reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jak inaczej zachecic dziecko, ktore cale zycie sika w pieluche do robienia tego na nocnik?
Wg mnie melodyjki sa spoko rozwiazabiem. Malo tego, moja wczoraj w zlobku zrobila siku i dostala rysunek Peppy do naklejenia nam naklejki w nagrode. I tez mi sie podoba [emoji6]
Może zabrać pielucha i niech leci po nóżkach to łatwiej się oduczy... jeszcze wątku nocnika nie ogarniam bo my jeszcze czasu A czasu ale przecież kiedyś melodyjek nie było... ja no nie miałam A przestałam robić w pieluchy. Myślę jak już to na zwykłym takim bo siostrzeniec się bał grajacego.... może kwestia dziecka...

reklama
Dziewczyny proszę Was i poradę... moje dziecko wczoraj zachowywało się bardzo dziwnie... wogole doszłam do wniosku ze raz dzosnnie mąż dwa razy cud źle na niego działa
A cos wiecej napiszesz? Moj maz jak jest w domu tak dziecko nie chce spac w dzien... jak sami jestesmy to drzemki mamy co 1.5 do 2 h... a wieczorem zasypia bez problemu... jak jest mąż to są cyrki...

Moje dziecię dziś przesłali trzecia noc cala- od 21 do 7. Cieszy mnie to bardzo ale martwi z drugiej strony bo pampers nie zmieniamy... nic póki co się nie dzieje

Moje dziecię dziś przesłali trzecia noc cala- od 21 do 7. Cieszy mnie to bardzo ale martwi z drugiej strony bo pampers nie zmieniamy... nic póki co się nie dzieje
Jak śpi to raczej mokry pampers nie przeszkadza. Moja dziś od 21 do 5 i to już pewien sukces potem się obidziła ale wystarczy pośpiewać przy łózeczku i poszła spać do 7 i też nie zmieniłam pampka by jej nie rozbudzać.

Dziewczyny proszę Was i poradę... moje dziecko wczoraj zachowywało się bardzo dziwnie... wogole doszłam do wniosku ze raz dziennie mąż dwa razy cyc źle na niego działa brzuszek go boli :( być może ze większość dnia jest na mm i dla niego to zmiana pokarmu więc już całkiem rezygnuje z kp.
Ale nie o tym,moje maleństwo od wczoraj budzi się z przeraźluwym krzykiem ,wielkimi oczami i tym odruchem moro... no wygląda jakby się czegoś mocno bał :oops: mały ma 2 miesiące, od wczoraj zaczął puszczać banki śliny z buzi...
czy wasze pociechy też tak miały ?
Kochana a może jest w skoku rozwojowym? W tedy mój też budzi się z mega orkiestra. Banki z buzi to normalka :)

Hej - czy pobolewa Was brzuch w 16 tygodniu? Tak leciutko okresowo? Macica się rozciąga czy się martwic? ;)

Tez tak miałam, nawet byłam u położnej żeby sprawdzić czy wszystko ok i powiedziała, ze to jest zupełnie normalne. Jedyne co może niepokoić to bóle skurczowe lub nagłe ukłucia w okolicach macicy, to warto konsultować z lekarzem, natomiast bóle jak na okres są wynikiem rozciągania się macicy :)

Nigdy nie wymieniam pieluchy w nocy jak sama się nie obudzi i ze skórą wszystko w porządku. Zakładam na noc jednorazowe Bambo nature.

reklama
Do góry