reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ok, ja tylko napisalam, zebys ppczytala, bo sama bylam zaskoczona.
U nas zaczerwienienie znikalo, skora wracala do normy, a corka przestawala plakac wiec lagodzil podraznienia i to skutecznie.
U kazdego zadziala co innego...
U mnie również nic po prostu nic nie pomagało dopiero sudocrem pozbył się problemu

Tak, trzeba się przeorganizować.Fajnie,że Ty masz już zaufanego gina :-) Ja dopiero w przyszłym tygodniu mam wizytę u polecanego gina (właśnie w ramach pakietu).Ale na razie nie odpuszczam kliniki,chcialabym jeszcze zrobić test PAPPA u nich,bo mają dobrego lekarza,który się w tym specjalizuje.Ale jak będzie ok,to się pożegnam i wrócę dopiero po mrozaczki.
Ja mam mega sprawdzonego w Medicover co robi tylko prenatalne. Wysyłają do niego z pakietu w 12 i na połówkowe. Nie do prowadzenia ciąż. Nie wiem czy pappa będę robić - No chyba z czystej ciekawosci jak pokierują za darmo bo na pewno wcześniej zdecydujemy się na Nifty.
A ten mój gin co u niego byłam dziś to nie jakiś super hiper ale zna mnie od dawna i kibicuje. Wiem ze będzie się starał jak najlepiej, skierowania bedzi dawał na co się da tylko z porodem samym to on wiele wspólnego mieć na pewno nie będzie. To zreszta za bardzo wybieganie w przyszłość, na razie czekam na serduszko

Co do tych wód nam położna mówiła, że trzeba się spieszyć wtedy gdy wody są zielone, krwawi się i najlepiej dojechać do szpitala do chyba max 3h po odejściu wód przy dodatnim gbs. A tak to na spokojnie :)
Ja mialam zielone jak mi przebili[emoji53]
Ja nie demonizuje sn, jesli ktos nie ma wskazan do cc i tego sobie zyczy to jego sprawa. Sporo dziewczyn z tego forum rodzi przez cc i nie sadzilam, ze rozmowa o tym jest tutaj niemile widziana. Myslalam, ze mozna smialo pisac o wszystkich swoich obawach, ze te forum jest wlasnie po to, wszystkie jestesmy po ivf i mysle, ze to normalne, ze stresujemy sie wszystkim bardziej. Niestety ja mam wiecej obaw i zmartwien niz tylko zakup wyprawki, wiec chyba rzeczywiscie lepiej opuscic forum niz denerwowac innych swoimi wpisami.
Kochana nie denerwuj sie. Tez uwazam ze mowienie o porodzie, jego rodzaju itd to przeciez nic zlego wrecz przeciwnie bo z kazdej historii mozna cos wyciagnac co sie moze pozniej przydac. Mysle ze dziewczyny ktore sie zdecydowaly na sn po prostu nie chca sie negatywnie nastawiac i bac bardziej, co tez oczywiscie rozumie i jest to calkiem normalne zachowanie. Po porodzie jakikolwiek by on nie byl albo jestesmy z niego zadowolone albo nie i na przyszlosc podjelybysmy inne decyzje. Nam latwiej mowic bo mamy to juz za soba i wiemy co i jak i przez nasze doswiadczenia kazdy nastepny porod wybierzemy bezdyskusyjnie cc. No i nieraz sie slyszy ze sn poszlo super sprawnie i w pol godziny malenstwo bylo na swiecie cale i zdrowe wiec zycze kazdej zeby taki wlasnie porod miala[emoji6] Najwazniejsze ze kazda ma swoj rozum i zrobi co jej serce mowi i tyle.

Ostatnia edycja:
Ja mam mega sprawdzonego w Medicover co robi tylko prenatalne. Wysyłają do niego z pakietu w 12 i na połówkowe. Nie do prowadzenia ciąż. Nie wiem czy pappa będę robić - No chyba z czystej ciekawosci jak pokierują za darmo bo na pewno wcześniej zdecydujemy się na Nifty.
A ten mój gin co u niego byłam dziś to nie jakiś super hiper ale zna mnie od dawna i kibicuje. Wiem ze będzie się starał jak najlepiej, skierowania bedzi dawał na co się da tylko z porodem samym to on wiele wspólnego mieć na pewno nie będzie. To zreszta za bardzo wybieganie w przyszłość, na razie czekam na serduszko
Wiele osób czeka na Wasze serduszko :-) :-) :-) I kciukasy wciąż zaciśnięte!!! Będzie dobrze,zobaczysz :-)

Mi gin kazal od razu ale ja sobie zrobilam po.swojemu i z 6 tabletek zmnuejszylam do 3 potem 2 i 1 i gdzies kolo 11tc bylam juz bez luyeiny. Potem gin nie z kliniki u ktirego prowadze ciążę dal mi.duphaston 2x1 i zeszlam z nieho gdzies w 24tc
Ok tez właśnie zgodnie po swojemu

Ty sie jakos gorzej czulas w tedy, mialas jakies skurcze czy tak odeszly z "zaskoczenia"?
Mi odeszly i nawet nie wiedzialam . Na patologii z porodowki mnie przeniesli bo nie bylo rozwarcia . Pomiedzy bolami przysnelam na chwile i obudzilo mnie pykniecie jakby cos peklo maly balonik
Wylecialo moze 5ml i wszystko. Byla h. 2h w nocy. Badanie- szyjka zamknoeta . Odeslali do lozka . Dalej bole i leki lagodzace bol. Zero efektu. O 7 juz mialam bole parte . O rozwarcia . O 12 30 decyzja o cc. Noe zawsze musi byc ich duzo jak sie okazuje. Na cc zapytali kiedy mi odeszly wody bo noe bylo podczas operacji. Dopiero wtesy soe zoroentowalam ze to pykniecie i ta mala ilosc to bylo odejscie wod. Nie mialam podpaski . Tylko wkladke jak juz .

