reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A mogę zapytać jak wygląda nauka angielskiego u takich maluchów?? Bo małą chyba jeszcze nie mówi?. Zastanawiałam się czy nas nie zapisać.
angielskiego dziecko uczy sie tak samo jak polskiego czy jakiegokolwiek innego jezyka. Chodzi po prostu o kontakt z nim, bez znaczenia czy przez piosenki, gdy czy zabawy, chodzi o osluchanie, mowienie przyjdzie z czasem ;) Tak czy siak warto :)

reklama
Dziękuję za wyjaśnienia.
Właśnie szukam jakiś zajęć dla nas ,co będziemy w domku cała zimę zimować.
I mnie przekonałaś coś poszukam w okolicy.
Nie wiem, co u was jest dostępne, ale też bardzo polecam sensoplastykę albo sensorykę, przy czym uważam, że prowadząca (czy bardziej biorąc pod uwagę założenia zajęć lepiej użyć określenia przygotowująca i towarzysząca podczas zajęć ) powinna mieć odpowiedni flow. Sama robię sobie szkolenie z sensoplastyki i byłam z córką na tych zajęciach w trzech różnych miejscach, w jednym zdjęcia zachęcające do udziału były piękne, ale prowadząca przez całe zajęcia nie mówiła nic, nie wytłumaczyła nic, nie byłam pewna, czy ta osoba ma ukończone szkolenie w ogóle. W pozostałych dwóch miejscach zajęcia są naprawdę super. A jakbym trafiła najpierw w to najgorsze miejsce to pewnie bym uznała, że to bez sensu 🙈 My mamy teraz taki pakiet zajęć wykupiony i są tam jeszcze gordonki, ale mojej córce jakoś totalnie nie podeszły. Choć prowadząca jest bardzo ciepła i wydawało mi się, że to też będzie dla małej fajne, no ale byłyśmy kilka razy i jakoś dla nas nie.Ale wam się może akurat sprawdzić :) Daj znać jak już gdzieś będziecie chodzić, co wybrałaś i jak wam się podoba :)

@nieagatka pomóż proszę 🙏 kiedyś coś wspominałaś o przepis na spray na złe sny - proszę podaj mi przepis bo musimy się pozbyć pewnego nocnego sennego przybysza który nie pozwala spać synkowi 🫣🫣🥺😔😥
🤣 przepisu jako takiego nie mam. Kulilam butelke ze spryskiwaczem, wlalam wode, dodalam do niej ladnie pachnacy olejek i troche brokatu i tyle. Przed snem rutual pryskania pod lozkiem, obok lozka i gdzie tsm zaszla potrzeba zeby zadne potwory i inne zgredy nie przekadzaly. No i zadzialalo 😆
A potwory teraz mam swoje wlasne i spia w lozkach a nie pod nimi 😂🤣

Ostatnia edycja:
🤣 przepisu jako takiego nie mam. Kulilam butelke ze spryskiwaczem, wlalam wode, dodalam do niej ladnie pachnacy olejek i troche brokatu i tyle. Przed snem rutual pryskania pod lozkiem, obok lozka i gdzie tsm zaszla potrzeba zeby zadne potwory i inne zgredy nie przekadzaly. No i zadzialalo 😆
A potwory teraz mam swoje wlasne i spia w lozkach a nie pod nimi 😂🤣
dziękuję - poradziłam sobie ze zwykłym odświeżaczem powietrza i też działa 🫣🤭

A to mój potworek

Załączniki

• IMG_1735.jpeg
    IMG_1735.jpeg
    220,2 KB · Wyświetleń: 60
Jezuuuu, kiedy on tak ci urósł❤️. Fajny chłopak z niego
A Twoj Dzony to co? tez rosnie jak na drozdzach❤️
My jestesmy u moich rodzicow a ostatanio bylismy pod konoec sierpnia i moi rodzice pieja jak Miska sie zmienila jaka duza-to fakt wyglada na 4 -5 lat serio jest wysoooka😉 i jaka madrunia i wogole cud miod i orzeszki😄

Jezuuuu, kiedy on tak ci urósł❤️. Fajny chłopak z niego
no już ma 4 lata - zaczął szkołe (polskie przedszkole) i radzi sobie całkiem dobrze mimo że same niderlandzkie dzieci i wychowawczynie. Ale mają wspaniałe podejście i Wiktor bardzo je lubi.
Nie wiem na czym on rośnie bo wciąż nie jada obiadów tak jakbym tego chciała, żyje na owocach i chlebie 😂😂

reklama
A Twoj Dzony to co? tez rosnie jak na drozdzach❤️
My jestesmy u moich rodzicow a ostatanio bylismy pod konoec sierpnia i moi rodzice pieja jak Miska sie zmienila jaka duza-to fakt wyglada na 4 -5 lat serio jest wysoooka😉 i jaka madrunia i wogole cud miod i orzeszki😄
Z 1,5 roku temu inaczej śpiewałaś🤣. A tak na serio, to powiem ci, że ja tez wolę jak Dżony jest większy i rozumniejszy. Jak był mały był strasznie wymagający i wiecznie brzeczący; ciezko go bylo czymkolwiek zadowolić 😅

Do góry