reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

aaa i jeszcze pytanie. moj sie rodzi pod koniec wrzesnia wiec do spania zakłada się pajaca a pod niego body na krótki rękaw na początku?
Moja urodzila sie w grudniu w sypialni 19-21 st spała body dł rekaw i pajac na to kołderka
20171230_100523.jpg
20171230_091801.jpg

Załączniki

• 20171230_100523.jpg
    20171230_100523.jpg
    979,8 KB · Wyświetleń: 549
  • 20171230_091801.jpg
    20171230_091801.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 557
reklama
Ponawiam pytanie ...
u mnie polozna która przyniosła małego , scisnelam mi piers i poleciała kropla, przystawila małego i tak sobie lezal około 40 min, to było zaraz po cc, potem na noc go zabrali dawali mm, 2 dni karmiłam kp ale tracil na wadze i chodzilam zby go dokarmialy, mleka sztucznego swojego nie miałam. teraz jest tylo na kp czasem jak gdzies wychodze to dostaje wtedy mm jak nie zdarze odciagnac swojego

Ja uzywam mgiełke wody morskiej w sprayu od urodzenia 1 dziennie ( strasznie jej nie lubiła )
Do pepka nic nie uzywałam miałam oktsnisept ale nie był konieczyny myłam suszyłam i juz ( po 7 -10 dniach odpadł nie pamiętam dokładnie )
Miałam cc i mała do cycka miałam przystawiona odrazu jak kangurowałam ( podpieta pod te wszystkie kable jeszcze ) potem przyszła pigoła i pokazała jak recznie stymulowac piers i zbierać pokarm strzykawka ( maz lub ja zbierslismy wcszczykawke i mała jadła ) potem cyc cyc cyc cyc ale cukier jej spadał strasznie i dali 10 ml mm+ cyc potem 20 mm + cyc ciagle .
Potem dołaczyłam laktator bo mała zasypiała spadał jej cukier do 36 nie była wstanie oczu otworzyc a co dopieto ssac ......
Dostawała moje strzykawka + mm .
Paracetamol w syropie mialam czopkow nie uzywałam nigdy bo osobiscie nienawidze ....
Plyn do kapieli krem do pupy i balsam ( balsam uzywałam co 2 dni podczas masazu ) na czerwona pupe później kupiłam t.o.r.m.e.n.t.i.l.e - rewelacjia
Odkurzacz do nosa mam ten zwykły z rureczka co mamusia ciagnie gluty :laugh2:przy silniejszym katarze tylko tatus dawał radę :)
Inhalator kupiłam pozniej w 100% polecam
Ewunka nie obraz sie ale jezeli tormentile to to samo co tormentiol w polsce to prosze nie polecaj go innym bo on jest bardzo szkodliwy i w wielu krajach zakazany.

Ewunka nie obraz sie ale jezeli tormentile to to samo co tormentiol w polsce to prosze nie polecaj go innym bo on jest bardzo szkodliwy i w wielu krajach zakazany.
Nie obrazam sie mowie moje zdanie .
Moje dziecko dostalo takich odparzen pupy po masci weleda ze jak zdjełam jej pieluche to zaczełam płakać i pojechałam z nia na szpital. Tam dostała sterydy w masci do stosowania 2x1 przez 7 dni ( pomogly tylko trochę .
Potem zastosowałam ta masc dzień i pupa prawie jak nowa . Polecam sprawdziłam .Moj lekarz mowi ze Marcelina mysiałaby zjeść pół tubki by jej zaszkodziła a napewno nie od smarowania 2x na dobe przez 1-3 dni .
Myślę ze każda matka zrobi co uważa ja ze swojego doświadczenia polecam .
Sudocrem tez kupiłam jeszcze nie stosowałam tez ponoć Bardzo szkodliwy.
Ale jak we wsztstkim zdania sa podzielone .
@adunnnia90 mi poleciła ta masc - po stopach bede całowac jak niebawem zobacze .

Załączniki

• 15299119798181626548690.jpg
    15299119798181626548690.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 72
  • 1529912003987382965239.jpg
    1529912003987382965239.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
Moje dziecko dostalo takich odparzen pupy po masci weleda ze jak zdjełam jej pieluche to zaczełam płakać i pojechałam z nia na szpital. Tam dostała sterydy w masci do stosowania 2x1 przez 7 dni ( pomogly tylko trochę .
Potem zastosowałam ta masc dzień i pupa prawie jak nowa . Polecam sprawdziłam .Moj lekarz mowi ze Marcelina mysiałaby zjeść pół tubki by jej zaszkodziła a napewno nie od smarowania 2x na dobe przez 1-3 dni .
Tak też słyszałam o sudokrem że u dziewczynek bardzo trzeba uważać smarujac obok pipulki.Zreszta co teraz nie szkodzi

Byla tu dyskusja na temat sudocremu i tormentiolu calkiem niedawno. Ja odwrotnie jak Ewa - w krytycznych sytuacjach uzywalam sudocremu, a tormentiolu nie mam i miec nie bede.
Byleby tylko nie uzywac na codzien zadnego z nich. I trzeba baaardzo czesto zmieniac pieluche. Ja robilam to 12-14razy dziennie, uzywalam premium care i jak tylko pasek pokazywal odrobine siku to nowa pieluszka. Kilka razy slyszalam, ze przedadzam i ze na pampersy nie wyrobie. Ale moje dziecko dzieki temu pierwsze peoblemy z pupa mialo przy zabkowaniu jak miala 9mies. Wczesniej nie miala nawet zaczerwienien.

reklama
Do góry