Madame JS
Fanka BB :)
Nie badałam już na takim etapie ;-)Hejka pamiętacie swoje baty 25 dpt ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie badałam już na takim etapie ;-)Hejka pamiętacie swoje baty 25 dpt ?
Cześć Marzena, trzymaj się w tym wszystkim!Hej dziewczyny. Piszę tu pierwszy raz jestem już po 6 nieudanych inseminacji i po transferze 22 lipca zrobiłam beta Hcg z krwi i nic z tego. Lekarz kazał mi odstawić leki i czekać
Ja 15 dpt miałam 3446Hejka pamiętacie swoje baty 25 dpt ?
ja już po USG mamy serduszkoJa 15 dpt miałam 3446
Tak, mówiłam, zresztą lekarz już od miesięcy o tym wiedział. W przypadku mrożonego transferu może to np. mieć swoje znaczenie przy obliczaniu ryzyka (mama bywa starsza od swojego zarodka...). Podobnie przy określaniu wieku ciąży - jeśli jest dużo młodsza wg USG, można wywnioskować, że coś jest nie tak, bo w przypadku IVF nie ma mowy o opóźnionej owulacji na przykład.Cześć dziewczyny
W czwartek byłam na USG potwierdzić ciążę 6+3, wtedy było. Serduszko już biło byłam mile zaskoczona, ponieważ codziennie się stresuję, czy wszystko dobrze, przez pobolewający brzuch. Miałam wcześniej hiperstymulacje, gdzie brzuch miałam jak balon dostałam leki i wróciło wszystko do normy, ale jajniki wciąż powiększone i zostało jeszcze trochę płynu, stąd mogę odczuwać ból.
To była ostatnia wizyta w klince, ponieważ tam nie prowadzą ciąż.
Chcę chodzić na wizyty na NFZ i prywatnie.
Kolejna wizyta na NFZ 6.09.2024, a prywatnie 23.09.2024.
Moje pytanie do dziewczyn po in vitro, czy mowiłyście swojemu lekarzowi prowadzącemu, że ciąża jest z in vitro? Czy to jest bardzo istotne?
No według miesiączki na wizycie wychodziło 6+2, ale według punkcji 6+3. Więc tylko dzień różnicy.Tak, mówiłam, zresztą lekarz już od miesięcy o tym wiedział. W przypadku mrożonego transferu może to np. mieć swoje znaczenie przy obliczaniu ryzyka (mama bywa starsza od swojego zarodka...). Podobnie przy określaniu wieku ciąży - jeśli jest dużo młodsza wg USG, można wywnioskować, że coś jest nie tak, bo w przypadku IVF niema mowy o opóźnionej owulacji na przykład.
Ale tak poza tym to nie miało to znaczenia już po USG datującym, czyli takim jak Twoje.