Co do tych wód nam położna mówiła, że trzeba się spieszyć wtedy gdy wody są zielone, krwawi się i najlepiej dojechać do szpitala do chyba max 3h po odejściu wód przy dodatnim gbs. A tak to na spokojnieBo zapomniałam Ci odpisać [emoji12]
Bo pytanie było o odchodzące wody wiec tu chyba nie ma mowy o fałszywym alarmie [emoji6]
reklama
kredka82
Fanka BB :)
Moze jakis grzybek Ci sie przyplatal? Ja to co chwile sie zmagalam z grzybkami. Dooiero jak zaczelam zuramix pic to mi przeszliMyślałam o IP ale najpierw zrobię mocz i dopiero będę myśleć dalej Mała tancuje więc to mnie cieszy najbardziej :*
misis188
Ja bym moze jeszcze zrobila wymsz z pochwy bo wiele moich znajomych od ok 6 tc mialy problemy z infekcjami pochwyMyślałam o IP ale najpierw zrobię mocz i dopiero będę myśleć dalej Mała tancuje więc to mnie cieszy najbardziej :*
misis188
Mialo byc od 6mc-nie wiem czy to jakas data graniczna czy pi prostu przypadekJa bym moze jeszcze zrobila wymsz z pochwy bo wiele moich znajomych od ok 6 tc mialy problemy z infekcjami pochwy
misis188
Ja sie nie bede wymadzac tylko przekaze co nam mowila babka na szkole. Czesto jest tak ze te wody odchodza stopniowo i zeby czaswm nie uzywac podpasek tylko wkladki bo w tedy mozna zauwazyc ze cos sie saczy-jest dużo mokrzej(chyba nie ma takiego slowa w slowniku )niz normalnie. One na oddziale spotkaly sie z wieloma przypadkami ze dziewczyny przyszly do szpitala i tam sie dowiedzialy ze wod juz nie ma i w kazdym takim przypadku z wywiadu wyszli ze uzywaly podpasek i one to wchlanaly i nie wiedzialy ze cos jest nie rak. Nie wiem po co podpaski te dziewczyny uzywalyCo do tych wód nam położna mówiła, że trzeba się spieszyć wtedy gdy wody są zielone, krwawi się i najlepiej dojechać do szpitala do chyba max 3h po odejściu wód przy dodatnim gbs. A tak to na spokojnie
nieagatka
Aaa to nie doczytalam. Jesli wody sa przezroczyste to mozna sie jedzcze wykapac. Jak metne czy zielone to biegiem do szpitala.Bo zapomniałam Ci odpisać [emoji12]
Bo pytanie było o odchodzące wody wiec tu chyba nie ma mowy o fałszywym alarmie [emoji6]
Koniczyna82
Niby mam termin za tydzień w klinice ale po dzisiejszej wizycie zastanawiam się czy chce do nich jechać. Jakoś tak nie mam mega powalającego na kolanazaufania do pani dr co mnie tam prowadziła. Znaczy jest ok ale tyle. A mam swojego sprawdzonego gina co mi kibicuje od lat, dziś u niego byłam. Gin mówi żeby za 2 tygodnie się pojawić u niego na kolejna wizyte. No i wizyty u gina w pakiecie zdrowotnym.Pięknie kiedy wizyta serduszkowa [emoji173]
Mój synuś miałam zaledwie 4kg i 59 cm chociaż było co w rękę wziasc a i tak wydawał się kruszynkaMy po usg... Mały nie jest mały wg początkowych usg termin na 28.09 a teraz z wymiarów nóg glowki i brzuszka termin na 18.09... taki mały wielki człowiek ale od meza strony to sie tacy uodzili po 60 cm i 4 kg. wszystko ok wiec kamień z serca
reklama
hope322
Ja nie demonizuje sn, jesli ktos nie ma wskazan do cc i tego sobie zyczy to jego sprawa. Sporo dziewczyn z tego forum rodzi przez cc i nie sadzilam, ze rozmowa o tym jest tutaj niemile widziana. Myslalam, ze mozna smialo pisac o wszystkich swoich obawach, ze te forum jest wlasnie po to, wszystkie jestesmy po ivf i mysle, ze to normalne, ze stresujemy sie wszystkim bardziej. Niestety ja mam wiecej obaw i zmartwien niz tylko zakup wyprawki, wiec chyba rzeczywiscie lepiej opuscic forum niz denerwowac innych swoimi wpisami.Jeśli ktoś sie decyduje, na któryś ze sposób porodu z wyboru to doskonale wie jakie są zagrożenia i nie widzę sensu pisania o tym cały czas tutaj bo są od tego inne fora.
A mam wrażenie,ze tutaj modne stało sie demonizowanie sn...