Ewunka
Fanka BB :)
Ja brałam duuuuzo i co tydzien odejmowałam cos .Ja też mam rozpisany plan zejścia na kilka tygodni.Trochę się obawiam,zobaczymy jak będą wychodziły badania przy mniejszych dawkach
Prolutex był na poczatku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja brałam duuuuzo i co tydzien odejmowałam cos .Ja też mam rozpisany plan zejścia na kilka tygodni.Trochę się obawiam,zobaczymy jak będą wychodziły badania przy mniejszych dawkach
Cisnienie mi skoczyło 3 dni wczesniej czułam sie normalnie .No poczatku nie byłam pewna czy sie zesikałam czy to wody hi hi .Ty sie jakos gorzej czulas w tedy, mialas jakies skurcze czy tak odeszly z "zaskoczenia"?
U mnie również nic po prostu nic nie pomagało dopiero sudocrem pozbył się problemuOk, ja tylko napisalam, zebys ppczytala, bo sama bylam zaskoczona.
U nas zaczerwienienie znikalo, skora wracala do normy, a corka przestawala plakac wiec lagodzil podraznienia i to skutecznie.
U kazdego zadziala co innego...
Ja mam mega sprawdzonego w Medicover co robi tylko prenatalne. Wysyłają do niego z pakietu w 12 i na połówkowe. Nie do prowadzenia ciąż. Nie wiem czy pappa będę robić - No chyba z czystej ciekawosci jak pokierują za darmo bo na pewno wcześniej zdecydujemy się na Nifty.Tak, trzeba się przeorganizować.Fajnie,że Ty masz już zaufanego gina :-) Ja dopiero w przyszłym tygodniu mam wizytę u polecanego gina (właśnie w ramach pakietu).Ale na razie nie odpuszczam kliniki,chcialabym jeszcze zrobić test PAPPA u nich,bo mają dobrego lekarza,który się w tym specjalizuje.Ale jak będzie ok,to się pożegnam i wrócę dopiero po mrozaczki.
Ja mialam zielone jak mi przebili[emoji53]Co do tych wód nam położna mówiła, że trzeba się spieszyć wtedy gdy wody są zielone, krwawi się i najlepiej dojechać do szpitala do chyba max 3h po odejściu wód przy dodatnim gbs. A tak to na spokojnie
Kochana nie denerwuj sie. Tez uwazam ze mowienie o porodzie, jego rodzaju itd to przeciez nic zlego wrecz przeciwnie bo z kazdej historii mozna cos wyciagnac co sie moze pozniej przydac. Mysle ze dziewczyny ktore sie zdecydowaly na sn po prostu nie chca sie negatywnie nastawiac i bac bardziej, co tez oczywiscie rozumie i jest to calkiem normalne zachowanie. Po porodzie jakikolwiek by on nie byl albo jestesmy z niego zadowolone albo nie i na przyszlosc podjelybysmy inne decyzje. Nam latwiej mowic bo mamy to juz za soba i wiemy co i jak i przez nasze doswiadczenia kazdy nastepny porod wybierzemy bezdyskusyjnie cc. No i nieraz sie slyszy ze sn poszlo super sprawnie i w pol godziny malenstwo bylo na swiecie cale i zdrowe wiec zycze kazdej zeby taki wlasnie porod miala[emoji6] Najwazniejsze ze kazda ma swoj rozum i zrobi co jej serce mowi i tyle.Ja nie demonizuje sn, jesli ktos nie ma wskazan do cc i tego sobie zyczy to jego sprawa. Sporo dziewczyn z tego forum rodzi przez cc i nie sadzilam, ze rozmowa o tym jest tutaj niemile widziana. Myslalam, ze mozna smialo pisac o wszystkich swoich obawach, ze te forum jest wlasnie po to, wszystkie jestesmy po ivf i mysle, ze to normalne, ze stresujemy sie wszystkim bardziej. Niestety ja mam wiecej obaw i zmartwien niz tylko zakup wyprawki, wiec chyba rzeczywiscie lepiej opuscic forum niz denerwowac innych swoimi wpisami.
Wiele osób czeka na Wasze serduszko :-) :-) :-) I kciukasy wciąż zaciśnięte!!! Będzie dobrze,zobaczysz :-)Ja mam mega sprawdzonego w Medicover co robi tylko prenatalne. Wysyłają do niego z pakietu w 12 i na połówkowe. Nie do prowadzenia ciąż. Nie wiem czy pappa będę robić - No chyba z czystej ciekawosci jak pokierują za darmo bo na pewno wcześniej zdecydujemy się na Nifty.
A ten mój gin co u niego byłam dziś to nie jakiś super hiper ale zna mnie od dawna i kibicuje. Wiem ze będzie się starał jak najlepiej, skierowania bedzi dawał na co się da tylko z porodem samym to on wiele wspólnego mieć na pewno nie będzie. To zreszta za bardzo wybieganie w przyszłość, na razie czekam na serduszko
Ok tez właśnie zgodnie po swojemuMi gin kazal od razu ale ja sobie zrobilam po.swojemu i z 6 tabletek zmnuejszylam do 3 potem 2 i 1 i gdzies kolo 11tc bylam juz bez luyeiny. Potem gin nie z kliniki u ktirego prowadze ciążę dal mi.duphaston 2x1 i zeszlam z nieho gdzies w 24tc
Mi odeszly i nawet nie wiedzialam . Na patologii z porodowki mnie przeniesli bo nie bylo rozwarcia . Pomiedzy bolami przysnelam na chwile i obudzilo mnie pykniecie jakby cos peklo maly balonikTy sie jakos gorzej czulas w tedy, mialas jakies skurcze czy tak odeszly z "zaskoczenia"?