reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ojaaa, Ty już po terminiee 😱
Kiedy będziesz miała wywolanie?? Trzymam mocno kciuki oby szybko poszło i jak najmniej boleśnie 😘
Lekarze nie wiedzą co to moze byc, boli nadal głowa, po paracetamolu troszke przechodzi, bylam na pobraniu krwi i czekam na wyniki...
Moja mała też nie chce jeszcze sie wykluć, nie spieszy jej sie 😁

Hehe, u mamy najlepiej 😉

Szyjka dluga 37mm i zaszyta ale 2 dni po zabiegu mialam krwotok, od tego czasu leze plackiem bo mam krwiaka między szyjka a dzieckiem.. zrobił się przez ten zabieg :( we wtorek miał 48mm x 18mm i nadal sie oproznia

Oj, to pewnie mialas stresa. Szyjka piękna ale ten krwiak to strasznie duzy, pewnie ci jeszcze trochę strachu napędzi ale grunt, że masz szyjkę zabezpieczoną. Trzymaj się i melduj od czasu do czasu co u was 😊

reklama
Hehe, u mamy najlepiej 😉

Oj, to pewnie mialas stresa. Szyjka piękna ale ten krwiak to strasznie duzy, pewnie ci jeszcze trochę strachu napędzi ale grunt, że masz szyjkę zabezpieczoną. Trzymaj się i melduj od czasu do czasu co u was 😊
No duży jest, chociaż slyszalam o większych, 1.5 tyg. szybciej mial 3 x 1 wiec nie wiem czemu teraz większy.. lekarka twierdzi ze moze od heparyny, to wzielam i od razu odstawilam... ale od wtorku się intensywnie oproznial na brązowo wiec bardzo liczę na to że za tydzień na usg bedzie już mniejszy. U mnie jak nie urok to sraczka.. Raz szyjka teraz krwiak.. Nie jestem stworzona do bycia w ciąży a tym bardziej skoro zachodzę w nie cudem...

No duży jest, chociaż slyszalam o większych, 1.5 tyg. szybciej mial 3 x 1 wiec nie wiem czemu teraz większy.. lekarka twierdzi ze moze od heparyny, to wzielam i od razu odstawilam... ale od wtorku się intensywnie oproznial na brązowo wiec bardzo liczę na to że za tydzień na usg bedzie już mniejszy. U mnie jak nie urok to sraczka.. Raz szyjka teraz krwiak.. Nie jestem stworzona do bycia w ciąży a tym bardziej skoro zachodzę w nie cudem...

Oj tam, po to jest dzisiejsza medycyna żeby w takich wypadkach pomóc. Krwiak w tym miejscu raczej nie zagraża tylko napędzi ci dużo strachu, bo każde krwawienie musisz sprawdzać. Mojej koleżance z pracy krwiak do 7 miesiąca się oczyszczał, więc różnie to bywa. Oby u ciebie było szybciej a potem już spokojnie do samiutkiego końca. Jesteś w UK czy w Pl?

Oj tam, po to jest dzisiejsza medycyna żeby w takich wypadkach pomóc. Krwiak w tym miejscu raczej nie zagraża tylko napędzi ci dużo strachu, bo każde krwawienie musisz sprawdzać. Mojej koleżance z pracy krwiak do 7 miesiąca się oczyszczał, więc różnie to bywa. Oby u ciebie było szybciej a potem już spokojnie do samiutkiego końca. Jesteś w UK czy w Pl?
W UK jestem, Jejku mam nadzieję że aż tak długi że mną on nie zostanie! Zaczynam zaraz 5ty miesiąc i mam nadzieję że do maja on zniknie, podobno leżenie pomaga bo dziecko wtedy nie uciska tak na krwiaka aby się powiększał. Na ten moment jest daleko od łożyska. Podobno 90% krwiaków zanika do 20tc Obym nie była w pechowych 10%.. Ja cały czas plamie na brązowo ale tak ma być bo wtedy on się oczyszcza więc też zmniejsza.
A Ty na kiedy masz termin ? Chyba już jakoś?

Wczesniej robilismy dokladnie tak jak piszesz ale doszlismy wlasnie do wniosku ze moze to mleko jest za geste i na etykiecie jest napisane od 1 do 2 miarek wiec to wyposrodkowalismy i dajemy 1,5 miarki od wczoraj i dzisiaj jakby lepiej. Dodaje do tego dwie kropelki dicoflor. Ale niestety odbijanie pojawia sie moze raz na dzien. Wczoraj w nocy nie ulala pomimo braku odbicia ale rano juz przy przewijaniu 3 razy :( strasznie mnie to stresuje bo biedna sie przy tym uplacze ;( az mi serce peka. A ta bio gaje mozna normalnie w aptece kupic czy to jest jakis srodek na zamowienie? Wiem ze podaja tez czesto jakies niemieckie kropelki. Ona w dzien bardzo ladnie spi, jest pogodna a pora wieczorna to czasami rykowisko no i lukasz nie spi cale noce bo siedzi przy niej - ja troche odspiam - czasami przespie 3 godziny ciagiem i to juz sukces :) Natalka ma bardzo ladny apetyt i tak jakby łapczywie je przez co zastanawiamy sie sie czy to tez nie jest wina butelki. Ja mam w domu a z avent ale po niej jest jakby gorzej dlatego przelewam jej i narazie je z tej ze szpitala. Łukasz znalazl jakas z dr brown i zamowilismy.
Ja to wszystko mam przed sobą, ale położne mi mówiły, żeby na początku nie stymulować dziecka do odbijania i obserwować, jak ulewa to stosować klin pod materac aby główka była wyżej a witaminy jak dla kobiet w 3 trym +dha

Hej z tego co pamiętam pisałaś, że jakoś w 36tc odszedł ci czop, a pamiętasz jaką miałaś szyjkę i czy było jakieś rozwarcie?

