reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Nie moge sie tego strasznie doczekac….🥰🥰🥰🥰
Doczekasz się i to już nie długo 😉 a później będziesz czuła z tego powodu zazdrość i radość jednocześnie 😁😜

Hej babeczki. Wy już o ciuszkach a ja się nie mogę zebrać żeby powiedzieć komuś o ciąży... jakoś mam chyba baby blues już w ciąży. Niby po prenatalnych miało być lepiej a jest guzik lepiej. Dalej absurd...
Dzisiaj dzień babci. Chcieliśmy z tej okazji powiedzieć a tu nie ma jak się spotkać nawet bo covid. A przez telefon to jakoś chyba bym nie chciała...
Mimo wszystko miłego dnia!!!!
Strach jest zrozumiały ale nie możesz dać się mu zdominować a gdybyś tak spróbowała - żeby tylko się przełamać-powiedzieć jednej osobie najlepiej jakiejś bliskiej kolezance/przyjaciółce? Może wtedy łatwiej będzie Ci przełamać lody i powiedzieć reszcie rodziny? Jak nie to tak naprawdę nie masz obowiązku mówienia o tym 😜 prędzej czy później sami zauważa lub się domyśla i sami zapytają 😉🤷

pomysl, ze 68 to rozmiar 6 miesiecznego dziecka jesli jest niewielkie, jak duze to wczesniej. Warto miec kupione i przygotowane, bo jak posalysmy - na poczatku naprawde nie ma czasu na nic 😆
u mnie 68 było w 4 mcu teraz na 5- 6 mcy nosi 74-80😎 także dobrze ze miałam w komodzie do 68 ogarnięte.
W rozmiarze 56 jest miejsce... Rozmiar 62 mam w dwóch szufladach 😂. A 68 się wcale nie zmieścił i trzymam poprasowane w worku próżniowym 😜
Jak dziecko się urodzi to będę tam po prostu wrzucać jak leci coś czuję 😂
I dobrze.lepiej podwijać rękawki niz wciskac😀 resztę typu 50 itp ogarniesz jak zobaczysz jak duze dziecko Ci sie szykuje.Jak dla mnie to do 6 mca tylko wystarczy mieć body i spodenki i pajace ew. ...ew. bluza i coś na okazję typu swieta. Reszta wg mnie zbędna i niewygodna.
a no i 56 i 62 najlepiej kopertowe body zeby przez głowę nie przekładać.
Spokojnie wystarczy taka ilość ubranek. Ja nie miałam nic, ZERO, kupiłam jakieś małe rozmiary przez neta ale córka urodziła się 54 cm i założyła może dwa razy. Przyznam, że system kupowania rzeczy na bieżąco sprawdził się rewelacyjnie, miałam tylko potrzebne rzeczy.
U nas mąż kąpał dzieci, potem ja ubierałam i do karmienia, a on prał tych kilka ciuszków. Moje dzieci rzadko wymiotowały ani jakoś specjalnie nic im nie przeciekało.
Fredzia już za chwilę, już za momencik będziesz mamą :) jak ten czas zleciał.
ło matko. u mnie ulewanie namaksa było wiec przebieranki też z 3x dziennie i pieluchy tetrowe wszędzie. Kanapę dywany itp. dopiero teraz będę zamawiać pranie bo wcześniej nie było sensu.
Wiecie co dziewczyny, ogólnie to coraz częściej nie mogę się doczekać kiedy zobaczę małego. Bez porodu 🤦. Tego nie widzę w moich wizjach 😜.
A dziś w nocy obudziło mnie pierdnięcie (serio, nie śmiać się, ja bardzo czujnie śpię i mam na wyposażeniu szafki nocnej odświeżać powietrza) męża i wtedy jakiegoś olśnienia doznałam. Mianowicie chodziło o to, że się obudziłam taka mega niewyspana i sobie pomyślałam że jak ja będę wstawać taka niedojebana do dziecka 😱. A to przecież trzeba wstawać kilka razy, co nie? Ale będzie mi ciężko 🙄
I tak o tym dziś od rana myślę, że chyba najgorszy to będzie brak snu 🤔
potwierdza brak snu daje popalić...Ale sie przyzwyczaisz ..;)

