reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Na opakowniu Hipp2 masz napisane ile masz w jej wieku podawac. To orientacyjna ilosc, ale mniej wiecej sie zgadza. Ja robilam po 180-210ml i czasami zjadala, a czasami nie. 2-3 razy dziennie + 2/3 posilki typu obiadek czy deser.
To Hubus ma prawie 11 miesięcy a mleka zjada przeważnie 130 ml. Po nocy 90, gdzieś po 2 godzinach jemy śniadanie i przed dzemka tj. Kolo 12 je-raz ok 90 choc dzis musialam dorobić 60.po dzemce je obiad - karmienie nie wchodzi w gre bo on musi jesc sam więc różnie ti wychodzi. Jesli cos zje to super i w tedy mleczko ok 17.o 19 owocki i 22 mleczko. Jedno dziecko wypije 120 ml a inne 200. Ona da Ci znac ze juz nie chce pic

reklama
Ja miałam łyżeczkowanie 3,5 m-ca przed szczęśliwym transfetem, ciąża przenoszona, szyjka nie puściła nawet podczas porodu:-D, więc różnie to może być:).
Ja urodziłam pierwsze dziecko 40 tc i musiałam męczyć się kilkanaście godzin aby szyjka rozwarła się do porodu. W ciąży z in vitro niczego nie czułam i rozwarcie poszło na 2 cm w 24 tc. Trzeba pilnować i jeszcze raz pilnować.

To Hubus ma prawie 11 miesięcy a mleka zjada przeważnie 130 ml. Po nocy 90, gdzieś po 2 godzinach jemy śniadanie i przed dzemka tj. Kolo 12 je-raz ok 90 choc dzis musialam dorobić 60.po dzemce je obiad - karmienie nie wchodzi w gre bo on musi jesc sam więc różnie ti wychodzi. Jesli cos zje to super i w tedy mleczko ok 17.o 19 owocki i 22 mleczko. Jedno dziecko wypije 120 ml a inne 200. Ona da Ci znac ze juz nie chce pic

Czyli je powiedzmy 4x 120ml, a moja 3x 180ml jadla - roznica niewielka :) Po prostu Hubek je mniej, czesciej. W nocy nie je?

Czyli je powiedzmy 4x 120ml, a moja 3x 180ml jadla - roznica niewielka :) Po prostu Hubek je mniej, czesciej. W nocy nie je?
W nocy jeszcze jest cyc bo przy tym od razu zasypia choc czasem sie zastanawiam czy pihe czy tylko ciumka. Po pierwszej pobudce już spi ze mna w lozku choc chcac podchodzic do transferu dobrze jakby juz spal cala noc i cyc musi byc zlikwidowany.
Ale przy idstawianiu trzeba brac jakieś leki? Ja pokarm mam ale nie tak jak kiedys ze mi cycki sikaly. Dostaje cycka tylko w nocy i mam zamiar kiedys powiedzieć dosc bez lekow

W nocy jeszcze jest cyc bo przy tym od razu zasypia choc czasem sie zastanawiam czy pihe czy tylko ciumka. Po pierwszej pobudce już spi ze mna w lozku choc chcac podchodzic do transferu dobrze jakby juz spal cala noc i cyc musi byc zlikwidowany.
Ale przy idstawianiu trzeba brac jakieś leki? Ja pokarm mam ale nie tak jak kiedys ze mi cycki sikaly. Dostaje cycka tylko w nocy i mam zamiar kiedys powiedzieć dosc bez lekow

Ja nie wiem, bo mi pokarm zanikl sam. Nigdy nie bylo go duzo. Ale chyba da sie bez tabletek, tylko dluzej to trwa. Slyszalam wlasnie o szalwi.

Ja karmiłam 2.5 roku. Pewnego razu musiałam z pracy wyjechać na 5 dni podczas wyjazdu i po nim nic nie odczuwałam. Zresztą po powrocie moje dziecko już piersi nie chciało ssać a i ja uznałam że już wystarczy.

@misis188 tak pij szałwie. Mi położna kazała jak wychodziłam ze szpitala bo dopiero po weekendzie sobie recepte załatwiłam. Szałwia smak? Jak dla mnie bleee ale pilam litrami. I mysle że nawet nie byłabym tabletek, ale dostalam nawalu strasznie mnie piersi bolały i tu już szałwia nie dała rady, ale u Ciebie powinna sie spisac.

Ja odstawialam w ciąży od piersi starszą córeczkę. Nie mogłam brać leków ani pić szałwii. Zredukowalam ilość karmień do jednego/ dwóch w ciągu doby. Pierwsze odstawienie się nie udało, bo prawie dostałam zapalenia. Później skracalam czas na piersi i drugim razem się udało. Po prostu odstawiłam i koniec.

Halo Mamy! Potrzebuję pomocy :)
Kupiłam Anastazji Nan, nie smaowało, potem próbki bebilonu i hipp combiotic i to ostatnie zasmakowało nawet :) Padło na Hippa. I tu moje pytanie: Anastazja 17.07 będzie mieć 10 miesięcy... ile lm i ile razy dziennie ma pić to mleko? Jak schodzić z karmienia piersią? na opakowaniu jest ile miarek do ilu ml mleka ale nigdzie nie ma ile razy dziennie takie dziecko 10 miesięczne je.... możecie pomóc? Jak i o której godzinie dawać mm? Jak z kp? Jak z innymi posiłkami? My jemy słoiki... czy to wszystko to nie za dużo? i Jak pozbyć się powoli mleka? Czytałam o szałwii i jeszcze o jakiś tabletkach na receptę.... Pomóżcie z tym mm bo albo wydaje mnie się że ją głodzę albo przekarmiam... póki co zjadła wczoraj 1xhipp i 1x bebilon (te próbki) i dziś zrobiłam jej o 15.00 7 miarek hippa to wyszło troche ponad 210 ml ale chyba z 60 zostawiła...
Hejka może nie będziesz potrzebowała tabletek, jak masz dużo mleka możesz pić Szalwie. Ja karnilam 11mcy aż złamałam nogę i musiałam zostać 3dni w szpitalu, wykorzystała ten moment na odstawienie i początkowo musiałam kilka razy dziennie odciągnąć nadmiar mleka żeby nie mieć zastojow ale stopniowo odciagalam coraz rzadziej i mniej i obyło się bez szałwi i tabletek

reklama
Mąż ostatnio wrócił ze spaceru z identycznym pomysłem.
Polecam szelki, nam sie fajnie sprawdzily.
Co to za szelki?
Ja właśnie wczoraj zakupiłam, bo wózek już parzy [emoji28][emoji23][emoji85] a sama na spacer w mieście nie odważyła bym się pójść gdzie każdy ucieka w swoją strone. Kupiłam u nas w dziecięcym, fajne są bo maja regulacje kamizelki i długości "smyczy"[emoji1][emoji12][emoji6]
IMG_20190709_094407.jpeg
IMG_20190709_094404.jpeg
IMG_20190709_094354.jpeg

Do góry