Ja to wszystko mam przed sobą, ale położne mi mówiły, żeby na początku nie stymulować dziecka do odbijania i obserwować, jak ulewa to stosować klin pod materac aby główka była wyżej a witaminy jak dla kobiet w 3 trym +dha
Hej wlasnie kupilam ten klin - taka poduszka dla niemowląt pomagajaca w oddychaniu. Niestety kupilam przez interenet i jeszcze nie doszla. Za to mamy juz butelke z dr brown antykolkowa i duzo lepiej sie sprawdza niz ta z aventa - zupelnie innaczej. Podaje juz tez te kropelki z biogaja. Ja sama stosuje wit z pragna dla kobiet w pologu. Niestety moje wyniki jeszcze nie sa zadowalajace najgorsze plytki krwi na 500 norma do 400 Dziewczyny czy ktoras z was miala takie plytki krwi? Bardzo sie tym denerwujemy. Anemi juz nie ma - hemoglobina jest piekna na 15 za to CRP na 10. Dzisiaj juz bylysmy na spacerku - to nasz drugi spacerek. Radzimy sobie chyba coraz lepiej chociaz dalej nam ulewa ale mimo wszystko jest coraz lepiej. Odbija sie jak by co drugie karmienie. W nocy wstajemy dwa razy na karmienie i spi dalej ;) W dzien zdarza mi sie pospac ta godzinke chociaz razemz nia dzieki czemu nie chodze juz jak zombiak ;)

Hej wlasnie kupilam ten klin - taka poduszka dla niemowląt pomagajaca w oddychaniu. Niestety kupilam przez interenet i jeszcze nie doszla. Za to mamy juz butelke z dr brown antykolkowa i duzo lepiej sie sprawdza niz ta z aventa - zupelnie innaczej. Podaje juz tez te kropelki z biogaja. Ja sama stosuje wit z pragna dla kobiet w pologu. Niestety moje wyniki jeszcze nie sa zadowalajace najgorsze plytki krwi na 500 norma do 400 Dziewczyny czy ktoras z was miala takie plytki krwi? Bardzo sie tym denerwujemy. Anemi juz nie ma - hemoglobina jest piekna na 15 za to CRP na 10. Dzisiaj juz bylysmy na spacerku - to nasz drugi spacerek. Radzimy sobie chyba coraz lepiej chociaz dalej nam ulewa ale mimo wszystko jest coraz lepiej. Odbija sie jak by co drugie karmienie. W nocy wstajemy dwa razy na karmienie i spi dalej ;) W dzien zdarza mi sie pospac ta godzinke chociaz razemz nia dzieki czemu nie chodze juz jak zombiak ;)
2 pobudki w nocy brzmią jak luksus [emoji6]
Dzieci na butelce tak maja, zwykle spia lepiej od początku. Nic tylko się cieszyć. Brak snu na dłuższą metę jest naprawdę slaby.
Ja tych butelek Brownsa nienawidzialam myc. No i moje dziecko wolalo Aventa, szybko na niego przeszlysmy.

2 pobudki w nocy brzmią jak luksus [emoji6]
Dzieci na butelce tak maja, zwykle spia lepiej od początku. Nic tylko się cieszyć. Brak snu na dłuższą metę jest naprawdę slaby.
Ja tych butelek Brownsa nienawidzialam myc. No i moje dziecko wolalo Aventa, szybko na niego przeszlysmy.
Mi sie ta butelka z aventa jakby zasysala ona taka szeroka i krotki dziubek dopuki mi nie doszla z brownsa uzywalam tych gotowych ze szpitala. Teraz ta buteleczke pokochalysmy ;) Jest waska i dluga. Wlasnie mi przyszedl ten klin - fajna poduszka bo ma wypustki - o ile juz zdrpwsza jestem - wiem ze pierdoly ale maja duze znaczenie - caly czas jej podkladalam poskladana pielszke tetrowa pod glowke. Mala zawsze spi na boczku - raz ja klade na jednym, raz na drugim zeby sie nie przyzwyczajala do jednego. Dziewczyny jak jest u was z przewijaniem? Zmieniacie pampersa przed jedzonkiem czy po jedzonku? Ja teraz zmieniam przed jedzeniem, wiem ze po jedzeniu zdazy cos narobic ale jak to robie po jedzeniu i ja tak troche na boczki przerzuce to wlasnie wtedy ulwea. Zkoleji mam wrazenie ze jak nie uleje to sie czasami meczy i wtedy dluzej sie denerwuje ze we snie uleje. Jeszcze mam pytanie. Jak wracamy ze spacerku to mala moze spac i spac i ja sie denerwuje ze mijaja juz 3 godziny i nie jadla - czy powinnam ja wtedy wybudzac? Taj=k sie nauczylismy ze czekamy do 23 na jedzonko - idziemy wszyscy spac Natalka sie budzi o 2 w nocy na jdzonko - idzemy znowu spac (chociaz dzisiaj zrobilam wyjatek bo na paramountchanell lecial film zabawa w Acapulco z elvisem presleyem i nie moglam sie oderwac), pozniej o 5 karmienie i spanie i wstajemy razem z Natalka dopiero okolo 8:30 i tak zaczynamy dzien - takze nie jest zle ;) Nie wiem tylko co zrobie jak Łukasz wroci do pracy a to juz za tydzien.

reklama
Hej dziewczyny 🙂
Pisze z takim zapytaniem, która przechodziła CC i brała heparyne 0. 4.
Mam zaplanowane cięcie a heparyne nam caky czas brać bez żadnej przerwy, też tak mieliście ?
Pozdrawiam, buziaki

Do góry