Dziewczyny ja sobie totalnie nie radzę z karmieniem piersią
pocieszcie
Kochana ja nie będę Ciebie pocieszać tylko napiszę jak jest... nasze społeczeństwo naciska na kp a dlaczego ze niby zdrowe itp. A mleko m też jest dobre tyle atestów co ono przejdzie to nasze cycki na oczy nie widziały
opowiem Ci jak było u mnie 8 lat temu. Ja młoda i głupia
każdy karm to ja karmię....e moje dziecko złapać nie umiało,wieczne kolki i sama nie wiedziałam co mam jeść a czego nie ....wkoncu się wkur...i po tygodniu dostał mleko mm kolki były ale przynajmniej płakał tylko wtedy gdy go bolało, a nie cały czas bo nie mógł złapać albo był rozdrazniony.
Teraz też pewna " matka-polka"
mnie zaczęła umoralniać na temat kp więc jej odpowiedziałam " kupuję butelkę i mleko, bo to w domu trzeba mieć a cycki zawsze będę miała przy sobie, zechce mały ssać niech je ale nie na siłę, nie marwt się glodzic nie będę "
później jeszcze coś się odzywala więc się wkur i mówię najwyżej kiełbasy mu dam zamust cycka
i się zamknęła
karmienie piersią to sprawa indywidualna, spróbuj dac trochę butelki , jeśli Ty i dziecko poczujecie ulgę i spokój, to uwierz ono jest dużo więcej wartę niż kp
a mleczko z cyca zawsze może zostać w ramach picia i przytulania
Pamiętaj to jest piękny czas i wszystkich nerwów możliwymi sposobami spróbuj sobie oszczędzić ❤