reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja używam tylko podkładów. Przebieram często i odpukać nie mamy żadnych odparzeń. Karmie co 3h tylko że my na mm a jak śpi to nie budze. Wieczorem zasypia ok 21-22 i wstaje o 6 śpu z tym samym pAmpersem. Jakby jej przeszkadzało to by się obudziła myślę. Przebieram przed karmieniem a że mało śpi w dzień to i po się zdarzy jak ma mokro. Do tego pije wodę a więc sika dużo.
jejku jak ja bym chciała żeby mój tak spal w nocy:(

reklama
A dlaczego? Byłam na spotkaniu „mama wie” z Pawłem Zawitkowski i budzi się tylko dzieci chore które muszą brać leki lub takie które źle przybierają na wadze. Według niego sen jest najważniejszy bo wiele procesów zachodzi podczas snu. Nigdy nie budziłam Marceliny a potrafiła mieć przerwy 4h l-5h w dzien, a w nocy uwaga! 9h bez jedzenia gdy miała skończone 3tygodnie. I tak do dziś. Rozmawiałam o tym z pediatrą i ona też że nie wybudzać tak samo jak nie dawać na siłe butli że dzuecko zje ile potrzebuje. Moja potrafi wieczorem tylko 60ml zjeść bo przy butli najczęściej zasypia i śpi własnie te 9h przybiera pięknie.
Jak zwykle teorie sa 2 :)
Nam neanotolog kazał budzić co 3 h potem co 4 i tak do 3 mż ponoć mózg sie lepiej rozwija :) gdy przesralsm ja budzic potrafi w nocy spac 12 h
Ostatnio czasem wstaje o 3 w nocy i robi cwiczenia ha ha ha skonczy idzie spac i o 8 śniadanie :D

Ja używam tylko podkładów. Przebieram często i odpukać nie mamy żadnych odparzeń. Karmie co 3h tylko że my na mm a jak śpi to nie budze. Wieczorem zasypia ok 21-22 i wstaje o 6 śpu z tym samym pAmpersem. Jakby jej przeszkadzało to by się obudziła myślę. Przebieram przed karmieniem a że mało śpi w dzień to i po się zdarzy jak ma mokro. Do tego pije wodę a więc sika dużo.
To Twoja potrafi przespać całą noc? Od samego początku tak było?
Moja 2 razy budzi się w nocy na butlę.

jejku jak ja bym chciała żeby mój tak spal w nocy:(
Ona wynagradza mi pierwsze 3tygodnie. Kiedy płakałam razem z nią. Śpi w nocy ale w dzień ma tylko drzemki po 20 minut ewentualnie raz pośpi 1h do 2w maksie także nic nie mogę zrobić. Wcześniej budziła się i tak tylko raz ok2-3 w nocy aż pewnego razu przespała cała noc i tak jest do teraz.

Kiedys bedzie spal, spokojnie... Dzieci, ktore od poczatku sa na mm zazwyczaj spia dluzej, ale bywa, ze nie. Moja jest na mm odkad skonczyla 3miesiace, ma 15 i tydzien temu odstawilam jej nocne karmienie, bo raz sie budzila.
na cycu to pewnie nie prędko :( chc i tak nie mam na co narzekac, bo zje, odbije , uleje mu się , klade do lozeczka i spi

To Twoja potrafi przespać całą noc? Od samego początku tak było?
Moja 2 razy budzi się w nocy na butlę.
Jakoś jak miała 3tyg to tak zaczęła spać a wcześniej budziła się tylko raz ok 2-3. I my od początku na mm Ale ja upatruje tu przyczyne ze ona w dzień mało spi to idsypia noc.

Haha bardzo Ci dziękuję:p mojej spanikowanej głowie serio nie pomagasz [emoji23][emoji23][emoji23]
A najlepsza jest zima jak juz macie kurtki ...
Ty sie sie rozbierasz bo czasu szkoda bo do lekarza trzeba ..... i tak w czapce i szaliku kąpiesz te dupine .....i mowisz musiałaś teraz? ? A ona sie śmieje....a Tobie po plecach sie leje :p:p:p

reklama
Do góry