@Oczekiwanie2017 powodzenia na wizycie :)
@Agnieś191 pochwal się jak tam Marcelinka? Chyba juz na świecie?
@Bobisia niedługo Twoja kolej. Masz już wszystko przygotowane?

Dziewczyny kiedy jakieś wizyty bo nam się kalendarz kurczy.
Nadal poszukuję zmiennika do prowadznia kalendarza.

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

LUTY

02: kropka129 synek Leoś

MARZEC

03.03.2018 - gosia2889 synek
07.03.2018 - Vinszka synek
14.03.2018 - meg86 córeczka Matylda
16.03.2018 - czarnu1a - synek
17.03.2018 - evulek111 - córeczka Amelka

KWIECIEŃ

03.04.2018 - kredka82 córeczka Sara
06.04.2018 - ludek córeczka Alinka

MAJ

03.05.2018 - Evelin83 synek
09.05.2018 - Nina001 córeczka Lilka
14.05.2018 - gooossia17 - córeczka Zosia

Wizyty

MAJ

23: Oczekiwanie2017 - wizyta u gin prowadzącego

24: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
24: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
25: shaggy - usg II trymestru
26: marg88 - usg I trymestru
28: Maryn123 - wizyta u gin prowadzącego
28: hope322 - wizyta u gin prowadzącego
30: Iskra_82 - wizyta u gin prowadzącego

CZERWIEC

01: shaggy - wizyta u gin prowadzącego
05: HiperNova - wizyta u gin prowadzącego
05: limoncia1 - usg I trymestru
09: limoncia1 - wizyta u gin prowadzącego
12: Barburka - wizyta u gin prowadzącego
13: zylwia - wizyta u gin prowadzącego
18: HiperNova - usg połówkowe

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelinka

29.05.2018 - Bobisia dziewczynka Julcia
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk
13.06.2018 - ajka89 dziewczynka Gaja Maria
13.06.2018 - jasani dziewczynka Bianka
28.06.2018 - Maryn123 - chłopczyk Iwo
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka Lenka
16.07.2018 - hope322 dziewczynka Sara
02.08.2018 - Oczekiwanie2017 - chłopiec
11.08.2018 - walczaca o szczescie - dwie dziewczynki Amelia i Alicja
14.08.2018 - misis188 - chłopczyk Hubert
16.08.2018 - aga06 chłopczyk - ???
21.08.2018 - zylwia - dziewczynka Lenka
08.09.2018 - Iskra_82 - chłopiec Jaś
11.09.2018 - Evelevel - dziewczynka Michalina
28.09.2018 - Doris30:-) - dziewczynka
28.09.2018 - shaggy chłopiec
29.09.2018 - Barburka - dziewczynka Anastazja
26.10.2018 - HiperNova - chłopiec
03.12.2018 - marg88 - ???
19.12.2014 - limoncia1 - ???

reklama
Ja sie melduje tak w ogole po weekendzie i poniedzialku dzien w dzoen no IP. Badanie . Skurcze na ktg. A tam mi mowia ze szyjka zamknieta nic sie nie dzieje . Ze p/ skurczowe do domu i lezymy . Po czopkach wracam dalej z bolem btzucha . Stawianiem . Caly dzien lezenia . Co wstane do lazienki natychmiast bol twardnienie ale i podczas lezenia napinanie i twardnienie . W pn dostalam dwa czopki scopolanu . Po nich bylo ciut lepiej. Wczoraj urolog i usg . 3 Kamyki w prawej nerce prawdopodobnie kolka nerkowa . Tylko czy te skurcze sa z tym zwiazane . Nie wiem jeszcze. Na razie leki tak sobie pomagaja . Wyjscie gdziekolwiek do lekarza to problem bo boli podbrzusze brzuch staje nardzo bolesnie a mi nogi sie ugonaja i poty wystepuja . Ja niedlugo oszaleje . W szpitalach miejsc nie ma na patologii. Ale bede dalej tarabanic na izbach jak nic sie nie bedzie zmienialo i beda musieli mbie polozyc na tokolize lub kontrolowac to bo ja juz nie dam rady tak funkcjonowac i tak sie denerwowac . Teraz mowia zobaczymy . Na razie szyjka sie nie skraca wiec nie ma zagrozenia . najgorsze jest to ze nie sa wstanoe powiedziec ze nic sie noe bozoe dzialo a potem beda nie daj boze rozkladac rece jak cos sie jednak zacznie . Ehh. 5 lat tęmu przy synu pierwszym nie bylo problemu. Przyjeli . Dwa razy mialam tokolize . Mijalo i czlowiek byl spokojny. Milego dnia dziewczyny . Musialam wylac swoja zlosc tutaj ale moze ktos mial podobnoe z tymi kamieniami i jak to wygladalo .pozdrawiam

Do góry