reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A mogę zapytać jak wygląda nauka angielskiego u takich maluchów?? Bo małą chyba jeszcze nie mówi?. Zastanawiałam się czy nas nie zapisać.
angielskiego dziecko uczy sie tak samo jak polskiego czy jakiegokolwiek innego jezyka. Chodzi po prostu o kontakt z nim, bez znaczenia czy przez piosenki, gdy czy zabawy, chodzi o osluchanie, mowienie przyjdzie z czasem ;) Tak czy siak warto :)

reklama
Dziękuję za wyjaśnienia.
Właśnie szukam jakiś zajęć dla nas ,co będziemy w domku cała zimę zimować.
I mnie przekonałaś coś poszukam w okolicy.
Nie wiem, co u was jest dostępne, ale też bardzo polecam sensoplastykę albo sensorykę, przy czym uważam, że prowadząca (czy bardziej biorąc pod uwagę założenia zajęć lepiej użyć określenia przygotowująca i towarzysząca podczas zajęć ) powinna mieć odpowiedni flow. Sama robię sobie szkolenie z sensoplastyki i byłam z córką na tych zajęciach w trzech różnych miejscach, w jednym zdjęcia zachęcające do udziału były piękne, ale prowadząca przez całe zajęcia nie mówiła nic, nie wytłumaczyła nic, nie byłam pewna, czy ta osoba ma ukończone szkolenie w ogóle. W pozostałych dwóch miejscach zajęcia są naprawdę super. A jakbym trafiła najpierw w to najgorsze miejsce to pewnie bym uznała, że to bez sensu 🙈 My mamy teraz taki pakiet zajęć wykupiony i są tam jeszcze gordonki, ale mojej córce jakoś totalnie nie podeszły. Choć prowadząca jest bardzo ciepła i wydawało mi się, że to też będzie dla małej fajne, no ale byłyśmy kilka razy i jakoś dla nas nie.Ale wam się może akurat sprawdzić :) Daj znać jak już gdzieś będziecie chodzić, co wybrałaś i jak wam się podoba :)

@nieagatka pomóż proszę 🙏 kiedyś coś wspominałaś o przepis na spray na złe sny - proszę podaj mi przepis bo musimy się pozbyć pewnego nocnego sennego przybysza który nie pozwala spać synkowi 🫣🫣🥺😔😥
🤣 przepisu jako takiego nie mam. Kulilam butelke ze spryskiwaczem, wlalam wode, dodalam do niej ladnie pachnacy olejek i troche brokatu i tyle. Przed snem rutual pryskania pod lozkiem, obok lozka i gdzie tsm zaszla potrzeba zeby zadne potwory i inne zgredy nie przekadzaly. No i zadzialalo 😆
A potwory teraz mam swoje wlasne i spia w lozkach a nie pod nimi 😂🤣

Ostatnia edycja:
🤣 przepisu jako takiego nie mam. Kulilam butelke ze spryskiwaczem, wlalam wode, dodalam do niej ladnie pachnacy olejek i troche brokatu i tyle. Przed snem rutual pryskania pod lozkiem, obok lozka i gdzie tsm zaszla potrzeba zeby zadne potwory i inne zgredy nie przekadzaly. No i zadzialalo 😆
A potwory teraz mam swoje wlasne i spia w lozkach a nie pod nimi 😂🤣
dziękuję - poradziłam sobie ze zwykłym odświeżaczem powietrza i też działa 🫣🤭

A to mój potworek

Załączniki

• IMG_1735.jpeg
    IMG_1735.jpeg
    220,2 KB · Wyświetleń: 80
Jezuuuu, kiedy on tak ci urósł❤️. Fajny chłopak z niego
A Twoj Dzony to co? tez rosnie jak na drozdzach❤️
My jestesmy u moich rodzicow a ostatanio bylismy pod konoec sierpnia i moi rodzice pieja jak Miska sie zmienila jaka duza-to fakt wyglada na 4 -5 lat serio jest wysoooka😉 i jaka madrunia i wogole cud miod i orzeszki😄

Jezuuuu, kiedy on tak ci urósł❤️. Fajny chłopak z niego
no już ma 4 lata - zaczął szkołe (polskie przedszkole) i radzi sobie całkiem dobrze mimo że same niderlandzkie dzieci i wychowawczynie. Ale mają wspaniałe podejście i Wiktor bardzo je lubi.
Nie wiem na czym on rośnie bo wciąż nie jada obiadów tak jakbym tego chciała, żyje na owocach i chlebie 😂😂

reklama
A Twoj Dzony to co? tez rosnie jak na drozdzach❤️
My jestesmy u moich rodzicow a ostatanio bylismy pod konoec sierpnia i moi rodzice pieja jak Miska sie zmienila jaka duza-to fakt wyglada na 4 -5 lat serio jest wysoooka😉 i jaka madrunia i wogole cud miod i orzeszki😄
Z 1,5 roku temu inaczej śpiewałaś🤣. A tak na serio, to powiem ci, że ja tez wolę jak Dżony jest większy i rozumniejszy. Jak był mały był strasznie wymagający i wiecznie brzeczący; ciezko go bylo czymkolwiek zadowolić 😅

Do góry