W sobotę kolejne ktg jeśli będzie dalej ok 4 lipca wywoływanie.Mam nadzieję że nie doczekam.Zaraz się biorę za sprzątanie potem spacer i powrót do domu schodami a mieszkam na 7 piętrze.Pewnie to nic nie pomoże ale trzeba próbować.A kochamy się codziennie w ciągu całej ciąży nie było między nami tyle zblizen jak w minionym tygodniu heheUwierz że Cię rozumie... urodziłam 11dni po terminie i żadne domowe sposoby nie pomogły. A kiedy masz iść do szpitala?
reklama
hope322
Fanka BB :)
Najgorsze jest to czekanie. Ja pamietam, ze tez sie tak stresowalam. Urodzilam 10dni po terminie i to przez cc, zadnych skurczy wczesniej nie mialam.U mnie dalej cisza jakieś lekkie skurcze są i to by było na tyle.
Sprobuj seksu i moze tak jak dziewczyny pisza jakis wysilek fizyczny, spacer albo ostatnie sprzatanko trzymam kciuki
Ewunka
My mamy sposob oszczędnościowy hi hi hi Marcelina lezy bez pieluchy na podkladzie albo tata czasem zapomnie załozyc pieluchy.Byla tu dyskusja na temat sudocremu i tormentiolu calkiem niedawno. Ja odwrotnie jak Ewa - w krytycznych sytuacjach uzywalam sudocremu, a tormentiolu nie mam i miec nie bede.
Byleby tylko nie uzywac na codzien zadnego z nich. I trzeba baaardzo czesto zmieniac pieluche. Ja robilam to 12-14razy dziennie, uzywalam premium care i jak tylko pasek pokazywal odrobine siku to nowa pieluszka. Kilka razy slyszalam, ze przedadzam i ze na pampersy nie wyrobie. Ale moje dziecko dzieki temu pierwsze peoblemy z pupa mialo przy zabkowaniu jak miala 9mies. Wczesniej nie miala nawet zaczerwienien.
Masc ktora uzywam to nie jest tormentiol i w skladzie nie ma tego o czym pisze sroka i uzyłam jej chyba 4 x przez 6 miesiecy .
Załączniki
Ewunka
A co sie dzieje ?Dziewczyny ja sobie totalnie nie radzę z karmieniem piersią pocieszcie
Wiesz ja jeszcze nie mam dzidzi wiec moje zdanie moze jest mniej wartościowe ale jak dla mnie to masz czerpać radość z macierzyństwa!!! jeśli Ty jestes zdenerwowana i roztrzesiona to dzidzia to czuje i jest niespokojne. Nie jestem fanatykiem karmienia piersią i nie za wszelką cenę!!! nie da rady tak to mm i byle Wam bylo dobrze. W mm jest tyle dobrych składników ze napewno dzidzi nie będzie niczego brakowało. Nie ulega tym psychicznym naciskom na kp. To Wy jesteście najważniejsi teraz!. P.S. ja sama chcialabym karmic tylko do 6 miesięcy i nie widzę w tym nic złego.Dziewczyny ja sobie totalnie nie radzę z karmieniem piersią pocieszcie
Vinszka
Mam tą samą. Jeśli chodzi o szkodliwości to wybaczcie, ale zaufam lekarzowi. Mnie powiedział, że musiałyby to być duże ilości, aby zaszkodziło.Nie obrazam sie mowie moje zdanie .
Moje dziecko dostalo takich odparzen pupy po masci weleda ze jak zdjełam jej pieluche to zaczełam płakać i pojechałam z nia na szpital. Tam dostała sterydy w masci do stosowania 2x1 przez 7 dni ( pomogly tylko trochę .
Potem zastosowałam ta masc dzień i pupa prawie jak nowa . Polecam sprawdziłam .Moj lekarz mowi ze Marcelina mysiałaby zjeść pół tubki by jej zaszkodziła a napewno nie od smarowania 2x na dobe przez 1-3 dni .
Myślę ze każda matka zrobi co uważa ja ze swojego doświadczenia polecam .
Sudocrem tez kupiłam jeszcze nie stosowałam tez ponoć Bardzo szkodliwy.
