reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny jakbym chciała małemu tac banana czy jabłko czy inny owoc to taki surowy? W sloiczkach to surowe jest czy ugotowane? A warzywa?

Dziewczyny jakbym chciała małemu tac banana czy jabłko czy inny owoc to taki surowy? W sloiczkach to surowe jest czy ugotowane? A warzywa?
Lepiej najpierw warzywa. Jak sprobuje najpierw owoce to bedzie warzywami plul.
Ugotuj marchewke najlepiej na parze, potem ja zblenduj, dodaj wody tej z gotowania, odrobine oliwy i mozesz mu dac. Pierwszego dnia lyzeczke i przez 3 dni tylko to samo warzywo i obserwuj.

Banana dawałam rozgniecionego widelcem, jabłko gotowałam w wodzie ze skóra i potem takie miekkie widelcem traktowałam lub na tarce tarłam, gruszka to samo.

Miałam właśnie pytać jak jabłko zrobic:) bo myślałam jeszcze żeby upiec w piekarniku. ja pierwsze dałam marchewkę, potem dynie, brokuła, buraka. Robię na parze większą ilość tj mały brokuł bio, 3buraczki itp. Blenduje z woda i Sri do woreczkow do mrozenia mleka i do zamrażarki. Jedzonko gotowe.
Babki a cukinie obieracie czy że skórka? Bo ja zawsze jak coś z cukinii robiłam to ze skórka ale dla dziecka nie wiem jak

Ostatnia edycja:
Jeśli to początek rozszerzania spróbuj od warzyw A potem owoce.Jesli chodzi o przygotowanie ja banana i jabłuszko robiłam na wodzie gotowałam bo babycook mi się zepsuł ale jeśli masz możliwość możesz na parze zrobić.Powodzenia z obiadkami oby były pieknie jedzone:)

Miałam właśnie pytać jak jabłko zrobic:) bo myślałam jeszcze żeby upiec w piekarniku. ja pierwsze dałam marchewkę, potem dynie, brokuła, buraka. Robię na parze większą ilość tj mały brokuł bio, 3buraczki itp. Blenduje z woda i Sri do woreczkow do mrozenia mleka i do zamrażarki. Jedzonko gotowe.
Babki a cukinie obieracie czy że skórka? Bo ja zawsze jak coś z cukinii robiłam to ze skórka ale dla dziecka nie wiem jak
A jak robisz buraka i z czym go dajesz?

A jak robisz buraka i z czym go dajesz?
Na parze zrobiłam, zblendowalam z woda z gotowania. Na razie daje samego. Jeszcze nie łączę warzyw a burak średnio smakuje mu
IMG_20190130_144417.jpg

Tacie dziś chciał parowe ukraść:laugh2::laugh2::laugh2:
IMG_20190131_104638.jpg

reklama
Do góry