Może zabrać pielucha i niech leci po nóżkach to łatwiej się oduczy... jeszcze wątku nocnika nie ogarniam bo my jeszcze czasu A czasu ale przecież kiedyś melodyjek nie było... ja no nie miałam A przestałam robić w pieluchy. Myślę jak już to na zwykłym takim bo siostrzeniec się bał grajacego.... może kwestia dziecka...A jak inaczej zachecic dziecko, ktore cale zycie sika w pieluche do robienia tego na nocnik?
Wg mnie melodyjki sa spoko rozwiazabiem. Malo tego, moja wczoraj w zlobku zrobila siku i dostala rysunek Peppy do naklejenia nam naklejki w nagrode. I tez mi sie podoba [emoji6]
reklama
A cos wiecej napiszesz? Moj maz jak jest w domu tak dziecko nie chce spac w dzien... jak sami jestesmy to drzemki mamy co 1.5 do 2 h... a wieczorem zasypia bez problemu... jak jest mąż to są cyrki...Dziewczyny proszę Was i poradę... moje dziecko wczoraj zachowywało się bardzo dziwnie... wogole doszłam do wniosku ze raz dzosnnie mąż dwa razy cud źle na niego działa
misis188
Fanka BB :)
Kurde nie wiem o co chodzi w drugim zdaniu :/ dziwnie tzn jak?Dziewczyny proszę Was i poradę... moje dziecko wczoraj zachowywało się bardzo dziwnie... wogole doszłam do wniosku ze raz dzosnnie mąż dwa razy cud źle na niego działa
Agnieś191
Jak śpi to raczej mokry pampers nie przeszkadza. Moja dziś od 21 do 5 i to już pewien sukces potem się obidziła ale wystarczy pośpiewać przy łózeczku i poszła spać do 7 i też nie zmieniłam pampka by jej nie rozbudzać.Moje dziecię dziś przesłali trzecia noc cala- od 21 do 7. Cieszy mnie to bardzo ale martwi z drugiej strony bo pampers nie zmieniamy... nic póki co się nie dzieje
misis188
Kochana a może jest w skoku rozwojowym? W tedy mój też budzi się z mega orkiestra. Banki z buzi to normalkaDziewczyny proszę Was i poradę... moje dziecko wczoraj zachowywało się bardzo dziwnie... wogole doszłam do wniosku ze raz dziennie mąż dwa razy cyc źle na niego działa brzuszek go boli być może ze większość dnia jest na mm i dla niego to zmiana pokarmu więc już całkiem rezygnuje z kp.
Ale nie o tym,moje maleństwo od wczoraj budzi się z przeraźluwym krzykiem ,wielkimi oczami i tym odruchem moro... no wygląda jakby się czegoś mocno bał mały ma 2 miesiące, od wczoraj zaczął puszczać banki śliny z buzi...
czy wasze pociechy też tak miały ?
ilmenau
Hej - czy pobolewa Was brzuch w 16 tygodniu? Tak leciutko okresowo? Macica się rozciąga czy się martwic?
Tez tak miałam, nawet byłam u położnej żeby sprawdzić czy wszystko ok i powiedziała, ze to jest zupełnie normalne. Jedyne co może niepokoić to bóle skurczowe lub nagłe ukłucia w okolicach macicy, to warto konsultować z lekarzem, natomiast bóle jak na okres są wynikiem rozciągania się macicy
ludek
Głównie z tego względu nie kupiłam. Zawsze jak zrobi na nocnik to sama ją pochwalę i dam buziaka [emoji4]A ponoc bardzo duzo dzieci takich nocnikow się poprostu boi
ludek
Nigdy nie wymieniam pieluchy w nocy jak sama się nie obudzi i ze skórą wszystko w porządku. Zakładam na noc jednorazowe Bambo nature.Moje dziecię dziś przesłali trzecia noc cala- od 21 do 7. Cieszy mnie to bardzo ale martwi z drugiej strony bo pampers nie zmieniamy... nic póki co się nie dzieje
reklama
U nas bańki to nowość czyli jeszcze wszystko przedemnaKochana a może jest w skoku rozwojowym? W tedy mój też budzi się z mega orkiestra. Banki z buzi to normalka