reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jak inaczej zachecic dziecko, ktore cale zycie sika w pieluche do robienia tego na nocnik?
Wg mnie melodyjki sa spoko rozwiazabiem. Malo tego, moja wczoraj w zlobku zrobila siku i dostala rysunek Peppy do naklejenia nam naklejki w nagrode. I tez mi sie podoba [emoji6]
Może zabrać pielucha i niech leci po nóżkach to łatwiej się oduczy... jeszcze wątku nocnika nie ogarniam bo my jeszcze czasu A czasu ale przecież kiedyś melodyjek nie było... ja no nie miałam A przestałam robić w pieluchy. Myślę jak już to na zwykłym takim bo siostrzeniec się bał grajacego.... może kwestia dziecka...

reklama
Dziewczyny proszę Was i poradę... moje dziecko wczoraj zachowywało się bardzo dziwnie... wogole doszłam do wniosku ze raz dzosnnie mąż dwa razy cud źle na niego działa
A cos wiecej napiszesz? Moj maz jak jest w domu tak dziecko nie chce spac w dzien... jak sami jestesmy to drzemki mamy co 1.5 do 2 h... a wieczorem zasypia bez problemu... jak jest mąż to są cyrki...

Moje dziecię dziś przesłali trzecia noc cala- od 21 do 7. Cieszy mnie to bardzo ale martwi z drugiej strony bo pampers nie zmieniamy... nic póki co się nie dzieje

Moje dziecię dziś przesłali trzecia noc cala- od 21 do 7. Cieszy mnie to bardzo ale martwi z drugiej strony bo pampers nie zmieniamy... nic póki co się nie dzieje
Jak śpi to raczej mokry pampers nie przeszkadza. Moja dziś od 21 do 5 i to już pewien sukces potem się obidziła ale wystarczy pośpiewać przy łózeczku i poszła spać do 7 i też nie zmieniłam pampka by jej nie rozbudzać.

Dziewczyny proszę Was i poradę... moje dziecko wczoraj zachowywało się bardzo dziwnie... wogole doszłam do wniosku ze raz dziennie mąż dwa razy cyc źle na niego działa brzuszek go boli :( być może ze większość dnia jest na mm i dla niego to zmiana pokarmu więc już całkiem rezygnuje z kp.
Ale nie o tym,moje maleństwo od wczoraj budzi się z przeraźluwym krzykiem ,wielkimi oczami i tym odruchem moro... no wygląda jakby się czegoś mocno bał :oops: mały ma 2 miesiące, od wczoraj zaczął puszczać banki śliny z buzi...
czy wasze pociechy też tak miały ?
Kochana a może jest w skoku rozwojowym? W tedy mój też budzi się z mega orkiestra. Banki z buzi to normalka :)

Hej - czy pobolewa Was brzuch w 16 tygodniu? Tak leciutko okresowo? Macica się rozciąga czy się martwic? ;)

Tez tak miałam, nawet byłam u położnej żeby sprawdzić czy wszystko ok i powiedziała, ze to jest zupełnie normalne. Jedyne co może niepokoić to bóle skurczowe lub nagłe ukłucia w okolicach macicy, to warto konsultować z lekarzem, natomiast bóle jak na okres są wynikiem rozciągania się macicy :)

Nigdy nie wymieniam pieluchy w nocy jak sama się nie obudzi i ze skórą wszystko w porządku. Zakładam na noc jednorazowe Bambo nature.

reklama
Do góry