reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Najmniejszy mam roz 56🤔. Najwyżej dzieć przez miesiąc będzie goły leżał pod kocem 😜
Kupiłam sobie te komodę hemnes z Ikea i jest fajna bo ma dużo szuflad. Tylko nie wiem czy kupować jakieś organizery na te ciuszki czy wystarczy jak są tak poukładane w piramidki 🤔.
Nie śmiać się z moich rysunków 😜
Ja mam organizery i bardzo sobie chwalę ☺️ jak odkleje Michała od cyca to wyślę Ci zdjęcie. Też mam Hemnes z Ikei. Ja tak z góry zakładałam, że dziecię będzie duże i 56 nie jest potrzebne, a że urodził się Michał wcześniej to rodzinka szybko robiła zakupy na rozmiar 50😅

@fredka84 my mamy tak i u nas to się sprawdza od porodu :) IMG_20220120_220109.jpg

Ostatnia edycja:
Czy wasze dziecię w brzuchach też tak żywo reagują na swoich tatuśków? U mnie to jeszcze w brzuchu jest a już od dawna wiadomo że to Curusia tatusia. Ojca nie ma w domu (bo tak jak np dziś na popołudniu w pracy) to cały dzień spokój, delikatne kuksańce od czasu do czasu jedynie, ale jak ojciec wraca z pracy (tak jak teraz) to momentalnie dziecko się ożywia 😳🙈 brzuch chce roznieść, uspokaja się jedynie jak ojciec do niej mówi - i tu też woli jego głos niż mój 🤷... Jaka tu sprawiedliwość?

Najmniejszy mam roz 56🤔. Najwyżej dzieć przez miesiąc będzie goły leżał pod kocem 😜
Kupiłam sobie te komodę hemnes z Ikea i jest fajna bo ma dużo szuflad. Tylko nie wiem czy kupować jakieś organizery na te ciuszki czy wystarczy jak są tak poukładane w piramidki 🤔.
Nie śmiać się z moich rysunków 😜

Super organizacja z tymi rysunkami 👍
Ale założę sie, ze jak bedziesz potrzebowac czegos, zeby ci mąż przywiózł do szpitala to chłop i tak nie ogarnie 😂

@fredka84 A rajtuski na 56 też kupowałaś? Ja mam dwie pary(dostałam od przyjaciółki) i zastanawiam się czy na takie maleństwo potrzeba więcej? Przecież mam tyle tych pół śpiochów i pajacyków 🤷 u mnie szuflada na 56 wygląda tak... Te dwie rzeczy od góry w nieładzie to przygotowane do szpitala na wyjście do ewentualnego dopakowania 😜
Na róż 50 mam trzy ubranka w razie w. (ps większość ubranek dostałam od siostry i przyjaciółki, parę sztuk tylko dokupiłam bodziakow)

Nie męcz siebie i maleństwa tymi rajtuzkami. Stroić będziesz jak juz bedzie większe. Na poczatek jak dziecko leżące to cos wygodnego, u mnie u dwójki body plus półśpiochy i pajace królowały przez pierwsze miesiące. Właściwie u Bartka dalej ten zestaw króluje 😂

Wiecie co dziewczyny, ogólnie to coraz częściej nie mogę się doczekać kiedy zobaczę małego. Bez porodu 🤦. Tego nie widzę w moich wizjach 😜.
A dziś w nocy obudziło mnie pierdnięcie (serio, nie śmiać się, ja bardzo czujnie śpię i mam na wyposażeniu szafki nocnej odświeżać powietrza) męża i wtedy jakiegoś olśnienia doznałam. Mianowicie chodziło o to, że się obudziłam taka mega niewyspana i sobie pomyślałam że jak ja będę wstawać taka niedojebana do dziecka 😱. A to przecież trzeba wstawać kilka razy, co nie? Ale będzie mi ciężko 🙄
I tak o tym dziś od rana myślę, że chyba najgorszy to będzie brak snu 🤔

Po trzech latach się przyzwyczaisz, luzik 😁

Ja się szczepiłam w 25 i 29tc mnie przekonało to że się wystraszyłam i boje
Nie tyle tego covid co tych leków które były by dziecku podawane a które mogą tyle mieć skutków ubocznych u takiego maleństwa 😵🙈🙈 zresztą wstrząsnęło mną dopiero jak koleżanka wylądowała na porodówce nie zaszczepiona i dziecko w szpitalu złapało covida i pod respiratorem leżało 😵😵😵😵😵

Zaszczepcie sie dziewczyny, moja tesciowa w służbie zdrowia pracuje i jak slysze od niej to nieraz te historie kończą sie bardzo źle...

reklama
Ja mam już lumpy do rozmiaru 74😂. Ale nie, nie musisz tego wszystkiego teraz kupować. Ja po prostu sporo od siostry dostałam i dlatego mam więcej.
Na YouTube mówią żeby kupic po 3 szt z każdego rodzaju ciuszka, czyli 3 pajacyki, 3 body itd. Dla mnie to trochę nierealne bo przecież to chyba codziennie byś prała 🤔. Już nawet @Kasiekt pisała że bardzo często przebiera.
Ja miałam podobnie, na pierwsze 3 miesiące maj, czerwiec i lipiec postawiłam tylko na body I pajacyki i ilość też nie zawrotna bo po około 6szt body 6szt pajacyków na dany rozmiar, później dokupiłam, ale ja nie z tych co dziecko przebierają co chwila bo mi to nie przeszkadza naprawdę musi się dobrze ubabrac albo musimy gdzieś wyjść to wtedy, jak się trochę ulało to nigdy nie przebierałam od razu. Teraz mi podłogę froteruje to musiałabym po każdym takim spacerze przebrać bo mam psa więc jest brudny to go otrzepuje, ręce i buzię myje pod kranem i dalej jazda 😁. Ubranka bym brała tylko od 56 dla chłopca, mój był najlżejszy na poporodowym a ważył 3450 i miał 53cm, chłopcy raczej rodzą się więksi od dziewczynek a jeżeli twój już przekracza 50 centyl to będzie około 3500 lub więcej.

Do góry