reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczyny, Czy któraś z Was miała może takie silne bóle z przodu głowy pod koniec ciąży? Od wczoraj tak mnie łeb nawala że mam wrażenie że mi mózg rozsadzi ☹️

reklama
@bazylia128 ja osobiście nie mam żadnego własnego doświadczenia, ale moja szwagierka ma duży problem z dużym ulewaniem a przede wszystkim- z kupami, rzadko je robi. Różne atrakcje przerabiali, krople niemieckie, Espumisan i nie koniecznie była poprawa, wizyty u różnych lekarzy. Ogrzewanie brzuszka suszarką (przez ubranko) się w miarę sprawdziło.
Ewidentnie potrzeba czasu i cierpliwości, tyle, co optymizmem nie napawa, a łatwo roku mówic komuś z boku. Mała skończyła teraz 3 msc i jest ewidentna poprawa.

U nas na ból brzuszka (dojrzewanie układu pokarmowego) sprawdziły się krople sab simplex i probiotyk. Przy tym zestawie była wyraźna różnica w zachowaniu dzieci. Sab simplex dostawały przed każdym karmieniem, probiotyk raz dziennie 5 kropelek.
Wodę (obie córeczki) dostały jak miały ok.5,5 miesiąca, w momencie rozszerzania diety. Wcześniej nie dawałam. Obie były karmione piersią, przy czym pierwsza przez pierwsze półtora miesiąca karmiona była mieszanie.

Niestety nie przeszło, cały dzień mnie nawala... Teraz jakoś dziwnie tylko z lewej strony ☹️
Jutro mam wizyte u położnej więc sie jej zapytam..
Ja mam goza przysadki mózgowej i się modlę żeby to nie miało związku z tym 🙏

A sprawdzałas ciśnienie? Może od tego...
Skoki ciśnienia w ciąży są też niebezpieczne, więc warto to kontrolować

reklama
Do góry