reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jak śpi to raczej mokry pampers nie przeszkadza. Moja dziś od 21 do 5 i to już pewien sukces potem się obidziła ale wystarczy pośpiewać przy łózeczku i poszła spać do 7 i też nie zmieniłam pampka by jej nie rozbudzać.
Ile te wasze maleństwa mają ? Bo będę czekać z nadzieją ze i nasz mały tak pospi ;)

reklama
Oj tak. Mój to taki swintuszek:laugh2::laugh2:
Ostatnio na rehabilitacji to splunal tak jak żul pod monopolwym:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Jeszcze trochę i bedzie tak pluł mlekiem na widok kiełbasy :pNas chyba tez czeka rehabilitacja ... mały za bardzo główki nie ponosi. Na delikatną asymetrie urodzeniowaale chyba sama mu nie przejdzie .

Jeszcze trochę i bedzie tak pluł mlekiem na widok kiełbasy :pNas chyba tez czeka rehabilitacja ... mały za bardzo główki nie ponosi. Na delikatną asymetrie urodzeniowaale chyba sama mu nie przejdzie .
Powiem Ci ze to nic złego. Męczą mnie dojazdy ale dobrze ze ja ma choć u niego moim zdaniem nie była potrzebna

Ile te wasze maleństwa mają ? Bo będę czekać z nadzieją ze i nasz mały tak pospi ;)
Mój ładnie spał przez pierwsze 2-2,5 miesiąca (od 20 do 5 bez pobudki:)). Im starszy tym częściej się budzi, teraz po 12, po 3 i ok 6 i już nie chce spać. Ale zauważyłam że im więcej śpi w dzień, tym lepiej śpi w nocy:). Ale co się trzeba czasem nakombinować żeby w ten dzień zasnął:)

reklama
A więc w zeszłą sobotę wstąpiłam w szeregi matek...
Poród był niespodziewany, bo na wizycie lekarz zobaczył jakieś smugi w płynie owodniowym - kazał to skonsultować w szpitalu - a tam stwierdzili, że nie ma co ryzykować ciąża donoszona, więc rozwiązujemy... wylądowałam na oddziale bez niczego - torby koszuli kapci... nie było czasu na strach - kroplówka - leki przygotowujące do cc, znieczulenie i po chwili całowałam Skarbulka.
Nie znasz dnia i godziny :D
Alicja urodziła się długa na 55 cm i ważyła 2800 - chudzinka moja :)
Jesteśmy już w domku, poznajemy się i uczymy nawzajem...
Teraz będę pewnie zasypywać pytaniami jako matka pierwszego dzieciątka bez doświadczenia w opiece nad niemowlętami...

Do góry