje ospa.ona jeszcze nie chorowała.ja w dzieciństwie prxechorowalam. Ale wiem że wirus ospy w wielu dorosłymoze się powtórzyć jako półpasiec..Dziewczyny co wam na ten temat wiadomo.obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży.

Pytanie ??? Czy wirus ospy zagraża ciąży. Dostałam informację że w przedszkolu mojej córki panuje ospa.ona jeszcze nie chorowała.ja w dzieciństwie prxechorowalam. Ale wiem że wirus ospy w wielu dorosłymoze się powtórzyć jako półpasiec..Dziewczyny co wam na ten temat wiadomo.obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży.
.

Ostatnia edycja:
ospa jest niebezpieczna w ciazy z tego co wiem. Lepiej niech corka zostanie w domu, a najlepiej to ja po prostu zaszczepic.

Jeśli chorowałaś na ospę to nic złego nie powinno się stać. Masz przeciwciała.
Ospa w przedszkolu będzie trwała do późnej wiosny, zabranie dziecka na tydzień nic nie pomoże.

reklama
Do góry