Tez mam pieska… i zastanawiam sie jak to bedzie jak maz wyjedzie a ja z nim na spacer z wozkiem…? Mam nadzieje ze nas nie przewroci… samojed dosc mlody 2 lata i szalony :/
Ja mam Westa, ale jest średnio posłuszny ciągnie w każdą stronę i atakuje kogo chce, sąsiedzi mieli ubaw jak wychodziłam z wózkiem i psem.

A powiedz, jakiego masz pieska i jaka była reakcja? Ja mam dwa owczarki niemieckie, co prawda one są podwórkowe, ale nie mogę się doczekać jak zobaczę ich miny ❤️. One są kochane i dobrze wychowane więc nie spodziewam się jakiejś agresji i nic z tych rzeczy. Moja suczka Lenka to wali takie śmieszne miny, więc muszę ją nagrać jak zobaczy małego 😜
Oj to naprawdę różnie bywa, pies kochał Adasia do momentu pełzanie od pełzanie Adaś kocha psa a pies już średnio bo Adaś łapie go za wszystko łapy, ogon, uszy, sierść gdzie go dorwie więc pies 8 letni się denerwuje i już 2 razy złapał go mocniej za rękę. W mieszkaniu nic nie mogę zrobić bo muszę ich pilnować, kojca nie mam gdzie wstawić bo za mały metraż. Mam Westa.

Wiecie co dziewczyny, ogólnie to coraz częściej nie mogę się doczekać kiedy zobaczę małego. Bez porodu 🤦. Tego nie widzę w moich wizjach 😜.
A dziś w nocy obudziło mnie pierdnięcie (serio, nie śmiać się, ja bardzo czujnie śpię i mam na wyposażeniu szafki nocnej odświeżać powietrza) męża i wtedy jakiegoś olśnienia doznałam. Mianowicie chodziło o to, że się obudziłam taka mega niewyspana i sobie pomyślałam że jak ja będę wstawać taka niedojebana do dziecka 😱. A to przecież trzeba wstawać kilka razy, co nie? Ale będzie mi ciężko 🙄

Może nie będzie tak źle z tym brakiem snu. Moją od początku do dzisiaj (4 miesiące) trzeba budzić na karmienie bo przespałaby całą noc. Pozwalam jej spać 8 godzin. Później budzę na jedzenie i po jedzeniu śpimy dalej😉 Tyle to nawet przed ciążą nie spałam😂

Probuje nie zwrocic rano bo szkoda lekow:)
Poza mdlosciami i zasapaniem jest naprawde ok:) czasem tylko kamien w zoladku i pawik juz nieunikniony. Ale o dziwo PO czuje sie mega lekko:)
Często drugi trymestr daje energię i człowiek się czuje świetnie:-) a ile tygodni ma już twój cud? Chyba jeszcze nie skończyłaś 1 trymestru 😱Przeprszam nie pamiętam😥

Często drugi trymestr daje energię i człowiek się czuje świetnie:-) a ile tygodni ma już twój cud? Chyba jeszcze nie skończyłaś 1 trymestru 😱Przeprszam nie pamiętam😥
Nic nie szkodzi :)
10 tydzien leci wiec jeszcze dluugie dwa tygodnie do konca. Ale i tak calkiem spoko zlecialo… teraz czekamy na badania:)
Czekam na te energie i lepsze samopoczucie 💪🏻💪🏻💪🏻

reklama
Hormony będą Cię mobilizować 🤣 Wtedy człowiek ma takiego power’a.
A poza tym zasada jest taka, ze spisz kiedy dziecko spi. Czyli w ciągu dnia jak ma drzemkę to dobrze, żebyś Ty się zdrzemnęła.
U mnie z bliźniakami to nie wchodzi w grę bo nie są zgodne w fazie 😥No, ale z synem czasem turbo drzemka ba regenerację była.

Do góry