reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kobity karmiace mam pytanie. Jak to jest z owocami? Mozns jesc? Bo rodze za tydzień a kochan sliwki, arbuzy
Ja jadłam wszystko od początku, u małego nie było żadnych kolek itp. Jedynie uważałam z produktami których nie jadłam w ciąży , jadłam tylko na początku w małych ilościach i obserwowałam małego

Ja jadłam wszystko od początku, u małego nie było żadnych kolek itp. Jedynie uważałam z produktami których nie jadłam w ciąży , jadłam tylko na początku w małych ilościach i obserwowałam małego
Tez tak planuje o ile oczywiscie uda sie kp. Zjesc np kawalek arbuza i obserwowac a nie ze od razu 2 kg zjeść:)

I to może zwiększyć ilość mojego mleka?? Spróbuje.
Wcześniej ściagałam 7 5 3, a teraz mam dwa laktatory więc ściągam po 15-20 m8nut tak poprostu bez żadnych przerw

Tak, bo to jest niby tak jak „widzenie przy cycku” dziecka. A jak masz dwa to rób po 40 min z przerwami. [emoji6] i dużo dziewczyny przytulaj. Mi położona radziła tez od czasu do czasu wsadzić swojego palca w buźkę Zosi i zebrać jak najwiecej słony inposmatowac nia sutki, bo enzymy w ślinie pobudzają wytwarzanie mleka. [emoji4]

Mój nie miał, ale czytałam że dopiero po skończonym pierwszym miesiącu można.

Jak ogólnie się czujesz z dwoma brzdacami?
Fajnie, że masz karmienie co 3h u nas było 40 min co 30 minut. [emoji23] [emoji33] A nawet i częściej i dłużej.

Podziwiam mamy co ściągają i dają z butli. Ja czuję że bym spasowała.
Siły pojawiają się kiedy nie ma innego wyjścia [emoji6]

Witam dziewczyny jestem tu akurat nowa ale wcześniej już bylam na kto po in Vito i się przez przypadek dowiedziałam ok tym forum niektóre mnie pewnie kojarza. Mam na imię Sandra 22 lata 4 niepowodzenia inseminacji udało się przy pierwszym in vitro. Aktualnie jesteśmy w 29 tc termin na 30.10.2018 jest to ciąża bliźniacza chłopiec - Staś i dziewczynka- Hania. Mamy nadzieję że przyjmie cię nas do grupy :)
Jak słodko [emoji7] Witam serdecznie [emoji4] [emoji214] [emoji214]

Tak miałam podane dwa zarodki z początku ciągle pokazywał się jeden zarodek a w 6 TC niespodzianka pokazał się drugi [emoji4] no moze i młoda ale bardzo chcieliśmy dzieci nasze marzenie. mój mąż ma 28 w tym roku i niestety okazało się że jest bezpłodny a ja miałam problemy po usunięciu torbiela ale się udało po ciężkich chwilach. Mam nadzieję że nie będziecie na mnie źle patrzeć przez pryzmat wieku
Co Ty! Według mnie to plus. Dojrzała osoba [emoji4]

Właśnie to samo mówił na dr. Mercik że im wcześniej się wykryje problem tym lepiej i można na spokojnie zacząć dzialac ale jak już 4 razy inseminacja nie wyszła to mówi że warto spróbować in vitro a jak to się nie uda to będziemy szukać kolejnych przyczyn która mogą stać na drodze ale się udało i się cieszymy. Wiesz najbardziej się bałam o psychikę męża bo dla mężczyzny to też nie jest łatwe przyjąć do wiadomości że jest się bezpłodnym i podjąć decyzję o dawcy. Decyzję pozostawiłam jemu i uszanowalam każda jego decyzje. Nie liczy się dla nas pochodzenie plemnikow tylko to kto do samego początku ciąży dla naszych dzieci jest ojcem. [emoji4]
Super, podjął słuszną decyzję :) wiem coś o tym :) chociaż mój bez wachania sam się zgłosił do dr i i zaczęliśmy działać :) ważne że to on będzie ojcem :)

reklama
U nas tez bylo dawstwo i męża pierwsza reakcja o dawstwie po wyjsciu z gabinetu byla taka albo genetycznie nasze albo wcale [emoji20] tylko ze on myslal ze to tylko nas to dotknelo i jak zaczął czytac ile osob taka decyzje podejmuje na momencie zmienil zdanie nawet nie trzeba bylo mu nic uświadamiać. Teraz jesteśmy szczęśliwymi rodzicami 4,5m Amelki a mąż swiata poza nia nie widzi [emoji7] i mowi ze jacy fajni ludzie dali nam zarodki[emoji173] . Bedziecie cudownymi rodzicami jak kazdy kto tu sie stara bo to upragnione marzenie ktore sie spelnilo. Trzymam kciuki za szczesliwe rozwiązanie [emoji256] [emoji110] [emoji8]Zobacz załącznik 885942
To nasz dziś skończył 19mc [emoji3]

Do góry