reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak dobrze jak "ktoś " tylko lepiej by ten ktoś był lekarzem . Ja jestem zdania ze warto szczepic na wszystko ( a jeżeli trzeba z czegoś zrezygnować z powodów finansowanych z Pediatra o tym porozmawiać)
Tu finsnsowo łatwiej to ogarnąć
Bo
6w1 refundowane
Pneumokski refundowane
Meningokoki C refundowane
Meeningokoki B 100€ x3
Rotawirus 80€ x3
Z ciekawości zobaczyła bym ta liste położnej- wstawisz ?
A w Hiszpani sa te stare pojedyncze szczepionki ktore u nas sa za free? Czy tylko skojarzone?

reklama
A u mnie spacer to jedyna szansa na sen Hubciaswoimi przez dzuen. Oczywiście bez butli ani rusz wiwc wieczor lub w nocy jak spi to odcoagam. Jak jestrsmy w domu to tak placze zw szok:( najgorzej ze u na nie ma gdzie chodzic, jest tylko jesna trasa i to wszystko bo nie usmiecha mi sie glowna droga isc gdzie jedzie autodo za autem-uroki mieszkania na zadupiu
A nie wystarczy go w wózku wystawić na taras?

A ja jaka noc mialam. nie mogłam zasnąć bo jakoś ułożyć sie nie dało. wiercilam sie to i mały nie spał. brzuch pobolewalo jak na okres a do tego wydaje mi sie ze mały w kanal rodny sie pcha bo to tak dziwnie czulam. rano patrzę a tu plamienie... na to wygląda ze mi się szyjka skraca.... mały sie rusza wiec czekam na rozwój wydarzeń. Ambitniejszych skorczy brak. ehhh....

Tak dobrze jak "ktoś " tylko lepiej by ten ktoś był lekarzem . Ja jestem zdania ze warto szczepic na wszystko ( a jeżeli trzeba z czegoś zrezygnować z powodów finansowanych z Pediatra o tym porozmawiać)
Tu finsnsowo łatwiej to ogarnąć
Bo
6w1 refundowane
Pneumokoki refundowane
Meningokoki C refundowane
Meeningokoki B 100€ x3
Rotawirus 80€ x3
Z ciekawości zobaczyła bym ta liste położnej- wstawisz ?
Z tego co tu wypisalas to u nas tylko pneumokoki sa refundowane a tak to zwykle. jak chcesz skojarzona czyli te 6w 1 to płacisz:D a Twoja zle przeszła meningo? dobrze pamietam ?

A ja jaka noc mialam. nie mogłam zasnąć bo jakoś ułożyć sie nie dało. wiercilam sie to i mały nie spał. brzuch pobolewalo jak na okres a do tego wydaje mi sie ze mały w kanal rodny sie pcha bo to tak dziwnie czulam. rano patrzę a tu plamienie... na to wygląda ze mi się szyjka skraca.... mały sie rusza wiec czekam na rozwój wydarzeń. Ambitniejszych skorczy brak. ehhh....
Skurcze możesz miec tylko ich jeszxzw nie rozpoznajesz albo nie czujesz. Ja w piatej mialsm cc a w czwartek po 22 ktg i polozns sie mnie pyta czy chce urodzić wczesniej bo skurcze sa. Ja w szoku bo nic nie czuje-mie wiedziałam ze to skurcze a cc mialam praktycznue w tp a nie 2 tygodnie wcześniej jak zazwyczaj. Ale jak juz sie w nocy zaczęły regularne skurcze to juz wiedzialam czym.to pachnie. Chcialsm wziac telefon i liczyc ich czestotliwosc bo jak cos yo ciecie byloby wczesniej ale sie oczywiście rozładowal. O 8 mialam regularne skurcze co 7 minut a o 9.32 Hubcio sie urodzil-oczywiscie przez cc. Tak ze moze sie już coś dziac a ty nie wiesz ze to to ale jak pojawia sie regularne to bedziesz wiedziec. Najgorsze ze bylysmy na sali 3 i.co skurcz to mi sie sikac chcislo i musialam.do kibelka:)

Mams mogla na spokojnie zjesc obiad i wypic kawe:)
Najlepsze ze przed porodem mialam plan ze jak Hubek sie urodzi to se jeszcze pozaprawiam bo przeciez dziecko takie tylko je, zalatwia sie i spi:laugh2:
Jestesmy oboje z mezem i jak uda nam.sie o 11 umyc, ubrac sie i zjesc sniadanie to jest dobrze bo srednio od 7 juz jest "wojna" w donu bo maly tak płacze

Załączniki

• 201809101457441000.jpg
    201809101457441000.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 104
Mams mogla na spokojnie zjesc obiad i wypic kawe:)
Najlepsze ze przed porodem mialam plan ze jak Hubek sie urodzi to se jeszcze pozaprawiam bo przeciez dziecko takie tylko je, zalatwia sie i spi:laugh2:
Jestesmy oboje z mezem i jak uda nam.sie o 11 umyc, ubrac sie i zjesc sniadanie to jest dobrze bo srednio od 7 juz jest "wojna" w donu bo maly tak płacze
Jak słodko śpi:) Sliczny jest :)

reklama
A u mnie spacer to jedyna szansa na sen Hubciaswoimi przez dzuen. Oczywiście bez butli ani rusz wiwc wieczor lub w nocy jak spi to odcoagam. Jak jestrsmy w domu to tak placze zw szok:( najgorzej ze u na nie ma gdzie chodzic, jest tylko jesna trasa i to wszystko bo nie usmiecha mi sie glowna droga isc gdzie jedzie autodo za autem-uroki mieszkania na zadupiu

A nie ma Mały problemu np.z brzuszkiem? U nas kilka dni były wzdęcia i przez to gorzej spał. Trochę sie z nimi uporalismy i jest duzo lepiej.

Do góry