Ale jak we wsztstkim zdania sa podzielone .
@adunnnia90 mi poleciła ta masc - po stopach bede całowac jak niebawem zobacze .
Zmagaliśmy się z odparzeniami miesiąc! Niebyły duże, ale jako matka raczej skupiam się na tym aby mój szkrab nie cierpiał. Zastosowałam go 2 razy i na drugi dzień była znaczna poprawa. Co więcej maść na receptę jakoś robiona w aptece działała tak samo jak sudokrem, bepanten, linomag i inne. Czyli wcale. Wierzyłam dupcie i też nic.
Jeśli, któraś zmagała się z odparzeniami tak jak my i nic nie pomaga to ja mimo wszystko jestem w stanie to polecić.
Vinszka
Ja od małego zmieniam mu co niebieski pasek. Czasami jest to nawet 15x na dzień. [emoji4] ale odparzenie i tak trzymało się miesiąc [emoji24] lekarz mówił że to jest delikatne odparzenie, ale mimo wszystko traktuje to jako wielki dyskomfort dla dziecka.Byla tu dyskusja na temat sudocremu i tormentiolu calkiem niedawno. Ja odwrotnie jak Ewa - w krytycznych sytuacjach uzywalam sudocremu, a tormentiolu nie mam i miec nie bede.
Byleby tylko nie uzywac na codzien zadnego z nich. I trzeba baaardzo czesto zmieniac pieluche. Ja robilam to 12-14razy dziennie, uzywalam premium care i jak tylko pasek pokazywal odrobine siku to nowa pieluszka. Kilka razy slyszalam, ze przedadzam i ze na pampersy nie wyrobie. Ale moje dziecko dzieki temu pierwsze peoblemy z pupa mialo przy zabkowaniu jak miala 9mies. Wczesniej nie miala nawet zaczerwienien.
A slyszalyscie o tej babce co zmieniała Pampa jak dziecko ważyło razem z nim 8 kg? bo tak jest na opakowaniu napisane? Odparzenie dupci takie że aż strach pomyśleć!
Ja to bym ją na hak za pi*de powiesiła! Jak można?
jasani
Mam ten sam problem. Mała nie chciała na początku łapać sutka bo mam wklęsłe. Nakładki trochę poprawiły sytuację, ale nie do końca. Dziewczyny bardzo mnie tu wsparły. Jak nie da rady piersią to dokarmiaj mm. Mi było strasznie ciężko podjąc tą decyzję, ale widzę, że Bianka też już tak nie płacze jak jest głodna tylko się krzywi trochę. Także nie załamuj się. Sztuczne mleko to nie koniec świata. Wiem, że teraz nagonka na matki jest, które nie chcą karmić piersią, ale jak zawodzą wszystkie metody to trzeba sięgnąć wyżej. Nie załamuj się! Będzie tylko lepiej. Moja ma już tydzień a widzę duży postęp.Dziewczyny ja sobie totalnie nie radzę z karmieniem piersią pocieszcie
reklama
Ewunka
Nam wyleczyła pupe w 2 dni sterydy w 7 dni nie daly rady ....Mam tą samą. Jeśli chodzi o szkodliwości to wybaczcie, ale zaufam lekarzowi. Mnie powiedział, że musiałyby to być duże ilości, aby zaszkodziło.
Zmagaliśmy się z odparzeniami miesiąc! Niebyły duże, ale jako matka raczej skupiam się na tym aby mój szkrab nie cierpiał. Zastosowałam go 2 razy i na drugi dzień była znaczna poprawa. Co więcej maść na receptę jakoś robiona w aptece działała tak samo jak sudokrem, bepanten, linomag i inne. Czyli wcale. Wierzyłam dupcie i też nic.
Jeśli, któraś zmagała się z odparzeniami tak jak my i nic nie pomaga to ja mimo wszystko jestem w stanie to polecić.
Mi w szpitalu powiedzieli ze to małe odparzenia .....ja płakałam jak zobaczyłam i to sie stało w 1 noc skora czerwona jak papryka popękana ..... powierzchnia mala fakt ale ..... serce mi pękało .Do codziennego użytku polecam ta .
Załączniki