reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny po porodach, czy was tez bola stawy kolan, łokci, wszystkie kostki palcow u dłoni i dzis doszły biodra. Ja mam problem zeby wstac z podlogi bo tak kolana bolą , w nocy jak wstaje do malej to strasznie bola mnie pięty . Tak sie zastanawiam czy to przez to ze mialam stan przedrzucawkowy i jeszcze organizm nie wrócił do normy po ponad 4 miesiacach.
Mnie bolały plecy i krzyż pod koniec a za 3 dni mięśnie rak i ogólnie z parcia 2 tyg po przeszlo

reklama
9 godzin to sporo czasu. Już można było się wykończyć. U mnie od odejścia wód do urodzenia córci minęło z 6 godzin. A po odejściu wód nawet skurcz jako takich nie miałam tylko brzuch mi się napinał. Za to w tym szpitalu co rodziłam nie proponowali znieczulenia a jako że mała aktywnie pchała się na świat to bolało i jak zaczęło się parcie to cisnelam jak mogłam tylko żeby ten koszmar się skończył [emoji44] Na tym etapie już rzadne wsparcie mnie nie obchodziło tylko żeby to się skończyło [emoji51]
Jak teraz się czujecie Ty i maluszek? Jakie parametry? Gratuluję [emoji480][emoji257]
Tzn przez te 9 godzin nie byłam zmęczona bardzo bardziej znudzona lezeniem i czekaniem.Mysle że bez znieczulenia samo parcie by krócej trwało bo bym miała motywację bólem i czulabym.Maly urodził się z waga 3180 i 49 cm dziś mamy już 3 by tobie i czujemy się wspaniale

Dziewczyny po porodach, czy was tez bola stawy kolan, łokci, wszystkie kostki palcow u dłoni i dzis doszły biodra. Ja mam problem zeby wstac z podlogi bo tak kolana bolą , w nocy jak wstaje do malej to strasznie bola mnie pięty . Tak sie zastanawiam czy to przez to ze mialam stan przedrzucawkowy i jeszcze organizm nie wrócił do normy po ponad 4 miesiacach.
Mnie bolą bardzo, może to chamsko zabrzmi ale cieszę się że nie tylko mnie, bo ostatnio na wizycie u ginekologa powiedziałam o tym i mi powiedziała że po ciąży to raczej nie ale ciąża mogła przyspieszyć reumatoidalne zapalenie stawów bo moja mama ma to, niby nie genetyczne to jest ale częściej się zdarza jak ktoś w rodzinie na to choruje, więc istnieje szansa że się myli

reklama
Mnie bolą bardzo, może to chamsko zabrzmi ale cieszę się że nie tylko mnie, bo ostatnio na wizycie u ginekologa powiedziałam o tym i mi powiedziała że po ciąży to raczej nie ale ciąża mogła przyspieszyć reumatoidalne zapalenie stawów bo moja mama ma to, niby nie genetyczne to jest ale częściej się zdarza jak ktoś w rodzinie na to choruje, więc istnieje szansa że się myli
We wtorek ide z mala do lekarza to zapytam czy to normalne. Nadwagi nie mam po ciazy by stawy byly obciazone zgubilam ok 18 kg.

Do góry