reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
U mnie polozna myli sie z waga o ok 300g. Wiem, bo czesto wypada mi usg w podobnym terminie ;) Ja obstawiam, ze Bianka ma juz 3000g. U Ciebie porod juz lada chwila, wiec nie nazekaj :p
Ja mialam prac juz od 30tc, zaczal sie 33tc a ja jeszcze nic nie zrobilam :p Jutro zamierzam sprzatnac generalnie pokoik i w koncu ruszyc z praniem, bo troche tego jest. Ja piore kompletnie wszystko, łącznie z wózkiem i maskotkami, a Wy?
Wózka nie prałam kołyski nie prałam . Maskotki tak ale teraz już nie wszystko. Ciuszki piorę w tych płynach co sobie i nie przesadzam też z czystością czy streylnoscia w domu zresztą przy dwóch psiakach się nie da :)

Dziewczyny patrzę na te kosmetyki z rossmana babydream bo też słyszałam że są dobre ale tam jest w nazwie dla dzieci i niemowląt ale nie ma napisane że od pierwszego dnia życia... to jak wybrać odpowiednie?? Kupujecie tylko te na ktorych jest napisane od pierwszego dnia??

Hej kochane :D mam problem.. od rana mam kłucie w pochwie i teraz trochę odczuwam chyba pieczenie :/ brzucha nie mam twardego, Mała sie wierci .. może trochę mniej ale ma takie swoje dni ;)
Troszkę boli mnie brzuch ale nie jest to uciążliwe.. rano polecę i chyba zrobię mocz.. co myślicie?

Dziewczyny czy w ciąży mogę pić napar tzn herbatkę z żurawiny bo ten częstomocz ale po troszeczkę mnie wykańcza?

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest bo moja szwagierka 2 dni temu urodziła i dzis byłam z małżem w szpitalu odwiedzić i opowiadała mi ze jej o 6 rano odeszły wody to zdążyła sie ona wykapać i jej mąż i pojechali do szpitala. Jak to jest? Nie trzeba jechać do szpitala na gwałt? Czy kąpiel to fanaberia bo ja juz nie wiem. Mówiła ze o 10 przyjęli ja na oddział potem po kilku godzinavh urodziła....

Na spokojnie, ale szybciej do szpitala gdyby to były skurcze.

Dziewczyny czy w ciąży mogę pić napar tzn herbatkę z żurawiny bo ten częstomocz ale po troszeczkę mnie wykańcza?
Możesz [emoji6] zurawina jest bardzo dobra na pęcherz moczowy ale też należy przy niej pić dużo wody. Z tym sikaniem to już tak zostanie, ja teraz wstaje 3x w nocy, a w dzień nie ruszam się z domu jak nie pójdę do toalety a i tak czasami gdzieś muszę zajść, bo nie wytrzymuje [emoji6] ale ja bardzo dużo pije bo jem zurawix na pęcherz tak ok 2-2.5 l wody plus jakieś herbaty, soki itp.

Możesz [emoji6] zurawina jest bardzo dobra na pęcherz moczowy ale też należy przy niej pić dużo wody. Z tym sikaniem to już tak zostanie, ja teraz wstaje 3x w nocy, a w dzień nie ruszam się z domu jak nie pójdę do toalety a i tak czasami gdzieś muszę zajść, bo nie wytrzymuje [emoji6] ale ja bardzo dużo pije bo jem zurawix na pęcherz tak ok 2-2.5 l wody plus jakieś herbaty, soki itp.
No ja piję 3 l wody plus 2x dziennie po pół litra herbaty i mi się wydaje że mało latam albo mało oddaje podjade w jutro do rodzinnego po skierowanie i zrobię badanie moczu bo ogólnie zawsze miałam tendencje do tworzenia się piasku w nerkach

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest bo moja szwagierka 2 dni temu urodziła i dzis byłam z małżem w szpitalu odwiedzić i opowiadała mi ze jej o 6 rano odeszły wody to zdążyła sie ona wykapać i jej mąż i pojechali do szpitala. Jak to jest? Nie trzeba jechać do szpitala na gwałt? Czy kąpiel to fanaberia bo ja juz nie wiem. Mówiła ze o 10 przyjęli ja na oddział potem po kilku godzinavh urodziła....
Doradza sie kapiel, bo jesli to fslszywy alarm to kapiel pomaga sie rozluznic i skurcze moga minac.
Nam na szkole rodzenia mowili, ze do szpitala dopiero jak skurcze sa regularne co 5min przez godzine, choc dla mnie to abstrakcja [emoji23] Do tego czasu zeszlabym na zawal ze stresu [emoji3]

Do góry