reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeśli to początek rozszerzania spróbuj od warzyw A potem owoce.Jesli chodzi o przygotowanie ja banana i jabłuszko robiłam na wodzie gotowałam bo babycook mi się zepsuł ale jeśli masz możliwość możesz na parze zrobić.Powodzenia z obiadkami oby były pieknie jedzone:)
Zaczynam od warzyw że słoiczków A owoce później i chciałam troszkę sama zrobić. Dziekuje:)

reklama
Ja też jak misis robiłam na parze, troszeczkę oliwki i u nas burak to był hit. Później łączyłam go z ziemniakiem, trochę marchewki, pietruszki.
Ja ziemniaka raz spróbowalam czy dwa i był kupny problem ale myślę czy właśnie nie spróbować go dać jeszxze raz z brakiem albo do buraka dorzucić pietruszkę. Ale powiem wam że nie wiem czy tak do końca z tą słodkościa jest. Przypuszczam że gotowane jabłko nie będzie tak pyszne jak marchewka. Ja kupiłam bio w Lidlu to ona jest mega. Mówiłam mężowi ostatnio ze właśnie muszę nam taka marchewkę zrobić z czymś i Kubuś gotowy.

Łooo ho ho... Hormony nam buzują dziś, ja to się nawet nie wypowiem, bo zaczynam je brać. [emoji12][emoji12]
Wpadam się poradzić. Chce kupić nocnik [emoji23] ale nie wiem już czy wybrać zwykły najzwyklejszy czy kurcze wydać 70-120 zł za jakiś "ekskluzywny" hehe, a może jakaś nakładka na kibelek lepsza. Poradzicie proszę, bo teraz na rynku jest tego tyle, że nie dziwota, że ludzie już głupieją.
A ja ostatnio dyskutowałam ze znajomą na temat nocników,bo mówię że kupię małej wypasiony z melodyjkami itp.Ale ona odradzała uważając że nie powinno się nagradzać dziecka za to że zrobi siusiu na nocnik,bo dziecko się szybko przyzwyczai i fajnie,ale jak będziesz chciała nauczyć dziecko na zwykły kibelek to co wtedy ? Będziesz też jak nocnik śpiewać i bić brawo ? Może wtedy cały proces nauki będzie trzeba zacząć od początku

A ja ostatnio dyskutowałam ze znajomą na temat nocników,bo mówię że kupię małej wypasiony z melodyjkami itp.Ale ona odradzała uważając że nie powinno się nagradzać dziecka za to że zrobi siusiu na nocnik,bo dziecko się szybko przyzwyczai i fajnie,ale jak będziesz chciała nauczyć dziecko na zwykły kibelek to co wtedy ? Będziesz też jak nocnik śpiewać i bić brawo ? Może wtedy cały proces nauki będzie trzeba zacząć od początku
A jak inaczej zachecic dziecko, ktore cale zycie sika w pieluche do robienia tego na nocnik?
Wg mnie melodyjki sa spoko rozwiazabiem. Malo tego, moja wczoraj w zlobku zrobila siku i dostala rysunek Peppy do naklejenia nam naklejki w nagrode. I tez mi sie podoba [emoji6]

A ponoc bardzo duzo dzieci takich nocnikow się poprostu boi

reklama
Dziewczyny proszę Was i poradę... moje dziecko wczoraj zachowywało się bardzo dziwnie... wogole doszłam do wniosku ze raz dziennie mąż dwa razy cyc źle na niego działa brzuszek go boli :( być może ze większość dnia jest na mm i dla niego to zmiana pokarmu więc już całkiem rezygnuje z kp.
Ale nie o tym,moje maleństwo od wczoraj budzi się z przeraźluwym krzykiem ,wielkimi oczami i tym odruchem moro... no wygląda jakby się czegoś mocno bał :oops: mały ma 2 miesiące, od wczoraj zaczął puszczać banki śliny z buzi...
czy wasze pociechy też tak miały ?

Ostatnia edycja:
Do góry